Autor Wątek: Crocs - które wybrać  (Przeczytany 20186 razy)

Offline Mężczyzna misiek

• Miasto: Rzeszów
  • Na forum od: 04.11.2018
Crocs - które wybrać
« 8 Cze 2021, 08:35 »
Wprawdzie nie typowo rowerowe ale głównie do takiego użytku - biwak, przeprawa przez wodę, itp. Sporo tego jest, pytanie czy znacząco się różnią i które wybrać. I oczywiście oryginalne chodaki Crocs, nie chińskie plastiki za kilka złotych.

EDIT: Używa ktoś może Classic All-Terrain Clog ? Ciekawi mnie jak się sprawdzają rzepy regulujące długość pasków. 
« Ostatnia zmiana: 8 Cze 2021, 09:04 misiek »
Pozdrawiam,
Krzysiek

Offline Mężczyzna Antracyt

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 13.06.2017
    • Poland on bike
Odp: Crocs - które wybrać
« 8 Cze 2021, 11:53 »
Używam innego modelu z rzepami -  Mens Yukon Vista II Clog.
Rzepy trzymają bardzo mocno i nie ma z nimi problemów.

Offline Kobieta magda

• Miasto: Tröjmiasto
  • Na forum od: 19.12.2011
    • Przejażdżkowe zapiski
« 8 Cze 2021, 22:46 »
Ja mam klasyki, bez regulacji i są kapitalne, bardzo wygodne (choć dla mnie raczej do noszenia ze skarpetkami, bo moja mega delikatna skóra się odparza/obciera) i super na rower. Mam je ładnych parę lat (kto wie czy nie pod 10!) i nadal są ok.

Offline Mężczyzna rmk

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 12.01.2013
« 8 Cze 2021, 23:25 »
O, temat dla mnie na czasie. Zastanawiam się nad kupnem Crocs Literide. Jeśli ktoś używa to niech się podzieli opinią  :icon_smile:
Nie odkładaj marzeń. Odkładaj na marzenia.

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
« 8 Cze 2021, 23:35 »
Z tego co widziałem na filmach są bardzo miękkie, elastyczne i mają cienką podeszwę, więc na rower mniej praktyczne niż klasyczna wersja.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna misiek

« 9 Cze 2021, 07:37 »
Zamówione te, o które pytałem. Dzisiaj mają być u mnie, zobaczymy jak wygląda regulacja.
Pozdrawiam,
Krzysiek

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Na forum od: 02.04.2010
« 9 Cze 2021, 10:41 »
Wprawdzie nie typowo rowerowe ale głównie do takiego użytku - biwak, przeprawa przez wodę, itp. Sporo tego jest, pytanie czy znacząco się różnią i które wybrać. I oczywiście oryginalne chodaki Crocs, nie chińskie plastiki za kilka złotych.
Hm...
Kupiłem "Crocsy" z Carrefoura za kilka PLN.
Po 10 latach i jeszcze żyją, choć podeszwa już trochę cienka.
Żona kupiła inne i też podobnie.
Co więcej dają oryginalne?

Offline Kobieta magda

• Przejażdżkowe zapiski
« 9 Cze 2021, 11:41 »
W moich podeszwa nie jest 'już trochę cienka'

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
« 9 Cze 2021, 12:24 »
Polecę jeszcze takie buty. Oryginalny model to Native Jefferson

Bardzo podobne można kupić od Chińczyków. Miałem w rękach i na nogach. Niestety nie trafiłem z rozmiarem i będę odsyłał do Chin. Podeszwa jest w miarę gruba, jest szansa, że nadadzą się na rower - z oczywistych względów nie testowałem. Główna zaleta: nie kompromitują osoby noszącej. Na pierwszy rzut oka wyglądają na zwyczajne buty.

Jeśli nie ma się 250 zł na zbyciu, to polecam kupno na aliexpress. Zwłaszcza, że jeszcze bez VAT i można wybrać z darmowym zwrotem. Ja kupiłem 44 i nie zdziwię się jeśli skończę na 42, lepiej od razu brać dwie lub trzy pary. Aha, w przypadku klonów należy brać w jednolitym kolorze, bo to białe ponoć szybko się ściera :D
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Na forum od: 02.04.2010
« 9 Cze 2021, 12:54 »
W moich podeszwa nie jest 'już trochę cienka'
Wierzę, ale nie sądzę żeby to wynikało z tego że oryginalne Crocsy to jedyne buty na świecie, których podeszwa w ogóle nie podlega ścieraniu ;)
Raczej wynika to ze sposobu i intensywności użytkowania.
W każdym razie moje "noname" ścierały się zdecydowanie wolniej niż się spodziewałem.

Offline Kobieta magda

• Przejażdżkowe zapiski
« 9 Cze 2021, 14:15 »
Prędzej bym się zastanawiała czy noname się nie ubijają i nie zmieniają kształtu. Po crocsach zużycie widzę - podeszwa trochę starta, odkleił mi się rant z tyłu i są nieodczyszczalnie brudne. Ubić się mam wrażenie że nie ubiły. Pewnie z noname też można różnie trafić, natomiast dla mnie crocs to marka godna zaufania - jakość :)

Offline Mężczyzna misiek

« 9 Cze 2021, 14:19 »
...

Nie wiem, do tej pory nie używałem. Może lepsze wykonanie, tworzywo. Jakoś do tanich chińskich butów nie mam przekonania.
Pozdrawiam,
Krzysiek

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
« 9 Cze 2021, 19:33 »
Moje "croksy" z Selgrosa bardzo lubiłem. Niestety przypadkiem jeden z nich zona wyprała w pralce i się skurczył o dwa rozmiary. Jeżeli bym  miał oryginalne to by tak było. Żal był by zdecydowanie większy :)

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

• Poland on bike
« 9 Cze 2021, 19:54 »
.. jeden z nich zona wyprała w pralce i się skurczył o dwa rozmiary. Jeżeli bym  miał oryginalne to by tak było. Żal był by zdecydowanie większy :)

Miałem oryginalne na Mazurach kilka lat temu. Spędziły trzy tygodnie przy namiocie na słońcu i cały czas były intensywnie użytkowane. Odkształciły się tak jak piszesz. Po powrocie do domu i kilku dniach odpoczynku już nie dały się wcisnąć na stopy.

• Poland on bike
« 9 Cze 2021, 19:56 »

Pod wpływem temperatury ciała dopasowują się do stopy, stopa nie śmierdzi, są hypoalergiczne.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum