Autor Wątek: Crocs - które wybrać  (Przeczytany 20185 razy)

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Odp: Crocs - które wybrać
« 9 Cze 2021, 20:53 »
W jakim były kolorze? Zaczynam mieć obawy, czy wybór czarnego koloru był dobrym pomysłem.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna misiek

• Miasto: Rzeszów
  • Na forum od: 04.11.2018
« 9 Cze 2021, 21:11 »
Dotarły ale nie mam pojęcia w jakim celu projektant zrobił "miliard" wypustek na wewnętrznej stronie. Zdecydowanie nie jest to wygodne, poza tym trochę za wielkie objętościowo. Idą do zwrotu i szukam innych.
Pozdrawiam,
Krzysiek

« 9 Cze 2021, 21:26 »
Może dla przyczepności?
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
« 9 Cze 2021, 21:58 »
Croksy zawsze sąd wielkie objętościowo. Może zainteresuje się sandałami Keen?

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Mężczyzna misiek

« 10 Cze 2021, 07:54 »
Może dla przyczepności?
Przyczepności czego ? stopy ? Możliwe ale mi to przeszkadza. Inne tego nie mają więc da się zrobić bez.
Pozdrawiam,
Krzysiek

Offline Mężczyzna Siara_iwj

• Miasto: Sheffield
  • Na forum od: 19.11.2016
« 10 Cze 2021, 11:51 »
Na początku lat 90, jak plastikowe klapki wchodziły mocniej na rynek popularne były właśnie takie z setkami wypustek - miały sprawiać wrażenie "pro-zdrowotnych". Niektórzy handlarze wciskali kit klientom, że kapeć masuje stopę i czarodziejsko mijają wszelkie bóle i inne podobne dolegliwości. Niektóre miały nawet 'magnetyczne' kulki na piętach i czasem z przodu, chyba żeby przekazywać czarodziejską energię kosmosu ;)

Offline Mężczyzna misiek

« 10 Cze 2021, 14:11 »
Na początku lat 90, jak plastikowe klapki wchodziły mocniej na rynek popularne były właśnie takie z setkami wypustek - miały sprawiać wrażenie "pro-zdrowotnych"...
Może wtedy (i teraz) na niektórych to działa  :lol: Dla mnie mają być przede wszystkim wygodne, niekoniecznie jakoś magicznie masujące.   
Pozdrawiam,
Krzysiek

Offline Mężczyzna Dziadek

• Miasto: Szczytno, Pionki
  • Na forum od: 05.01.2017
« 10 Cze 2021, 15:13 »
Na początku lat 90, jak plastikowe klapki wchodziły mocniej na rynek popularne były właśnie takie z setkami wypustek - miały sprawiać wrażenie "pro-zdrowotnych". Niektórzy handlarze wciskali kit klientom, że kapeć masuje stopę i czarodziejsko mijają wszelkie bóle i inne podobne dolegliwości. Niektóre miały nawet 'magnetyczne' kulki na piętach i czasem z przodu, chyba żeby przekazywać czarodziejską energię kosmosu ;)
Ja takie pamiętam pod nazwą "fakirki". Wrażenia tylko trochę mniej ekstremalne od chodzenia boso po rżysku 8)

Offline Mężczyzna sinuche

• Miasto: Beskid
  • Na forum od: 17.04.2009
« 10 Cze 2021, 15:44 »
Jeżdżę w sandałach (takich z deca), wszystko fajnie, dopóki nie ma upałów, Jak jest gorąco, to pot płynie strumieniami :), zalewa wyściółkę sandałów, i stopa się ślizga  (jeżdżę boso).

Może takie "fakirki" by pomogły ;)

Offline Mężczyzna Siara_iwj

• Miasto: Sheffield
  • Na forum od: 19.11.2016
« 10 Cze 2021, 17:09 »
Frotka na kostkę by pewnie pomogła, taka jaką tenisiści zakładają na nadgarstek.

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
« 12 Cze 2021, 22:28 »
Jeżdżę w sandałach (takich z deca), wszystko fajnie, dopóki nie ma upałów, Jak jest gorąco, to pot płynie strumieniami :), zalewa wyściółkę sandałów, i stopa się ślizga  (jeżdżę boso).

Może takie "fakirki" by pomogły ;)
Dlatego w sandałach trzeba jeździć w skarpetach. To eliminuje ten problem i dyskomfort. Do tego ludzie się do ciebie miło uśmiechają.

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

« 25 Sty 2022, 12:29 »
Zaczynam nowy etap życia, kupiłem pierwsze Crocsy.

Wcześniej używałem chińskich klonów Native Jefferson i byłem bardzo zadowolony, choć nieco zwracały na siebie uwagę. Jeśli przykurzą się (moje są całe czarne), to zaczyna być wyraźnie widoczne, że nie są to materiałowe buty. Niestety ludzie mogą sobie pomyśleć, że chodzisz w kapciach - to się zdarza  :icon_smile2:

Postanowiłem przetestować jeszcze Crocs Literide

Moim zdaniem zapowiadają się lepiej:
- mają twardszą i grubszą podeszwę, co jest korzystne podczas jazdy na rowerze
- podeszwa i całe boki zdają się być wykonane z bardziej wytrzymałej gumy
- wyraźnie pewniej siedzą na stopie. Jednak nie mają takiego trzymania zwykłe buty. Dla mnie to dalej jest to niebezpiecznie blisko kategorii klapki :P Możliwe, że mam za duże o pół rozmiaru, a praktyczny brak zapiętków też nie pomaga.
- wyglądają świetnie - nawet lepiej niż na zdjęciu - dzięki białej podeszwie każdy będzie myślał, że to zwykłe buty. Ryzyko kompromitacji zerowe.

Wady:
- można przemoczyć nie tylko sznurówki, ale też język i minimalistyczne zapiętki
- białe podeszwy będą się brudzić

Prawdopodobnie są to najlepsze buty do jazdy poza asfaltami (ale tylko po płaskim terenie, bo wypychanie roweru pod górę w takich butach odpada) i do jazdy miejskiej. Zdecydowanie warte swojej ceny, kosztowały mnie 76 zł.

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010
« 25 Sty 2022, 12:46 »
Czy chodzi się w nich w skarpetach, czy bez?

« 25 Sty 2022, 13:10 »
Z tego co pamiętam da się bez. Podczas jednego z wyjazdów trafił się deszcz i zdaje się jechałem trochę bez skarpet. Mowa oczywiście o Native. Moim zdaniem jednak podczas normalnego użytku warto mieć skarpetki, bo chłoną wilgoć i zabezpieczają przed otarciami.

Aha, te buty są mocno przewiewne, więc w skarpetkach nie jest gorąco jeśli się porusza.

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010
« 25 Sty 2022, 13:35 »
A te drugie, ze zdjęcia? Bo chciałbym mieć jakieś buty na lato do których nie muszę zakładać skarpetek, a za sandałami nie przepadam.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum