Autor Wątek: Przejazd przez Słowację  (Przeczytany 1019 razy)

Offline Mężczyzna misiek

• Miasto: Rzeszów
  • Na forum od: 04.11.2018
Przejazd przez Słowację
« 9 Cze 2021, 10:24 »
Zgodnie z obowiązującymi zasadami przez Słowację można przejechać tranzytem w ciągu 8 godzin, jedynie tankując. Od 8 czerwca otwarte są wszystkie granice. Czy wjazd rowerem z PL, krótki przejazd i wyjazd do PL również traktowany jest jako tranzyt ? Chodzi o przejazd odcinkiem Velo Dunajec i granice Szczawnica-Leśnica + na kładce pieszej do Sromowiec. Interesował się ktoś tematem ?   
Pozdrawiam,
Krzysiek

Offline Mężczyzna Połciu

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 19.05.2017
    • Stronka wyjazdowa
Odp: Przejazd przez Słowację
« 9 Cze 2021, 14:29 »
W sobotę / niedzielę, pomimo zamknięcia granicy na trasie Szczawnica - Krościenko były tłumy. Nikt nie sprawdzał. Dalej przy tamie też były rowerowe tłumy. Zamknięta droga, ale nie chodnik.

Offline Mężczyzna sinuche

• Miasto: Beskid
  • Na forum od: 17.04.2009
« 9 Cze 2021, 14:52 »
Ja właśnie wróciłem, z Czech co prawda, i nkt na granicy, ani w głębi kraju  się mną nie  interesował, ani kontrolował. Jechałem obładowany sakwami, wiadomo że obcy turysta.
Byłem też testowo na granicy PL - Sk w Korbielowie, stało auto słowackiej policji. Zapytałem czy można wjechać, i powiedzieli że na rowerze mogę spokojnie wjechać.

Offline Mężczyzna krzychu

• Miasto: Rzeszów/Rymanów
  • Na forum od: 04.07.2011
« 9 Cze 2021, 22:09 »
Jak pojedziesz dalej od granicy, to już na pewno nikt cię nie zatrzyma. Na czole nie masz napisanej narodowości. W weekend sporo Słowaków na rowerach. Jest kwestia przekroczenia samej granicy a jak widać słabo już ją pilnują. W niedzielę na Słowację można było wjechać bezproblemowo aqua velo z Muszyny lub przez kładki na Popradzie w Miliku i Andrzejówce, aczkolwiek poza mną nie widziałem akuratnie nikogo przejeżdżającego. Wracałem przez Leluchów, ale na drodze były betonowe zapory, rowerem się dało, auto już by nie przejechało. Również nie stały żadne służby.

Offline Mężczyzna misiek

• Miasto: Rzeszów
  • Na forum od: 04.11.2018
« 10 Cze 2021, 07:56 »
Dzięki za informacje, w takim razie można śmigać zaplanowaną trasą  :)
Pozdrawiam,
Krzysiek

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum