Autor Wątek: Bezrękawnik z wypełnieniem typu primaloft  (Przeczytany 5686 razy)

Offline Mężczyzna szy

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 29.04.2009
Co Wy z tymi kamizelkami obydwaj - czy ja wyglądam jak król (Król ;>), żebym kamizelki miał szukać... ;)

Szukam raczej bluzokurtki - czegoś, żeby w warunkach do 10 stopni zastąpić trzy warstwy dwoma. Przeglądam sobie rzeczy z 8a na przykład, ale bez wcześniejszego wymacania to słaby interes. Stąd te pytania :)

Dzięki :)

Szy.

Najlepsze szlaki rowerowe w Polsce, w Niemczech i w Europie

Offline Mężczyzna maper

• Miasto: Straszyn
  • Na forum od: 15.02.2016
Szy - nie Polartec Alpha, a Polartec Power Stretch Pro. Używam bluzę z tego materiału od dwóch lat (szyje je polski Kwark) i mam wrażenie, że nigdy nie miałem wygodniejszego, przyjemniejszego w noszeniu ciucha sportowo turystycznego. Na cały rok. Od temp + 15 w dół sama, przy + 10 aż do około zera z wiatrówką.
https://sklep.kwark.pl/pl/i/Polartec-Power-Stretch-Pro/18

Offline Mężczyzna szy

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 29.04.2009
Właśnie, właśnie - myślałem że Alpha to jest coś jak Power Stretch Pro, czyli tkanina, która sama z siebie sprawdzi się również jako warstwa zewnętrzna. Ola ma bluzę z PSP chyba od Berghausa i jeździ w niej często właśnie jako ostatniej warstwie. Dzięki :)

Szy.

Najlepsze szlaki rowerowe w Polsce, w Niemczech i w Europie

Offline na_pogorzu_lajkonik

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 17.10.2021
ja też mam ze straży softshell z polartec alpha ale przez to, że to softshell to i ciepłe i jako ostatnia warstwa. Mój ze straży to Himountine, ale RAB ma kilka modeli także softshellowych z tą ociepliną.
a rowerowe są pokryte pertexem (lub czymś innym w zależności od producenta) i to jest lżejsze i cieńsze.
Power stretch używany jest bardziej jako bluzy - druga warstwa albo rękawiczki bo też dobre ocieplenie.
ULTRA to wyzwanie, a Adventure to przygoda.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum