Autor Wątek: opony do miasta  (Przeczytany 1533 razy)

Areal

• Gość
opony do miasta
« 18 Cze 2010, 19:06 »
Witam

Poszukuje jakiś dobrych opon do roweru górskiego o rozmiarze kół 26 cal.
Nie znam się na rowerach więc, proszę o pomoc wyborze opon. Dodam że jeżdżę po mieście, głównie po dziurawych chodnikach i krawężnikach. Najlepiej jakby można je kupić na allegro.

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Mężczyzna Szeli

• Miasto: miasto Świętej Wieży
  • Na forum od: 18.03.2010
    • http://www.szeli.ayz.pl
opony do miasta
« 19 Cze 2010, 00:20 »
Fakt, tylko przez dwa lata jeździłem na 26 i w sumie od razu wymieniłem na Big Apple. Nie mam porównania z innymi 26, ale te spisywały się świetnie więc szczerze je polecam.

Słodko - gorzki smak każdej chwili poznać.

Życie to podróż, nie dom.

Areal

• Gość
opony do miasta
« 19 Cze 2010, 13:31 »
dzięki, zapomniałem dodać że cena za oponę do 50zł, więc te niemieckie odpadają;p

Offline Mężczyzna Szeli

• Miasto: miasto Świętej Wieży
  • Na forum od: 18.03.2010
    • http://www.szeli.ayz.pl
opony do miasta
« 19 Cze 2010, 14:05 »
Ale to jedynie 15zł więcej na sztuce, a masz pewność, że będziesz z nich zadowolony. Ostatecznie poszukaj używek wśród tych opon. Czasami trafiają się prawdziwe okazje.

Słodko - gorzki smak każdej chwili poznać.

Życie to podróż, nie dom.

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.05.2009
opony do miasta
« 19 Cze 2010, 14:30 »
Lepiej zapłacić te 30zł w sumie więcej i mieć dobre opony i względny spokój z przebiciami opon ;) A ta wkładka jest rewelacyjna, zdarzyło mi się przejeżdżać po niezłym szkle i nic, raz nawet po ciemku rozjechałem butelkę niedotłuczoną i też bez szwanku, a szkło się rozprysnęło na boki :)

Offline Mężczyzna marek.dembowski

• Miasto: Ogrodzieniec
  • Na forum od: 06.04.2007
opony do miasta
« 19 Cze 2010, 15:33 »
ta wkładka jest rewelacyjna, zdarzyło mi się przejeżdżać po niezłym szkle i nic, raz nawet po ciemku rozjechałem butelkę niedotłuczoną i też bez szwanku, a szkło się rozprysnęło na boki

Radzę uważać z tym entuzjazmem i wiarą w nieprzebijalność opon Schwalbe. Znam osobiście dwa przykłady przebicia pancernych Marathonów XR  :?(Na ścieżce rowerowej drobnym kawałeczkiem szkła)
...prawie wszyscy pytają: "Ile przejechałeś?" a ja wolałbym usłyszeć np. "Co ciekawego zobaczyłeś?"... - Michał Sitarz

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.05.2009
opony do miasta
« 19 Cze 2010, 17:30 »
Wszystko zależy od szczęścia ;) Mi póki co nic się nie stało. Nie, żebym w ogóle nie omijał szkła i po nim przejeżdżał, ale nie panikuję już jak na szkło najadę, że zaraz będę musiał prowadzić rower ;)

Offline Mężczyzna arkadoo

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 22.11.2006
    • http://www.rower.fan.pl
opony do miasta
« 19 Cze 2010, 19:25 »
Gosia miała Kenda kosmos - doskonały stosunek jakości do ceny. Szczerze polecamy.
Watch out where the huskies go,
And don't you eat that yellow snow

Offline Quapcio

• Miasto: Laski k/Wwy
  • Na forum od: 09.07.2008
opony do miasta
« 22 Cze 2010, 00:50 »
Ja w moim starym rowerze mam Kenda Khan i jestem z nich bardzo zadowolony. Ciężko mi powiedzieć ile przejechały, ale zrobiły ponad 1kkm z sakwami pełnymi książek (to były czasy... ;)) i nie miałem nigdy żadnych problemów (raz położyłem rower - ostry zakręt, suchy piasek na ścieżce z kostki bauma, sakwy wybiły mi koło spod tyłka, ale to chyba nie wina opon :)), toczyły się jak bardzo ładnie (po zmianie na te koła z jakiś traktorów 1,95x26 wzrosła mi prędkość o jakieś 3 km/h :)) a i w las się nadawały. Dopiero piach w stylu "plaża/wydma" był nieprzejezdny ale nie tylko dla nich :P

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum