Autor Wątek: Cześć!  (Przeczytany 6449 razy)

Offline Mężczyzna tomzoo

• Miasto: Poznań / Niepruszewo
  • Na forum od: 19.08.2009
    • Moje zdjęcia
Jestem pod wrażeniem Twojego wyjazdu. Sama na takiej wyprawie. Długo.
Zazdroszczę tym bardziej, że widziałem te krajobrazy już na żywo ;)
Pozdrawiam i życzę kolejnych tak udanych wyjazdów!

Jeżdżę szlakami, gdy mi z nimi po drodze...
Zdjęcia z moich wyjazdów i nie tylko    Trochę słowa pisanego

Offline Kobieta Janus

• Użytkownik forum
  • Miasto: Goteborg
  • Na forum od: 20.06.2010
Tomzoo - widziałam Twoją galerię. Fajne zdjęcia, i tyle wspomnień - np. Rallarvegen pod prąd:) Ale zazdroszczę Ci POGODY!! Czy mieliście tam chociaż jeden deszczowy dzień, czy tylko tę chwilową zamieć śnieżną? A może (tak jak u mnie) jak już lało to tak, że nie dało się wyjąć aparatu? :) Ale to chyba jednak po prostu mój pech, bo to lato było wyjątkowo beznadziejne. Znajomy z Andenes (najdalej na północny wschód wysunięte miasteczko Vesteralen) powiedział mi, że w tym roku mieli tylko jeden letni dzień (czyli dzień z temperaturą maksymalną powyżej 15*C) - 16 maja. A przecież normalnie jest tam ciepło!

Offline Mężczyzna tomzoo

• Miasto: Poznań / Niepruszewo
  • Na forum od: 19.08.2009
    • Moje zdjęcia
Cytat: "Janusushi"
Ale zazdroszczę Ci POGODY!! Czy mieliście tam chociaż jeden deszczowy dzień, czy tylko tę chwilową zamieć śnieżną?

Dni deszczowych mieliśmy 1,5 oraz trochę deszczy w nocy. Na 23 dni pobytu. Sami nie byliśmy na to przygotowani!!! :) Pierwsze 2-3 dni temperatury pow. 25stC! Po prostu niesamowity fart. A potem temperatura już znormalniała do średniej tamtejszej - pomiędzy 10 a 18-20 w niskich partiach.

A teraz niestety mogę sobie tylko pomarzyć o wyprawie w takie rejony. Mamy malutką Alę (1,5 roku), która ma troszkę kłopotów ze zdrowiem i na razie z dystansem podchodzimy do noclegowania w namiotach (pomijając noce pow. 15 stC). Ale na przyszły rok mam nadzieję już nie będzie tak źle i uda się nam ruszyć w trójkę na podbój nowych krain w towarzystwie zacnych kompanów! ;)

Jeżdżę szlakami, gdy mi z nimi po drodze...
Zdjęcia z moich wyjazdów i nie tylko    Trochę słowa pisanego

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum