Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.Czy dotarł do Ciebie
email aktywacyjny?
21 Lis 2024, 10:26
Strona główna
Tagi
Zaloguj się
Forum :: podrozerowerowe.info :: wyprawy, trasy, sprzęt
»
Sprzęt, ekwipunek i odzież
»
Rower
»
Rowery Mbike - opinie?
Strony: [
1
]
2
Następna >>
Wszystkie
Do dołu
Drukuj
Autor
Wątek: Rowery Mbike - opinie? (Przeczytany 16798 razy)
Buculus
Gość
Rowery Mbike - opinie?
«
28 Cze 2010, 11:03 »
Tak, jak wspomnialem w moim powitalnym poscie jestesmy z zona po zakupie rowerow i zaczynam sie zastanawiac co tak naprawde kupilismy
Decyzja byla mocno spontaniczna a sprzedawca zachwalal sprzet, wiec dlugo sie nie namyslajac dokonalismy zakupu.
Wiem, ze jest juz po fakcie, musztarda po obiedzie, rozlane mleko, cuda wianki, itp. ale mimo wszystko prosilbym doswiadczonych uzytkownikow o krotkie opinie odnosnie marki Mbike.
Zakupilismy (dla zony) rower o wdziecznej nazwie Rose City (
http://www.mbike-rowery.pl/pl/ladies/rose-city.html
). Rower z przeznaczeniem glownie do miasta, na zakupy (dostalismy zgrabny koszyczek na kierownice) i na niewielkie wypady za miasto. Ja z kolei wybralem model Massive (
http://www.mbike-rowery.pl/trekking/massive.html
), ktory ma sluzyc do ganiania po miescie i wypadow w okolice Wa-wy.
Osprzet wydaje sie byc rozsadny (w stosunku do ceny) ale nie jestem fachowcem, wiec tak naprawde moge sie mocno mylic.
Czy rowery Mbike sa generalnie dobra marka? Polski producent ale wyglada to wszystko solidnie.
Jak juz wspomnialem jest po zakupie ale wolalbym wiedzec, czy mozna sie czyms takim wypuszczac gdzies dalej za miasto, czy lepiej potraktowac te rowerki jako sprzet typowo miejski
Dziekuje!
Daniel
turysta licznikowy
Miasto: Augsburg
Na forum od: 16.03.2009
Rowery Mbike - opinie?
«
28 Cze 2010, 11:06 »
Mbike to bardzo świeża marka, nie jestem pewny czy ich obecna oferta nie jest pierwszą. Ale obiło mi się o uszy, że wcześniej zajmowali się dystrybucją innych marek.
Rowery cieszą sie raczej dobrymi opiniami, ale na bardziej wiarygodne oceny trzeba będzie poczekać.
Wracam do jeżdżenia.
Buculus
Gość
Rowery Mbike - opinie?
«
28 Cze 2010, 11:09 »
Sprzedawca wspominal, ze sa na rynku od 2 moze 3 lat. Ponoc ramy maja od Meridy (ile w tym prawdy to nie wiem) i probuja sie mocno promowac, jako producent rowerow na dobrym osprzecie za rozsadna cene. To wszystko jednak opinie sprzedawcy, ktory jak wiadomo chce sprzedac towar, wiec nic zlego powiedziec nie moze
Byc moze ktos ma juz jakies (lepsze lub gorsze) doswiadczenia z ta marka
atlochowski
Andrzej
Miasto: Warszawa
Na forum od: 22.04.2009
Rowery Mbike - opinie?
«
28 Cze 2010, 11:44 »
Nigdy nie jeździłem na rowerach marki mbike. Marka fakt jest od paru lat na rynku i z roku na rok wygląda lepiej. Od koleżanki która startuje w teamie mbike wiem że ramy na których startują zawodnicy to nie są te same ramy które da się kupić w sklepie. Co wydaje mi się trochę dziwna polityka firmy.
Buculus
Gość
Rowery Mbike - opinie?
«
30 Cze 2010, 08:01 »
Ciekawa sprawa z tymi ramami
Sprzedawca twierdzi, że ich ramy produkuje Merida ale, jak wspomniałem, ile w tym prawdy to nie mam pojęcia. Czy to można jakoś sprawdzić na ramie? Czy fabryka wybija jakieś swoje oznaczenia?
Wygląda na to, iż przyjdzie mi samemu przetestować niezawodność tego sprzętu
Na początek i tak pewnie nie będziemy się bardzo daleko 'wypuszczać'
dzik312
Miasto: Rzeszów
Na forum od: 04.06.2010
Rowery Mbike - opinie?
«
30 Cze 2010, 10:29 »
A nie lepiej zapytać producenta, kto produkuje dla nich ramy?
Oglądałem swego czasu w telewizji krótki program o tej firmie ("Mój pierwszy milion" czy coś takiego - w TVN Biznes). Właściciel firmy twierdził, że sam projektuje ramy (zarówno geometrię jak i kolorystykę) i ma do tego predyspozycje, natomiast produkcja zlecana jest jakiejś fabryce - jakiej, tego nie ujawniono lub nie dosłyszałem.
Załoga przedstawiona w programie wydała się bardzo sympatyczna, więc sądzę że warto ich podpytać o pewne szczegóły nad którymi się zastanawiasz.
szyroki
Miasto: Śląsk
Na forum od: 04.03.2010
Rowery Mbike - opinie?
«
30 Cze 2010, 11:06 »
Ja, prawdę mówiąc, od znajomego ze sklepu rowerowego słyszałem, że jakieś 90% ram, czy to Merida czy nie, idzie z dwóch fabryk na Tajwanie. Ale ile w tym prawdy -- nie mam pojęcia.
Buculus
Gość
Rowery Mbike - opinie?
«
30 Cze 2010, 11:09 »
Racja - pytanie do producenta pewnie rozwieje wątpliwości
Ten sprzedawca też mówił, że prawie wszystkie ramy rowerowe na świecie są robione przez 2 fabryki. Jedną z nich jest ponoć fabryka Meridy, która robi ramy dla wielu marek i ponoć również dla Mbike'a.
Kibol
Miasto: RP
Na forum od: 02.02.2013
Odp: Rowery Mbike - opinie?
«
2 Lut 2013, 22:49 »
Sorry że odświeżę tak stary temat ale muszę was uświadomić:
wszystkie rowery mbike produkuje w Chinach!
To nie jest producent rowerów tylko importer, niech was zaprosi np na dni otwarte do swojej "fabryki", zobaczycie jak będzie ściemniał. Możecie tylko zobaczyć magazyn z rowerami chińskimi wyładowanymi z kontenerów.
yoshko
Administrator
Kto smaruje ten jedzie.
Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
Na forum od: 11.06.2009
«
2 Lut 2013, 22:55 »
Po cóż tutaj czarny PR?
Napisz do jakiejś gazety czy coś
https://www.facebook.com/ZroweremWpodrozy
MarqoBiker
http://za-miedza.pl/
Miasto: Stalowa Wola
Na forum od: 16.01.2013
«
2 Lut 2013, 22:57 »
To oczywiste że ramy produkowane są w Chinach . Zresztą większość osprzętu tez . Wyjątkami są nie które ramy karbonowe do rowerów MTB lub szosowych ale to naprawdę są wyjątki .
A co do rowerów MBike to mają dobry stosunek ceny do jakości i osprzętu zamontowanego w rowerach .
Daniel
turysta licznikowy
Miasto: Augsburg
Na forum od: 16.03.2009
«
3 Lut 2013, 17:54 »
Pytanie tylko, czy kupuje gotowy produkt (ramy), czy zamawia je w chińskiej fabryce według własnego projektu i specyfikacji.
Wracam do jeżdżenia.
MarqoBiker
http://za-miedza.pl/
Miasto: Stalowa Wola
Na forum od: 16.01.2013
«
3 Lut 2013, 21:04 »
Każda szanująca się firma rowerowa ma swój dział projektowania ram i do fabryki wysyła projekt jak i wskazówki z jakich stopów rama ma być wykonana . A jeśli to prawda że MBike korzysta z ram Meridy to jest to bardzo dobry wybór .
robertos
"Rower to jest świat"
Miasto: Oświęcim
Na forum od: 25.04.2012
«
6 Lut 2013, 00:02 »
Z tego co wiem, ramy projektują sami a wykonanie chińskie. Jak ktoś wspomniał wcześniej, dobry stosunek ceny do jakości. Sam jeżdżę na EMbik-u Evo i nie mam żadnych zastrzeżeń. Dobry rower do jazdy amatorskiej. Szkoda tylko że nie ma w ramie otworów pod montaż bagażnika, bo miabym jednocześnie rower na bardziej terenowe wyjazdy. Do metalowych opasek do montażu bagażnika nie mam jakoś zaufania/przekonania. Może dlatego że nie stosowałem ich nigdy...
CriseQ
Miasto: Zabrze
Na forum od: 22.05.2024
«
24 Maj 2024, 21:22 »
A ja odkopię temat bo.... zdecydowałem się na kupno roweru tej marki, a dokładnie M_Bike CRS XT czyli najwyższy model z gamy rowerów Crossowych. Samo wykonanie - rower jest na prawdę ladny, to trzeba przyznać, ale niestety jestem ofiarą albo pomyłki, albo oszustwa bo według specyfikacji mój rower powinien mieć przednia przerzutkę Shimano XT FD-8000T a mam zwyklą Deore FD-T6000 🙃🙃 Do tego korba rzekomo miała być Prowheel MPL-751-TT, a mam wybity na korbie symbol 711-TT. W dodatku nie ma na korbie żadnego logo producenta czy to Prowheel'a czy Shimano, wygląda jak "noname"
Mam rower jeden dzień. Napisałem już maila o zwrot i niezgodność towaru z opisem. Jestem rozczarowany bo zapłaciłem za konkretny produkt i zostałem oszukany. Nie sądzę, że jest to pomyłka.
.
Drukuj
Strony: [
1
]
2
Następna >>
Wszystkie
Do góry
Tagi:
Forum :: podrozerowerowe.info :: wyprawy, trasy, sprzęt
»