Autor Wątek: Rowery Mbike - opinie?  (Przeczytany 19471 razy)

Offline Mężczyzna c2c

• Miasto: wlkp
  • Na forum od: 08.06.2019
Odp: Rowery Mbike - opinie?
« 24 Maj 2024, 21:35 »
Tak właśnie wygląda suport HTII, więc jest ok, prześwitu nie mają korby na kwadrat lub octalink, czyli te starszego typu.
Przerzutka przednia (Xt vs Deore) wielkiej różnicy nie robi, korba czy to będzie Prowheel czy inna podobna, także. Ja bym ich zapytał o rabat, jeśli ogólnie rower Ci pasuje i rzeczywiście jest 10cio biegowy.

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 24 Maj 2024, 21:43 »

do mechanizmu korbowego można zajrzeć praktycznie na wylot. Myślę, że nie powinno to wyglądać tak jak na zdjęciu
Nie sądź. Sprawdź.
https://images.app.goo.gl/e2mFcFrfjFLvoseo6

Offline Mężczyzna CriseQ

• Miasto: Zabrze
  • Na forum od: 22.05.2024
« 24 Maj 2024, 22:12 »
Tak właśnie wygląda suport HTII, więc jest ok, prześwitu nie mają korby na kwadrat lub octalink, czyli te starszego typu.
Przerzutka przednia (Xt vs Deore) wielkiej różnicy nie robi, korba czy to będzie Prowheel czy inna podobna, także. Ja bym ich zapytał o rabat, jeśli ogólnie rower Ci pasuje i rzeczywiście jest 10cio biegowy.

Nie powinno tam być jakiejś zaślepki chociaż? Szczególnie, że na stronie wygląda to inaczej??

No i dlaczego w takim razie ta korba nie ma nigdzie żadnego loga producenta tylko wygląda jak jakaś podróbka?

A co do przerzutki to i owszem, różnica nie duża, ale zapłaciłem za konkretny produkt, a jest inaczej niż w specyfikacji... Gdybym chciał rower na Deore to bym kupił tańszy model, na Deore..

Offline Mężczyzna CriseQ

« 24 Maj 2024, 22:17 »
U mnie to wygląda tak...

Offline Mężczyzna c2c

• Miasto: wlkp
  • Na forum od: 08.06.2019
« 24 Maj 2024, 22:19 »
Nie, nie powinno być zaślepki, zobacz zdjęcie wrzucone powyżej.
Mechanizm korbowy Prowheel nie jest osprzętem wysokiej klasy, więc ta rzekoma podróbka raczej gorsza nie będzie.
Zrób jak uważasz.

Offline Mężczyzna CriseQ

« 24 Maj 2024, 22:27 »
Myślę, że jeżeli coś kosztuje 3000 to powinno byc na częściach i elementach takich jak zapewnia producent na stronie, a nie damy co chcemy i będzie git. Dla mnie to nie do przyjęcia. :) Skoro ma nie być to dlaczego na stronie ma? Zrobili zdjęcie roweru na korbie kwadratowej z logowaniem Shimano, a sprzedają na Pro Whellu z aliexpres bez nazwy? No przepraszam bardzo. To nie jest rower z marketu.

Offline Mężczyzna CriseQ

« 25 Maj 2024, 06:25 »
Jak dla mnie to są to składaki bez żadnej konsekwencjii liczą na głupiego klienta, który nic nie zauważy.

Kupiłem rower, który stoi najwyżej w hierarchi M_Bike. Korba powinna wyglądać tak:

a mam korbę, która wygląda tak i jest to model o ponad 1000 zł tańszy:

Offline Mężczyzna CriseQ

« 18 Cze 2024, 01:57 »
Widzę, że mimo próśb mój komentarz nie chce być usunięty, więc napiszę sprostowanie. Wszystko zostało wyjaśnione z producentem i był to zwykły błąd. :) Niepotrzebnie się tak postresowałem - tak czy inaczej rower polecam bo bardzo fajny w tej cenie. Już przejechane ponad 300km i jest bardzo fajnie.

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 18 Cze 2024, 14:27 »
Widzę, że mimo próśb mój komentarz nie chce być usunięty, więc napiszę sprostowanie. Wszystko zostało wyjaśnione z producentem i był to zwykły błąd. :)
Bardzo dobrze że wszystko się skończyło pozytywnie, ale skoro zacząłeś to dokończ.
Czyj to był błąd i na czym polegał?

Offline Mężczyzna CriseQ

« 18 Cze 2024, 21:57 »
Widzę, że mimo próśb mój komentarz nie chce być usunięty, więc napiszę sprostowanie. Wszystko zostało wyjaśnione z producentem i był to zwykły błąd. :)
Bardzo dobrze że wszystko się skończyło pozytywnie, ale skoro zacząłeś to dokończ.
Czyj to był błąd i na czym polegał?

Była zainstalowana inna przerzutka niż w specyfikacji. Niższy model. Zgłosiłem reklamację, zamontowali mi poprawną przerzutkę i teraz jest cacy, tak jak powinno. :)

Offline Mężczyzna byczys

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 30.09.2013
    • Moje relacje z ultramaratonów rowerowych
« 20 Cze 2024, 06:15 »
A co z korbą?

Jak dla mnie to są to składaki bez żadnej konsekwencjii liczą na głupiego klienta, który nic nie zauważy.

Czyli to stwierdzenie nadal może być bliskie prawdy?

Offline Mężczyzna CriseQ

« 21 Cze 2024, 17:42 »
A co z korbą?

Czyli to stwierdzenie nadal może być bliskie prawdy?

Korba jest taka jaka powinna być, zgodnie ze specyfikacją.

Offline karambazielona

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 23.08.2024
« 23 Sie 2024, 23:07 »
Gdzie i komu zgłaszałeś? To raczej powszechna praktyka bo mam dokładnie taka sama sytuację.
Rower który dostałem ma przednia przerzutka jest na T6000 a nie na XT.
Ewidentnie kombinują…. Wstyd dla producenta!.
Co ciekawe na ich stronie zmienili specyfikację na niższy model przedniej przerzutki ale na stronach sprzedawców ciągle jest stara specyfikacja.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum