Autor Wątek: Iran, Armenia 2010  (Przeczytany 1443 razy)

Offline Mężczyzna muzykolog84

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 28.06.2010
    • http://www.tomaszrozalski.pl
Iran, Armenia 2010
« 28 Cze 2010, 12:06 »
Cześć. To mój pierwszy post na forum :)

Lecę za dwa tygodnie od Tbilisi z moim rowerem. Dalej chcę objechać wschodnią Turcję oraz północny Iran. Dopiero teraz zdecydowałem się na Iran i mam problem z wizą. W Polsce już nie zdążę jej wyrobić i liczę na wizę do Iranu w Erzurum. Z relacji Anglików i Holendra jakie udało mi się znaleźć, wynika, że wcale nie jest to takie proste i z roku na rok jest coraz ciężej. Trudno na pewno o wizę turystyczną (30-dniową), trzeba na nią czekać minimum 10 dni. Jednak z wizą tranzytową ponoć jest łatwiej i czeka się góra jeden dzień. Trzeba być cierpliwym, bo w ambasadach obsługa jest maksymalnie opieszała i zniechęcająca.

Czy ktoś z Was w tym lub zeszłym roku starał się o taką wizę w Turcji? Może ktoś z Was wybiera się w te rejony w tym roku? Można by się wymienić informacjami :)
wypraw: 6, łącznie w 27 krajach 25982km na rowerze
obecnie pracuję nad: www.lisowczycy.com.ua

Offline Mężczyzna hose morales

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 06.01.2009
Iran, Armenia 2010
« 29 Cze 2010, 11:59 »
Słoweniec i Francuz spotkani w Turcji chcieli jechać do Iranu, jednak nie otrzymali wizy. Jednym z powodów mogą być nadchodzące wybory i potencjalne zamieszki oraz nazwijmy to okres niestabilności. Jaka jest prawdziwa przyczyna? tego dokładnie nie wiem.

Słoweniec nie ubiegał się o wizę w Turcji. Francuz, nie mam pojęcia gdzie. Obydwaj w każdym bądź razie nie dostali i obydwaj planowali ubiegać się jeszcze raz.

Powodzenia!

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info
Re: Iran, Armenia 2010
« 30 Cze 2010, 12:31 »
Cytat: "muzykolog84"
liczę na wizę do Iranu w Erzurum.

Spróbuj w Trabzon, powinno być łatwo. Podróżujący lądem bardzo chwalą sobie tamtejszy konsulat. Ale oczywiście zweryfikuj na forach Lonely Planet czy się coś nie zmieniło.

Tagi: armenia iran 

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum