Rozkuwacz do łańcucha... nie wiem nawet jak to ustrojstwo wygląda Ostatni raz jak jeździłem rowerem (dawno, dawno temu...) to używało się punktaka i młotka do rozkucia łańcucha albo były takie sprytne zapinki, które się śrubokrętem ściągało Zakładam, że owe zapinki to pewnie niezbyt trwałe rozwiązanie (?) a z kolei targanie młotka na wycieczkę to raczej mało praktyczne rozwiązanie
Teraz pytanie laika - do czego na wycieczce klucz do szprych :
Dziękuję za 'sznurek' do tematu Jak poczytałem ile rzeczy ludzie biorą to wygląda na to, że plecak nie wystarczy Chyba porozglądam się za sakwami (przynajmniej tylnymi)
Dziękuję za kolejny 'sznurek' Właśnie oglądałem swój łańcuch i chyba kolejnym zakupem będzie ten rozkuwacz i spinki Widzę, że trzeba zacząć przygotowywać listę zakupów... Nigdy nie używałem klucza do szprych P.S. Jaki polecacie dobry sklep internetowy (narzędzia, akcesoria, itp.)?
bikestacja, centrumrowerowe, cyklotour
Ten multitool jest spoko, ma skuwacz, imbusy i klucz do szprych:http://www.mtbnews.pl/content/view/158/39/
W żadnej liście nie zauważyłem ... moskitiery.Dla jednych może to być zbędny gadżet a dla innych, zwłaszcza tych nocujących na dziko w dzikiej puszczy, element warunkujący przetrwanie.Moskitiera
Cytat: "Buculus"Dziękuję za 'sznurek' do tematu Jak poczytałem ile rzeczy ludzie biorą to wygląda na to, że plecak nie wystarczy Chyba porozglądam się za sakwami (przynajmniej tylnymi) Z plecakiem na rowerze? To chyba za karę? Przecież to męczarnia, serio, odpuść sobie. Nawet najtańsze sakwy to lepsze rozwiązanie.
Cytat: "Buculus"Dziękuję za kolejny 'sznurek' Właśnie oglądałem swój łańcuch i chyba kolejnym zakupem będzie ten rozkuwacz i spinki Widzę, że trzeba zacząć przygotowywać listę zakupów... Nigdy nie używałem klucza do szprych P.S. Jaki polecacie dobry sklep internetowy (narzędzia, akcesoria, itp.)?W sumie nie internetowy, ale dość tani jest cyklop na nowowiejskiej. Mają też sakwy crosso - dobry stosunek cena/jakość.
zapięcie 6kg