/.../ ewentualnie kawałek od drogi. /.../
Coś podpowiecie? Jak ten rower zabezpieczyć, /.../
nad jakimś jeziorem
jazda obładowanym rowerem szosowym
Cytat: Wilk w 17 Cze 2021, 11:55Tylko alumata jest co prawda lekka, ale gabaryt ma spory, więc do bikepackingu to tak sobiePrzecież to jest maleństwo
Tylko alumata jest co prawda lekka, ale gabaryt ma spory, więc do bikepackingu to tak sobie
Bardziej myślałem żebg rozbić się nad jakimś jeziorem
rozważyłbym wzięcie tylko stelaża i tropiku
rozważałeś włożenie roweru do namiotu, to wydaje mi się, że masz za duży namiot.
Cytat: miki150 w 17 Cze 2021, 13:34Najczęściej odbijam w jakąś leśną drogą, a potem jeszcze raz albo dwa w ścieżki. Rozbijaj się jak się robi ciemno i w miejscach, które nie wyglądają jakby je ktoś odwiedzał wieczorem. Jeziora są ryzykowne, bo czasem może się zjechać niespodziewane towarzystwo.No i tu jest właśnie problem, bo jazda obładowanym rowerem szosowym po leśnych ścieżkach jest nie dość że bardzo niekomfortowa to i ryzyko przebicia dętki spore.
Najczęściej odbijam w jakąś leśną drogą, a potem jeszcze raz albo dwa w ścieżki. Rozbijaj się jak się robi ciemno i w miejscach, które nie wyglądają jakby je ktoś odwiedzał wieczorem. Jeziora są ryzykowne, bo czasem może się zjechać niespodziewane towarzystwo.
wioskowe boiska sportowe. Najczęściej są na skraju wsi, przy asfaltowych drogach, często mają wiaty, drewniane sceny i inne elementy małej architektury. Problemem może być bliskość ludzi, ale to chyba problem bardziej psychiczny niż rzeczywisty. Przynajmniej mi nigdy lokalsi nie utrudniali noclegu.