Autor Wątek: Krwawa Pętla 2021  (Przeczytany 5764 razy)

Offline Mężczyzna Wycior

• Miasto: Boruszowice
  • Na forum od: 01.09.2017
Odp: Krwawa Pętla 2021
« 21 Cze 2021, 12:27 »
Man of the Day tego wyścigu to chyba jednak kolega Gazda, który po starcie poleciał trase reverse i dopiero w okolicach Karczewa zorientował się, że coś jest nie tak  ;D

Razem z kolegą Łukaszem Gazdą pojechaliśmy w złą stronę, kilka razy się mijać. Na ok. 10-11 km mi odjechał. Ja się zorientowałem, że jadę w złą stronę na 14km. Jeszcze Tomek przedzwonił i już nie było złudzeń.  :icon_cry:

Offline Mężczyzna LKRISS

• Moderator
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 04.11.2018
    • simrace.pl
« 21 Cze 2021, 13:51 »
Jak to mozliwe? przeciez teraz jedzie sie jak po sznurku z nawigacja, sladem na mpce itd? Uzywaliscie mapy papierowej czy jak?
Polski Klub MTB

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 21 Cze 2021, 14:16 »
Jak to mozliwe? przeciez teraz jedzie sie jak po sznurku z nawigacja, sladem na mpce itd? Uzywaliscie mapy papierowej czy jak?

Akurat tutaj to jest całkiem możliwe, bo początek i koniec śladu były wspólne. Więc jak ktoś tę sprawę przeoczył - to mógł ruszyć nie w tę stronę. Np. nawigacje turystyczne pokazują tylko kreskę śladu i jak się tego nie sprawdziło to można było nieźle beknąć, jak właśnie Tomek, który ponad godzinę stracił i to dość wrednym szlakiem do Wiązownej :P. A na początku jest zawsze duże ciśnienie, do tego gdy ludzie są ciasno zgrupowani to często się tak tej nawigacji wnikliwie nie sprawdza i jedzie się za innymi zawodnikami; widać, ze na starcie było sporo takich wpadek, nawet jedna z grup w całości nadrobiła parę km. Też dodatkowo część osób miało błędną wersję śladu z końcówką koło Międzylesia, ale to dopiero w piątek wieczorem było sprostowanie, więc pewnie nie zdążyli wgrać poprawnej wersji.

Zresztą na monitoringu widać, że i przy dojeździe na metę parę osób ten sam błąd zrobiło, ruszając na kolejne kółko co już było mocno bolesne ;)

Offline Mężczyzna Wycior

• Miasto: Boruszowice
  • Na forum od: 01.09.2017
« 21 Cze 2021, 14:25 »
Jazda jak "po sznurku" na Krawej to za łatwo powiedziane.
Na drogach publicznych ślad ładnie pokrywa się jezdnią, tutaj miałem często wątpliwość, czy wydeptana ścieżka o szerokości opony rowerowej, zarośnięta krzakami i z powalonymi drzewami to właściwy kierunek jazdy  ;D

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 21 Cze 2021, 16:37 »
Na drogach publicznych ślad ładnie pokrywa się jezdnią, tutaj miałem często wątpliwość, czy wydeptana ścieżka o szerokości opony rowerowej, zarośnięta krzakami i z powalonymi drzewami to właściwy kierunek jazdy  ;D

Szczególnie nocą  :P

Zapraszam na moją relację z wyścigu i parę fotek:
http://wilk.bikestats.pl/1976890,Krwawa-Petla.html

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
« 21 Cze 2021, 19:00 »
Zresztą na monitoringu widać, że i przy dojeździe na metę parę osób ten sam błąd zrobiło, ruszając na kolejne kółko co już było mocno bolesne
Na szczęście zorientowali się w porę, bo telefonu od nas nie słyszeli, musieliśmy czekać aż sami na to wpadną.
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Mężczyzna LKRISS

• Moderator
    • simrace.pl
« 21 Cze 2021, 20:46 »

Szczególnie nocą  :P

Zapraszam na moją relację z wyścigu i parę fotek:
http://wilk.bikestats.pl/1976890,Krwawa-Petla.html

Jak zawsze chętnie poczytam. Dajcie znać czy cała trasa był przejezdna? Jak ja jechałem to części szlaków już nie było. Więc kilka km było trzeba się przedzierać przez zarośnięte trawą wskazany szlak.
Polski Klub MTB

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 21 Cze 2021, 21:19 »
Jak zawsze chętnie poczytam. Dajcie znać czy cała trasa był przejezdna? Jak ja jechałem to części szlaków już nie było. Więc kilka km było trzeba się przedzierać przez zarośnięte trawą wskazany szlak.
Trasa wyścigu jak najbardziej jest w całości przejezdna, są oczywiście jakieś pojedyncze górki czy piachy do wepchania, ale to są kawałki po 20-30m góra.

Ten szlak "żyje", co roku się coś zmienia, a to dom gdzieś postawią, przede wszystkim dotyczy to miejsc, gdzie starą trasę przecinały nowo wybudowane drogi szybkiego ruchu. Tak więc jeśli jedzie się jedną ze starych wersji szlaku to mogą być nieprzejezdne odcinki.

Ale na tym polega profesjonalne przygotowanie wyścigu, że organizatorzy trasę sami przejeżdżają i puszczają ślad tak by był przejezdny - i tak właśnie było tutaj. Jest parę miejsc, gdzie wyścig nie jedzie samym szlakiem, np. przecięcie DK2, które szlak czerwony przecina bez przejścia dla pieszych i wymaga przejścia przez barierki, omijanie budowy S7 czy remont wału pod Górą Kalwarią, nie zjeżdża się też na początek szlaku w Modlinie, bo i z punktu widzenia wyścigu nie ma sensu dwa razy powtarzać ten sam mało atrakcyjny odcinek. Tak więc ślad wyścigu ma pewne niewielkie odstępstwa od przebiegu czerwonego szlaku - ale właśnie po to by była sensowna jazda, a nie pchanie się w nieprzejezdne odcinki tylko dla idei 100% zgodności z czerwonym szlakiem. Ale są to odstępstwa niewielkie i tam, gdzie rzeczywiście oryginalna wersja nie miała sensu pod kątem roweru.

Na szczęście zorientowali się w porę, bo telefonu od nas nie słyszeli, musieliśmy czekać aż sami na to wpadną.

W tę stronę to już ciężej jest się pomylić, bo wiadomo z grubsza ile do mety, a i w głowie lekkie deja vu może zaświecić, że to już chyba było. Ale to kolejny argument za tym, że warto jednak poświęcać czas na dokładne przejrzenie trasy maratonu, by takich bolesnych wpadek unikać  :P

Offline PABLO

• Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
« 21 Cze 2021, 23:35 »
przecięcie DK2, które szlak czerwony przecina bez przejścia dla pieszych i wymaga przejścia przez barierki

Od dłuższego już czasu szlak w tym miejscu został poprowadzony zmienioną trasą. Oznakowanie jest nowe i wyraźne w terenie.

Offline Mężczyzna Włod

• Na forum od: 04.04.2011
« 22 Cze 2021, 06:35 »
Czy jest możliwość zobaczyć przejazd zawodników po wyścig /tracking/? Kto coś?

Wysłane z mojego SM-J730F przy użyciu Tapatalka

Offline Mężczyzna LKRISS

• Moderator
    • simrace.pl
« 22 Cze 2021, 07:36 »
Tak, wystarczy wejść na stronę organizatora i kliknąc live.

https://krwawa.kolo-ultra.pl/
Polski Klub MTB

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 23 Cze 2021, 13:51 »
A tutaj film Bushcraftowego z Krwawej Pętli, przy okazji świetne pojechane!

Offline Mężczyzna LKRISS

• Moderator
    • simrace.pl
« 23 Cze 2021, 16:25 »
Jak zawsze fajnie podsumowane. Wiele się nie zmieniło  :D
Polski Klub MTB

Offline Mężczyzna Włod

• Na forum od: 04.04.2011
« 23 Cze 2021, 22:34 »
Tak, wystarczy wejść na stronę organizatora i kliknąc live.

https://krwawa.kolo-ultra.pl/
Teraz to nie  live już nie działa. Chętnie bym zobaczył po wszystkim jak jechali wybrani zawodnicy.

« Ostatnia zmiana: 27 Cze 2021, 12:30 Włod »

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 23 Cze 2021, 22:49 »
Coś chyba źle klikasz, u mnie działa.
Tu masz bezpośredni link do monitoringu, tylko to oczywiście trzeba włączyć guzikiem "play", można ustawić szybkość itd.:
https://event.trackcourse.com/view/krwawa-petla-2021

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum