Autor Wątek: TransUkraїne  (Przeczytany 5718 razy)

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Odp: TransUkraїne
« 29 Cze 2021, 17:48 »
W zamieszczonym na forum Kalendarz Ultramaratonów Rowerowych w Polsce 2021 są i takie, gdzie trasa wciąż nie jest podana. Są takie gdzie nadal jest podpięta trasa zeszłoroczna, a i takie, gdzie strona nie jest aktualizowana po imprezie.

No i to podobnie - dobrze o orgach nie świadczy
Ta impreza już się odbyła. Kto wie, może trasa była opublikowana. W końcu zawodnicy przejechali, a z kilku relacji wynika, że impreza była udana. Mnie się podobało, bo klimaty i atmosfera dalekie od coraz bardziej u nas rozpowszechnionego "stylu Gassów", raczej dla prawdziwych pasjonatów. A jak wiadomo dobra atmosfera to najlepszy wyznacznik udanej imprezy.
Napisał Pablo wygodnie zasiadający w:

Co Ty możesz wiedzieć o klimacie naszych imprez ultra jak na żadnej nie byłeś? Wszystko co wiesz - to jedynie z drugiej ręki, często spaczony obraz. Widzisz co chcesz widzieć, a nie zauważasz, ze takie maratony mają kilka platform, na tej samej imprezie inaczej jedzie czołówka, inaczej ludzie ze środka, inaczej ci z końca. Byłem na mnóstwie takich imprez i jakoś nigdzie tego "stylu Gassów" nie widziałem.

Offline PABLO

• Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
« 29 Cze 2021, 20:33 »
Jest jakaś mapka trasy?

Trasa 2021 jest chyba taka:
« Ostatnia zmiana: 14 Lip 2021, 20:23 PABLO »

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 29 Cze 2021, 20:37 »
Od Czerniowców pewnie ciekawie, ale płaska Ukraina to są spore nudy, do tego poziom kultury kierowców na drogach typowo azjatycki ;). Dlatego impreza raczej typowo pod lokalsów dobrze obeznanych z realiami.

Offline Mężczyzna Johnny_n

• Miasto: Bestwina
  • Na forum od: 09.05.2018
« 1 Lip 2021, 13:43 »
Jest jakaś mapka trasy?

Dzięki, jakoś nie mogłem odnaleźć.  ;) Interesująco to wygląda, tylko od razu zastanawiam się jak tam u nich z "covidem"? Ale na pewno byłby to ciekawy sposób na szybkie zwiedzenie Ukrainy.
"Gdy wszyscy wiedzą, że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś, kto o tym nie wie i to robi" - A.Einstein

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 1 Lip 2021, 14:30 »
na pewno byłby to ciekawy sposób na szybkie zwiedzenie Ukrainy.
Powiedzmy raczej "na szybkie rzucenie okiem", szczególnie na środkowym odcinku gdzie do oglądania będzie głównie przednie koło  ;)

Offline PABLO

« Ostatnia zmiana: 23 Lip 2021, 22:58 PABLO »

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 12 Lip 2021, 22:15 »
To ma być Ukraina? Na 90% filmu gładziutkie asfalty; jak przejechałem cały ten kraj aż po Krym - to trochę co innego mi w pamięci zapadło  ;)

Offline PABLO

« 12 Lip 2021, 22:18 »
jak przejechałem cały ten kraj aż po Krym

молодец !

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 12 Lip 2021, 22:41 »
молодец !

Teraz już takiego zdjęcia nie dostaniesz, to prawdziwy rarytas  ;)

Offline PABLO

« 13 Lip 2021, 23:41 »
Na 90% filmu gładziutkie asfalty

Ja tam widzę ukraiński asfalt, piachy, błoto, kocie łby, szutry w standardzie litewskim - wszystkiego po trochu. Do tego samowystarczalność i ukraińskie realia. Bardzo fajny wyścig. Ciekawe czy BB Gravel Tour dotrzyma tego standardu.

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.05.2009
« 19 Lip 2021, 15:14 »
To ma być Ukraina? Na 90% filmu gładziutkie asfalty

Przeleciałem przez te filmiki i mam odczucia trochę inne, aczkolwiek trochę tych dobrych asfaltów jest rzeczywiście - ale to może wynikać z tego, że łatwiej się kręci w takich warunkach z ręki ;) Bo takich, które pamiętam sprzed 11-12 lat na filmie też było sporo, również takich, które z asfaltem nie miało nic wspólnego. Jedno widać od razu - imprezy tego typu za naszą wschodnią granicą mają zupełnie inne warunki, a patrząc na ludzi ciągnących do studni aż mi się przypomniały te upały i polewanie się wodą z wiadra   :lol:

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum