Autor Wątek: "No Lycra No Strava No Problems"  (Przeczytany 7543 razy)

Offline Mężczyzna qbotcenko

• Miasto: Tomprofa Gbórnicza
  • Na forum od: 17.03.2018
    • http://qbot.pro/
Zmień siodło

Ja już miałem z kilkadziesiąt różnych siodeł w życiu, i chyba najmniej bolesne było standardowe giantowe 'connect' czy jakoś tak... Więc jedyny ratunek to niewysiedziany pampers z grubą wkładką.

Offline Mężczyzna liftlodz

• Miasto: Polska
  • Na forum od: 24.12.2020
Polecam skórzane siodło, np Brooksa , im dłużej jedziesz tym wygodniej siedzisz.
Czarne moje, brązowe żony

Online Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Polecam skórzane siodło, np Brooksa , im dłużej jedziesz tym wygodniej siedzisz.

Jakby to tak działało, że kazdemu na Brooksie jest wygodnie to w każdym rowerze byłyby skórzane siodła, nie brakuje na forum ludzi, których Brooks rozczarował, pomimo dłuższych testów. Wygoda na siodelku zależy od wielu elementów, siodełko jest tylko jednym z nich. To co u Ciebie się sprawdza na turystycznej geometrii u kogoś innego z geometria sportową już zagrać nie musi. Też zupełnie inaczej wygląda sprawa jak się jedzie turystycznie, co 2h zasiadając na dłuższe przerwy, inaczej jadąc longiem. Inaczej jest w górach, inaczej na upałach - książkę można o tym napisać.

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Jakby to tak działało, że kazdemu na Brooksie jest wygodnie to w każdym rowerze byłyby skórzane siodła, nie brakuje na forum ludzi, których Brooks rozczarował, pomimo dłuższych testów.
Dokładnie.
Miałem Brooksa przez chyba z półtora roku. Nówka, o którą dbałem.
Po roku użytkowania pojechałem na nim do Rumunii.
Uciekając przed falą deszczów zrobiłem dwa dni po 160km z sakwami i drugi z tych dni był jedynym przypadkiem w moim życiu kiedy brałem piguły przeciwbólowe na ból tyłka, byle dojechać do pociągu.
Tak że te opowieści "kup Brooksa i będzie dobrze" to sobie można amatorom przy kominku.

NB Teraz na tym samym Brooksie jeździ R_och i sobie chwali, więc to nie był felerny egzemplarz.

Offline Mężczyzna cyniczny

• Miasto: Piaseczno
  • Na forum od: 26.11.2012
    • Wycieczki rowerowe bliższe i dalsze
NB Teraz na tym samym Brooksie jeździ R_och i sobie chwali, więc to nie był felerny egzemplarz.

Bo to był felerny tyłek ;D

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny

Bo to był felerny tyłek ;D
Skoro nie pasował do ideału, to musi tak być.
Wstyd, ale co począć   ;)

Na osłodę obecnie ujeżdżam siodełka za kilkadziesiąt PLN i przeciwbólowych nie używam.
A jak mi zmoknie to wycieram czymkolwiek i jadę.

Offline Mężczyzna liftlodz

• Miasto: Polska
  • Na forum od: 24.12.2020
Owszem, nie każdemu pasuje, ale mnie pasuje i wielu, na prawdę wielu ludziom pasuje Brooks.
Gdyby dobór siodełka był prosty, to byłyby na rynku tylko 2 modele - damski i męski.
PS. Jazdy ma prawo do swojej opinii, w tym ja także, mnie na Brooksie B17 jeździ się wyśmienicie w odróżnieniu do np skoro siodeł SR czy speca.

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
Owszem, nie każdemu pasuje, ale mnie pasuje i wielu, na prawdę wielu ludziom pasuje Brooks.
Właśnie o to chodzi. Wielu pasuje, ale części zupełnie nie pasuje, o czym naprawdę warto pamiętać.

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010
Odp: "No Lycra No Strava No Problems"
« 9 Lip 2021, 21:19 »
Mi nie pasuje, ale inne siodełka nie pasują jeszcze bardziej  :-[

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
Odp: "No Lycra No Strava No Problems"
« 14 Lip 2021, 21:23 »
Przepraszam, przywołane przeze mnie spdy Wilka były całkiem żartobliwie.
Ej, ja mogę dodać, że pamiętam dyskusje z precla, gdzie nasz Michał pisał, że nawet nie będzie tego systemu sprawdzał... Nie pamiętam tylko jak było z opinią nt. mierników mocy, czy też czasem ich używanie nie było krytykowane bez samodzielnego testowania ;D

(Michał, ja też w żartobliwym tonie, nie musisz pisać posta na sześć akapitów  ;) ).
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum