Zapraszam na nietypowy, prywatny, wyjazd nierowerowy, czyli spływ na Dniestrze na Ukrainie w sierpniu 2021. Nie jestem firmą komercyjną i wyjazd nie jest wyjazdem komercyjnym. Wyjazd jest prywatny i każdy jedzie oraz płynie na własną odpowiedzialność, choć płyniemy razem jako grupa
Posługując się schematem jak zamieścić ogłoszenie o poszukiwaniu chętnych na, hmm, wyjazd podaje co następuje:
Ja, lat 50+, wieloletnie doświadczenie w samowystarczalnych spływach kajakowych na Ukrainie i nie tylko, szukam dwie, trzy, zgodne w charakterze, towarzyskie, niepijące osoby doświadczone w wielodniowych samowystarczalnych spływach w wieku od 40+ w gore. Osoby lubiące kraje na wschód od Polski i ludzi tam mieszkających. Samowystarczalny spływ, tzn bagaże w kajaku, noclegi w namiotach, posiłki we własnym zakresie, problemy rozwiązywane w grupie, pełne wyposażenie wyprawowe
O kosztach wynajęcia busa i wypożyczenia kajaków będę informował osoby zainteresowane. Propozycja wyjazdu jest tylko dla osób w pełni zaszczepionych, dla których upłynęło co najmniej 14 dni do drugiej dawki w przypadku szczepień dwu-dawkowych
Planowana trasa to Dniestr od Halicza do tamy w Nowodniestrowsku czyli ok 420 km na wodzie. Priorytetem jest dopłyniecie do tamy, przy słonecznej pogodzie i we włóczęgowskim stylu. W czasie deszczu płyniemy. No chyba ze będą ulewy i zacznie powódź stulecia, to uciekamy do domu. Po drodze zwiedzamy nadbrzeżne wioski, ze szczególnym uwzględnieniem wiejskich sklepików
Termin wyjazdu to 7-8 sierpnia 2021 z okolic Lublina. Powrót ok 24-25.08 do miejsca wyjazdu. Transport wynajętym busem. Kajaki pożyczane w Polsce
Planuje 14 dni na wodzie i odcinki po ok 30 km, jeden dzień przerwy lub krótszy dzienny odcinek. Jeden dzień na dojazd do Halicza i 1-2 dni na powrót do Polski z Nowodniestrowska
Każdy obowiązkowo ubezpiecza się turystycznie we własnym zakresie i zakresie leczenia z powodu zarazy. Na razie chętne są 3 osoby w wieku 40+, 50+. Zakładam, ze spływ będzie w 3 kajaki, czyli razem maksymalnie 6 osób
Chętnych proszę o kontakt na maila forumowego z szerszą informacja o sobie i swoim doświadczeniu kajakowym
PS
Mam nadzieję, że Administracja spojrzy łaskawym okiem na ten post i nie usunie go, ani nie zablokuje. Za co z góry dziękuje :-)
Pozdrawiam