Autor Wątek: Splyw na Dniestrze - sierpien 2021 - nietypowy wyjazd nierowerowy  (Przeczytany 1971 razy)

Offline pagin

• Miasto: Reda
  • Na forum od: 06.10.2008
Zapraszam na nietypowy, prywatny, wyjazd nierowerowy, czyli spływ na Dniestrze na Ukrainie w sierpniu 2021. Nie jestem firmą komercyjną i wyjazd nie jest wyjazdem komercyjnym. Wyjazd jest prywatny i każdy jedzie oraz płynie na własną odpowiedzialność, choć płyniemy razem jako grupa
Posługując się schematem jak zamieścić ogłoszenie o poszukiwaniu chętnych na, hmm, wyjazd podaje co następuje:
Ja, lat 50+, wieloletnie doświadczenie w samowystarczalnych spływach kajakowych na Ukrainie i nie tylko, szukam dwie, trzy, zgodne w charakterze, towarzyskie,  niepijące osoby doświadczone w wielodniowych samowystarczalnych spływach w wieku od 40+ w gore. Osoby lubiące kraje na wschód od Polski i ludzi tam mieszkających. Samowystarczalny spływ, tzn bagaże w kajaku, noclegi w namiotach, posiłki we własnym zakresie, problemy rozwiązywane w grupie, pełne wyposażenie wyprawowe
O kosztach wynajęcia busa i wypożyczenia kajaków będę informował osoby zainteresowane. Propozycja wyjazdu jest tylko dla osób w pełni zaszczepionych, dla których upłynęło co najmniej 14 dni do drugiej dawki w przypadku szczepień dwu-dawkowych
Planowana trasa to Dniestr od Halicza do tamy w Nowodniestrowsku czyli ok 420 km na wodzie. Priorytetem jest dopłyniecie do tamy, przy słonecznej pogodzie i we włóczęgowskim stylu. W czasie deszczu płyniemy. No chyba ze będą ulewy i zacznie powódź stulecia, to uciekamy do domu. Po drodze zwiedzamy nadbrzeżne wioski, ze szczególnym uwzględnieniem wiejskich sklepików
Termin wyjazdu to 7-8 sierpnia 2021 z okolic Lublina. Powrót ok 24-25.08 do miejsca wyjazdu. Transport wynajętym busem. Kajaki pożyczane w Polsce
Planuje 14 dni na wodzie i odcinki po ok 30 km, jeden dzień przerwy lub krótszy dzienny odcinek. Jeden dzień na dojazd do Halicza i 1-2 dni na powrót do Polski z Nowodniestrowska
Każdy obowiązkowo ubezpiecza się turystycznie we własnym zakresie i zakresie leczenia z powodu zarazy. Na razie chętne są 3 osoby w wieku 40+, 50+. Zakładam, ze spływ będzie w 3 kajaki, czyli razem maksymalnie 6 osób
Chętnych proszę o kontakt na maila forumowego z szerszą informacja o sobie i swoim doświadczeniu kajakowym
PS
Mam nadzieję, że Administracja spojrzy łaskawym okiem na ten post i nie usunie go, ani nie zablokuje.  Za co z góry dziękuje :-)
Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 6 Lip 2021, 20:59 pagin »

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Nie usunie. Co najmniej 2 osoby w administracji to starzy kajajarze
A termin to zupełnie do kitu wybrałeś.
Mam wolne dopiero od 21.08

Offline pagin

Dzięki Borafu. Stary kajakarz zrobi wszystko by popłynąć. Nawet przesunie termin wolnego ;-)

Offline Mężczyzna sinuche

• Miasto: Beskid
  • Na forum od: 17.04.2009
Tak mi sie przypomniało (z okazji spływu Dniestrem).
Kilka lat temu przeprawiałem się kajakiem przez Dniestr (a w zasadzie jezioro) pod Kamieńcem Podolskim.
Nie było mostu w Ustia (mimo że był na mapie), a para Ukraińców akurat miała kajak, więc mnie (rower z sakwami) przewieźli przez Dniestr (ok 1 km szerokości).

Na Ukrainie wszystko się da :)

Offline PABLO

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
Wyjazd jest prywatny i każdy jedzie oraz płynie na własną odpowiedzialność

Propozycja wyjazdu jest tylko dla osób w pełni zaszczepionych, dla których upłynęło co najmniej 14 dni do drugiej dawki w przypadku szczepień dwu-dawkowych

No i mamy segregację/dyskryminację sanitarną nawet pośród braci podróżniczej. Witamy w świecie 2.0!

Offline pagin

Od Chocimia Dniestr to wlasciwe jezioro ze wzgledu na tame
O tak, Ukraina to kraj wielu mozliwosci

Offline PABLO

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
Na Ukrainie wszystko się da

Przeprawa przez Horyń. Więcej ...

Offline pagin