Nie bardzo rozumiem czemu wypowiadasz się na temat, na który nie masz wiedzy?Skąd wiesz, że to się tak Księgowemu wydawało? A może on miał pomiar z koła i podchodził tempem powyżej 3km/h, gdzie ten pomiar jest pokazywany? Przecież Księgowy nic na ten temat nie napisał.Ja na przykład dosyć szybko podchodzę. Tam gdzie podjeżdżałem 5,6km/h, podchodziłem 4,7km/h. Pomiar z koła. A Ty nie masz na ten temat wiedzy.
Za mną niecałą godzinę na metę przybył gość, który był biegaczem. Jak go mijałem pierwszego dnia, to on idąc powiedział to co napisał Księgowy. Po co ma jechać ..., jak on idzie ...Mijałem go potem jeszcze niezliczone ilości razy (wiadomo, jechałem turystycznie), a on za każdym razem podchodził. Ostatni raz widziałem go na dobę przed moim przyjazdem na metę i po dotarciu na metę nie dawałem mu żadnych szans na skuteczny finisz. Okazało się inaczej.
Też jechałem na fulu i uważam, że ta trasa miała zdecydowanie za dużo asfaltów, a to jest nudne. Zdecydowanie bardziej mi się podobała trasa USGR-a, choć zrobiłem jej raptem ze 160km.
nie wiedząc, jak się bardzo mylisz.
PGR był spoko, ale zabrakło mi tu urozmaicenia jakimiś singlami i typowo offroadowymi szlakami.
ale widziały gały co brały.
Pchanie ciężkiego roweru już pod około 15% to prosta droga do kontuzji ahillesa, zwlaszcza w butach kolarskich, chyba, że ktoś ma bardzo miękkie podeszwy.
Cytat: Mortifer w 17 Sie 2021, 22:05Nie bardzo rozumiem czemu wypowiadasz się na temat, na który nie masz wiedzy?Skąd wiesz, że to się tak Księgowemu wydawało? A może on miał pomiar z koła i podchodził tempem powyżej 3km/h, gdzie ten pomiar jest pokazywany? Przecież Księgowy nic na ten temat nie napisał.Ja na przykład dosyć szybko podchodzę. Tam gdzie podjeżdżałem 5,6km/h, podchodziłem 4,7km/h. Pomiar z koła. A Ty nie masz na ten temat wiedzy.Bo zwyczajnie wiem co jest realne, co nie. Ktoś kto nie jest w stanie jechać rowerem 6km/h nie pójdzie 4km/h, bo do tak szybkiego marszu pod górę jest wymagany podobny poziom wysiłku co do podjeżdżania rowerem.
A to co ludzie gadają, albo co im się wydaje - to szeroki temat
A Wiki z tego powodu przecież Carpatii nie ukończył, bo na licznych wypychach buty rozwalił.
Cytat: Mortifer w 17 Sie 2021, 22:05Za mną niecałą godzinę na metę przybył gość, który był biegaczem. Jak go mijałem pierwszego dnia, to on idąc powiedział to co napisał Księgowy. Po co ma jechać ..., jak on idzie ...Mijałem go potem jeszcze niezliczone ilości razy (wiadomo, jechałem turystycznie), a on za każdym razem podchodził. Ostatni raz widziałem go na dobę przed moim przyjazdem na metę i po dotarciu na metę nie dawałem mu żadnych szans na skuteczny finisz. Okazało się inaczej.Nie oszukujmy się nie po to się jeździ na imprezy rowerowe by na nich z buta robić długie kilometry. Nikt tego nie robi bo kocha pchać pod górę, tylko dlatego, że na rowerze nie daje rady.
Cytat: Mortifer w 17 Sie 2021, 22:05Też jechałem na fulu i uważam, że ta trasa miała zdecydowanie za dużo asfaltów, a to jest nudne. Zdecydowanie bardziej mi się podobała trasa USGR-a, choć zrobiłem jej raptem ze 160km.Wystartowałeś i nie ukończyłeś i tyle w temacie, co tu więcej do komentowania?Zawsze mnie rozbrajają te teksty o turystyce na maratonach, równie prawdziwe jak prostokątny trójkąt