Autor Wątek: DK 9  (Przeczytany 1272 razy)

Offline Mężczyzna TripRider

• Miasto: Pomorze Środkowe
  • Na forum od: 29.07.2019
DK 9
« 20 Lip 2021, 20:27 »
Za 1,5 tygodnia startuję w Galicja Gravel Race. Po krótkim odpoczynku mam w planach wracać do domu (Pomorze Środkowe) na rowerze.

Żeby nieco sobie oszczędzić wysiłku i przyśpieszyć planuję jechać głównie asfaltem. Tak sobie kombinuję w Komoot i rysuje mi się dość długi odcinek na DK 9 - od Nowej Dęby do Klimontowa.

Ktoś z Was się orientuje co do ruchu na tym odcinku? Duży, umiarkowany? Tiry? Jest pobocze? Dodam, że na tym etapie mam zamiar jechać w nocy.

Z góry dzięki za info.
« Ostatnia zmiana: 20 Lip 2021, 20:38 TripRider »

Offline Mężczyzna tolaf

• Miasto: Rzeszów
  • Na forum od: 04.09.2015
Odp: DK 9
« 20 Lip 2021, 22:10 »
Za dużo nie wykombinujesz ze względu na mosty na Wiśle - w nocy można przez Sandomierz ale to będzie plus kilka km.
Ja zawsze omijam ten odcinek - wolę promami - taka atrakcja jednak dostępna jest w dzień. Do ronda w Łoniowie będzie dość często pobocze szersze lub węższe ale przeważnie przejezdne, a za rondem już nie.
Za Nową Dębą do następnej miejscowości - ścieżka z kostki, przejezdna również dla szosowych.
Ruch raczej duży - często jedzie się tam samochodem za kolejką ciężarówek.
z przodu mistrzowie ... z tyłu bohaterowie :D

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 20 Lip 2021, 22:37 »
Za dużo nie wykombinujesz ze względu na mosty na Wiśle - w nocy można przez Sandomierz ale to będzie plus kilka km
A nie miałeś na myśli że przez Tarnobrzeg?

Offline Mężczyzna tolaf

« 21 Lip 2021, 07:29 »
Tarnobrzeg się jeszcze mostu nie dorobił, chyba że myślisz włąśnie o moście na DK9 - to jest ok. 9-10 km od centrum miasta

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 21 Lip 2021, 08:07 »
Oops, oczywiście masz rację.

« 21 Lip 2021, 08:48 »
Za dużo nie wykombinujesz ze względu na mosty na Wiśle - w nocy można przez Sandomierz ale to będzie plus kilka km.
Ja zawsze omijam ten odcinek - wolę promami - taka atrakcja jednak dostępna jest w dzień. Do ronda w Łoniowie będzie dość często pobocze szersze lub węższe, ale przeważnie przejezdne, a za rondem już nie.
Za Nową Dębą do następnej miejscowości - ścieżka z kostki, przejezdna również dla szosowych.
Ruch raczej duży - często jedzie się tam samochodem za kolejką ciężarówek.

To jest w sumie raptem 36km (wg google). Może nie ma co panikować (tym bardziej że w nocy). Z tego do Łoniowa 23km, a tam jest pobocze (z tego co piszesz).

Odbijać do Sandomierza to będę musiał sporo nadkładać.

Ew. myślę jeszcze nad drogami wojewódzkimi na Mielec, Staszów i dalej na północ.

Offline Mężczyzna zly-sze

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 19.09.2019
« 21 Lip 2021, 10:39 »

Offline Mężczyzna tolaf

« 21 Lip 2021, 12:50 »
Mielec-Staszów, w Połańcu za mostem na Wiśle zakazy jazdy rowerem, warto mieć świadomość i objechać jakąś boczną rondo, poza tym jest OK.
W okolicach mostu ścieżka rowerowa asfaltowa, bardzo dobra - wyraźnie odseparowana od drogi, ale po lewej stronie ;)
Wszystkie DW które prowadzą dookoła Mielca w nocy są puste - ja jeżdżę przeważnie nocą niedz/poniedz
Pozdrawiam

« 22 Lip 2021, 15:27 »
Wielkie dzięki za podpowiedzi. Przemyślę sobie temat na spokojnie i coś wybiorę.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum