Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.Czy dotarł do Ciebie
email aktywacyjny?
21 Lis 2024, 18:20
Strona główna
Tagi
Zaloguj się
Forum :: podrozerowerowe.info :: wyprawy, trasy, sprzęt
»
Wyprawy i wycieczki rowerowe
»
Podróże i Wyprawy
»
W około 80 dni
Strony:
<< Poprzednia
1
[
2
]
3
Następna >>
Wszystkie
Do dołu
Drukuj
Autor
Wątek: W około 80 dni (Przeczytany 7044 razy)
Miciek
SAC
Miasto: Hawana, Kuba
Na forum od: 08.05.2009
Odp: W około 80 dni
«
13 Sie 2021, 00:25 »
Właśnie wróciłem z Bałkanów i wszystkie noclegi płatne w Serbii załatwiałem sobie przez Booking, zwykle tuż przed przybyciem do danego miasta. Raz tylko się zdarzyło w Zaječarze, że po rezerwacji obiekt mi odpisał, że bardzo przepraszają, ale dziś mają dom zajęty. Wydaje mi się, że najlepiej wybierać takie miejsca, które mają dużo opinii, najlepiej zagranicznych turystów.
trzystan
"ta panta rhei"
Miasto: Polkowice
Na forum od: 25.02.2016
«
13 Sie 2021, 19:28 »
Specjalnie na Węgrzech kupiłem sobie słoik ostrej papryki.Lubię i znoszę po wizycie w Thailandii.To co jednak było w sałatce po serbsku,porównuję jedynie do dania w Thai,gdy zażyczyłem sobie spicy.Super.
Jutro na rower.Pojadę w stronę Dunaju i jakoś do Belgradu.Przez Sirig zawsze😁.
marg
Miasto: Tychy
Na forum od: 01.01.2012
«
14 Sie 2021, 12:35 »
Z bookingiem mam rożne doświadczenia. Jeśli obiekt jest na bookingu od dawna, ma dużo opinii, w tym też z ostatnich dni (miesiąca) i są tez opinie Polaków (Polacy szukają zawsze tanio i dobrze
) to będzie raczej pewniak.
Na ostatnim bałkańskim wyjeździe korzystaliśmy tylko raz, w Zagrzebiu, było ok.
Bookingowe wtopy zaliczyłam w Gruzji, na Kamczatce, w Kenii i w Indiach (tu było najciekawiej
)
bikeowo
, czyli moje podróżowanie
trzystan
"ta panta rhei"
«
15 Sie 2021, 01:31 »
A poszedłem sobie na wieczorne piwko.Pani w kafanie przeprosiła,że zamyka i na zewnątrz zaprosiła.Piwo podane,pieniędzy nie chcieli.Tak więc pije sobie na krzywy ryj😆.
No dobra siedzę.Podjeżdża koleś ze wczesnej kafany,raybany kupiłem u niego,i pyta czy na futbol popatrzeć chcę.Nie lubię,więc tak.Znowu piwo za free futbolu dzisiaj nie ma.No to gadamy,gadamy.Mówié,że urodziny mam,oni piosenkę i że postawić trzeba.Wreszcie zapłaciłem.
«
Ostatnia zmiana: 15 Sie 2021, 13:15 trzystan
»
trzystan
"ta panta rhei"
«
16 Sie 2021, 22:15 »
Sirig.Dla kolegi prezent wiozę.Jego nie ma,to do kafany.Mówię dla Jovo poklon,barmanka ja wiem, proszę mi dać.Poljak,Poljak po kafanie poszło.Poljak brat dla Serba,tak mi mówią.Pomogli rower z całym majdanem zawieźć na nocleg.Oczywiście zakaz płacenia w kafanie.
Teraz nad Dunajem,w hamaku, gdzieś za Novi Sad.
Temperatury są tu dobre.Jazda rowerem potrzebuje ppkory.Mi to pasuje.
marg
«
17 Sie 2021, 01:23 »
pięknie tam jesteś
bikeowo
trzystan
"ta panta rhei"
«
17 Sie 2021, 19:12 »
A dzisiaj był deszcz i burza.Zaatakowała mnie w Zemun Polje.Trochę przed Belgradem.Początkowo myślałem,że to samoloty huczą,bo jest tu lotnisko wojskowe i latały nad moim polem.Więc namiot,a miałbyć już Belgrad.
Miciek
SAC
«
17 Sie 2021, 21:33 »
Nie wiem, czy planujesz zatrzymać się w Belgradzie. Ale jeśli będziesz szukał noclegu, to polecam obiekt
Villa Chess
. Dlaczego taki wyjątkowy? Kiedy zapytałem, co zrobić z rowerem, pani gospodyni poradziła, że najlepiej wstawić sobie do pokoju, co uczyniłem
trzystan
"ta panta rhei"
«
18 Sie 2021, 20:11 »
Dzięki,ale już za późno.Ja szukałem na Rakovicach,bo rozładowuję 2 żubrówki 0,7.Zostaję 3 dni,muszę bagażnik naprawić i trafiłem akurat na pożegnalną imprezę , okazji zamknięcia jego klubu.Miejscówka średnia,też proponowali do pokoju,ale nie chciałe,bo mały jest trochę.
trzystan
"ta panta rhei"
«
20 Sie 2021, 14:53 »
A może polecicie jakiś fajny,niedrogi nocleg w Zlatibor?
Miciek
SAC
«
20 Sie 2021, 21:24 »
Cytat: trzystan w 20 Sie 2021, 14:53
A może polecicie jakiś fajny,niedrogi nocleg w Zlatibor?
W tamtym rejonie akurat spałem na dziko. Ale to jest typowe miasto turystyczne i na każdej ulicy są jakieś hoteliki i pensjonaty.
trzystan
"ta panta rhei"
«
20 Sie 2021, 23:07 »
Jutro wyjeżdżam z Kambodży.Tak tak,czuję się tutaj na przedmieściach Belgradu jak w Kambodży.Wszędzie śmieci,w rowach,w krzakach,parkach,na chodnikach.Jestem w szoku.Jadąc do Belgradu już to widziałem,ale myślałem,że w stolicy jakoś to ogarnęli.W tamtym roku spałem w centrum,to tego nie widziałem.O taki widok,idę chodnikiem,a chodnikiem idziesz rzadko,bo to miejsca parkingowe,facet zatrzymuje się autem,wysiada i jeb reklamówkę śmieci w krzaki.Wsiada sobie i jedzie.Nie tylko śmieci przypominają Kambodżę,ale wałęsające się psy.Ot taki Belgrad kilka km od centrum😄
marg
«
21 Sie 2021, 11:08 »
Odpady to jeden z poważniejszych bałkańskich problemów. W Bośni widzieliśmy jedną nowocześnie wyglądającą sortownię odpadów. I sporo wysypisk różnej wielkości - począwszy od dzikich śmietnisk po wielkie, zorganizowane w górach, wąwozach, nieczynnych kamieniołomach i terenach leśnych... tam śmieci są spalane
bikeowo
Miciek
SAC
«
21 Sie 2021, 15:33 »
Zgadzam się z przedmówcami. Kilka razy przejeżdżałem odcinki dróg, gdzie w rowach było pełno śmieci, szczególnie w pobliżu wysypisk na południu Serbii. W Polsce wciąż ludzie wywożą śmieci do lasu, więc nie jesteśmy wcale tacy czyści, ale zaśmiecenie w takiej skali jak w Serbii, to jest jednak trochę szok.
sinuche
Miasto: Beskid
Na forum od: 17.04.2009
«
21 Sie 2021, 16:31 »
Mam podobne wrażenia z tegorocznego przejazdu przez Serbię.
Nocowałem w Niszu, w pobliżu takiego wysypiska śmieci. To była dzielnica cygańska oni przebierają i utylizują co watościowsze śmieci a reszta ląduję nad rzeką/w rzece. To było w granicach miasta, nad rzeką Nisavą. Pdejrzewam, że to spore miasto nie ma miejskiego wysypiska śmieci
Drukuj
Strony:
<< Poprzednia
1
[
2
]
3
Następna >>
Wszystkie
Do góry
Tagi: