Autor Wątek: W około 80 dni  (Przeczytany 7044 razy)

Offline Mężczyzna Miciek

• SAC
  • Miasto: Hawana, Kuba
  • Na forum od: 08.05.2009
    • Moje wyprawy
Odp: W około 80 dni
« 13 Sie 2021, 00:25 »
Właśnie wróciłem z Bałkanów i wszystkie noclegi płatne w Serbii załatwiałem sobie przez Booking, zwykle tuż przed przybyciem do danego miasta. Raz tylko się zdarzyło w Zaječarze, że po rezerwacji obiekt mi odpisał, że bardzo przepraszają, ale dziś mają dom zajęty. Wydaje mi się, że najlepiej wybierać takie miejsca, które mają dużo opinii, najlepiej zagranicznych turystów.

Offline Mężczyzna trzystan

• "ta panta rhei"
  • Miasto: Polkowice
  • Na forum od: 25.02.2016
« 13 Sie 2021, 19:28 »
Specjalnie na Węgrzech kupiłem sobie słoik ostrej papryki.Lubię i znoszę po wizycie w Thailandii.To co jednak było w sałatce po serbsku,porównuję jedynie do dania w Thai,gdy zażyczyłem sobie spicy.Super.
Jutro na rower.Pojadę w stronę Dunaju i jakoś do Belgradu.Przez Sirig zawsze😁.

Offline Kobieta marg

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 01.01.2012
    • BIKE'OWO
« 14 Sie 2021, 12:35 »
Z bookingiem mam rożne doświadczenia. Jeśli obiekt jest na bookingu od dawna, ma dużo opinii, w tym też z ostatnich dni (miesiąca) i są tez opinie Polaków (Polacy szukają zawsze tanio i dobrze :) ) to będzie raczej pewniak.

Na ostatnim bałkańskim wyjeździe korzystaliśmy tylko raz, w Zagrzebiu, było ok.

Bookingowe wtopy zaliczyłam w Gruzji, na Kamczatce, w Kenii i w Indiach (tu było najciekawiej  :D )
bikeowo, czyli moje podróżowanie

• "ta panta rhei"
« 15 Sie 2021, 01:31 »
A poszedłem sobie na wieczorne piwko.Pani w kafanie przeprosiła,że zamyka i na zewnątrz zaprosiła.Piwo podane,pieniędzy nie chcieli.Tak więc pije sobie na krzywy ryj😆.
No dobra siedzę.Podjeżdża koleś ze wczesnej kafany,raybany kupiłem u niego,i pyta czy na futbol popatrzeć chcę.Nie lubię,więc tak.Znowu piwo za free futbolu dzisiaj nie ma.No to gadamy,gadamy.Mówié,że urodziny mam,oni piosenkę i że postawić trzeba.Wreszcie zapłaciłem.
« Ostatnia zmiana: 15 Sie 2021, 13:15 trzystan »

• "ta panta rhei"
« 16 Sie 2021, 22:15 »
Sirig.Dla kolegi prezent wiozę.Jego nie ma,to do kafany.Mówię dla Jovo poklon,barmanka ja wiem, proszę mi dać.Poljak,Poljak po kafanie poszło.Poljak brat dla Serba,tak mi mówią.Pomogli rower z całym majdanem zawieźć na nocleg.Oczywiście zakaz płacenia w kafanie.
Teraz nad Dunajem,w hamaku, gdzieś za Novi Sad.
Temperatury są tu dobre.Jazda rowerem potrzebuje ppkory.Mi to pasuje.

Offline Kobieta marg

• BIKE'OWO
« 17 Sie 2021, 01:23 »
 :D
pięknie tam jesteś

• "ta panta rhei"
« 17 Sie 2021, 19:12 »
A dzisiaj był deszcz i burza.Zaatakowała mnie w Zemun Polje.Trochę przed Belgradem.Początkowo myślałem,że to samoloty huczą,bo jest tu lotnisko wojskowe i latały nad moim polem.Więc namiot,a miałbyć już Belgrad.

Offline Mężczyzna Miciek

• SAC
    • Moje wyprawy
« 17 Sie 2021, 21:33 »
Nie wiem, czy planujesz zatrzymać się w Belgradzie. Ale jeśli będziesz szukał noclegu, to polecam obiekt Villa Chess. Dlaczego taki wyjątkowy? Kiedy zapytałem, co zrobić z rowerem, pani gospodyni poradziła, że najlepiej wstawić sobie do pokoju, co uczyniłem  :icon_biggrin:

• "ta panta rhei"
« 18 Sie 2021, 20:11 »
Dzięki,ale już za późno.Ja szukałem na Rakovicach,bo rozładowuję 2 żubrówki 0,7.Zostaję 3 dni,muszę bagażnik naprawić i trafiłem akurat na pożegnalną imprezę , okazji zamknięcia jego klubu.Miejscówka średnia,też proponowali do pokoju,ale nie chciałe,bo mały jest trochę.

• "ta panta rhei"
« 20 Sie 2021, 14:53 »
A może polecicie jakiś fajny,niedrogi nocleg w Zlatibor?

Offline Mężczyzna Miciek

• SAC
    • Moje wyprawy
« 20 Sie 2021, 21:24 »
A może polecicie jakiś fajny,niedrogi nocleg w Zlatibor?
W tamtym rejonie akurat spałem na dziko. Ale to jest typowe miasto turystyczne i na każdej ulicy są jakieś hoteliki i pensjonaty.

• "ta panta rhei"
« 20 Sie 2021, 23:07 »
Jutro wyjeżdżam z Kambodży.Tak tak,czuję się tutaj na przedmieściach Belgradu jak w Kambodży.Wszędzie śmieci,w rowach,w krzakach,parkach,na chodnikach.Jestem w szoku.Jadąc do Belgradu już to widziałem,ale myślałem,że w stolicy jakoś to ogarnęli.W tamtym roku spałem w centrum,to tego nie widziałem.O taki widok,idę chodnikiem,a chodnikiem idziesz rzadko,bo to miejsca parkingowe,facet zatrzymuje się autem,wysiada i jeb reklamówkę śmieci w krzaki.Wsiada sobie i jedzie.Nie tylko śmieci przypominają Kambodżę,ale wałęsające się psy.Ot taki Belgrad kilka km od centrum😄

Offline Kobieta marg

• BIKE'OWO
« 21 Sie 2021, 11:08 »
Odpady to jeden z poważniejszych bałkańskich problemów. W Bośni widzieliśmy jedną nowocześnie wyglądającą sortownię odpadów. I sporo wysypisk różnej wielkości - począwszy od dzikich śmietnisk po wielkie, zorganizowane w górach, wąwozach, nieczynnych kamieniołomach i terenach leśnych... tam śmieci są spalane  :( >:(

Offline Mężczyzna Miciek

• SAC
    • Moje wyprawy
« 21 Sie 2021, 15:33 »
Zgadzam się z przedmówcami. Kilka razy przejeżdżałem odcinki dróg, gdzie w rowach było pełno śmieci, szczególnie w pobliżu wysypisk na południu Serbii. W Polsce wciąż ludzie wywożą śmieci do lasu, więc nie jesteśmy wcale tacy czyści, ale zaśmiecenie w takiej skali jak w Serbii, to jest jednak trochę szok.

Offline Mężczyzna sinuche

• Miasto: Beskid
  • Na forum od: 17.04.2009
« 21 Sie 2021, 16:31 »
Mam podobne wrażenia z tegorocznego przejazdu przez  Serbię.
Nocowałem w Niszu, w pobliżu takiego wysypiska śmieci. To była dzielnica cygańska oni przebierają i utylizują co watościowsze śmieci a reszta ląduję nad rzeką/w rzece. To było w granicach miasta, nad rzeką Nisavą. Pdejrzewam, że to spore miasto nie ma miejskiego wysypiska śmieci :icon_confused:

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum