Autor Wątek: Silk Road Mountain Race 2021 - Kirgistan  (Przeczytany 8065 razy)

Offline PiKa

• Miasto:
  • Na forum od: 18.10.2017
Tymczasem Łukasz jest aktualnie na 13 pozycji z 617 przejechanymi kilometrami. Do 10 miejsca traci jedynie 7km. Do lidera już ponad 150km.

Na swoim stories na Instagramie pokazuje kadry  z wyścigu. Świetne!

Jeśli masz pod ręką linka do jego IG to podziel się proszę

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
  • Na forum od: 02.03.2010
    • Pokój z Tobą
Drugi w klasyfikacji,    Adrien Liechti też leci, jak dzik na żołędzie - chwilę po 15 tamtejszego czasu zaczynał podjazd, chwilę (czyli około 21) temu minął kulminację przełęczy i zjeżdża w mroźną ciemność (- 8 do -10 oC).

Podcast z Ugarenką - http://rezerwatprzygody.pl/podcast/7-od-rometa-do-jedwabnego-szlaku-gravelem/
« Ostatnia zmiana: 17 Sie 2021, 17:47 wojtek »

Offline Mężczyzna walsodar

• Miasto: Łańcut/Ząbki
  • Na forum od: 11.03.2013
Tymczasem Łukasz jest aktualnie na 13 pozycji z 617 przejechanymi kilometrami. Do 10 miejsca traci jedynie 7km. Do lidera już ponad 150km.

Na swoim stories na Instagramie pokazuje kadry  z wyścigu. Świetne!

Jeśli masz pod ręką linka do jego IG to podziel się proszę

https://www.instagram.com/lukasz_ugr/ - ale nie wiem, czy bez logowania przejdzie

Offline Ma_rysia

• eko groszek
  • Miasto: Golina
  • Na forum od: 05.04.2009

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
    • Pokój z Tobą
https://www.instagram.com/lukasz_ugr/ - ale nie wiem, czy bez logowania przejdzie
Niestety, komuniakt o treści "Zaloguj się, aby wyświetlić tę relację".

Aktualna lokalizacja Ugarenki - https://goo.gl/maps/jAxhmorh9KjbEiwf7
« Ostatnia zmiana: 17 Sie 2021, 21:16 wojtek »

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
    • Pokój z Tobą
Dziś był cieplejszy dzień, przynajmniej według prognoz, to i noc na wysokościach ma być cieplejsza - około -5 stopni.

Łukasz Ugarenko wjeżdżał na przełęcz lekko ponad 6 godzin (niby 2 godziny więcej, niż lider, ale dla mnie wciąż kosmos), Mikołajowi Koniorowi wyraźnie teraz nie idzie, przez 4 godziny ujechał 20 kilometrów i 1200 metrów pod górę, do przełęczy zostało mu 16 kilometrów i 1100 metrów w pionie. Łukaszowi brakuje 70 kilometrów do Narynu.

U Radu Diaconescu przez większą część dnia nie działał monitoring, do 15 jego punkcik znajdował się 15 kilometrów na północ od wsi Tosor, po 15 - na trzecim miejscu i w mieście Naryn.

Zdjęcie z fejsa wyścigu - płaskowyż Arabel przy jeziorze i przełęczy Arabel

« Ostatnia zmiana: 18 Sie 2021, 17:59 wojtek »

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
    • Pokój z Tobą
Gość, który dość długo jechał w czołówce, Stephane Ouaja, jedzie marszrutką z Bokonbajewa do Biszkeku, lider - Sofiane Sehili, 50 kilometrów od trasy w miasteczku At Baszy, poprzedni zapis z lokalizatora ma z miejsca położonego o 20 kilometrów od zjazdu na Naryn przez At Baszy.

Offline Mężczyzna walsodar

• Miasto: Łańcut/Ząbki
  • Na forum od: 11.03.2013
To są dopiero zjazdy z trasy, a ja kręciłem nosem na dwa kilometry odskoku na Orlen podczasu PGRu :D

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
    • Pokój z Tobą
Rozwalił koło i naprawia samodzielnie w warsztacie.

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
Jak Ty to tak wszystko wiesz, wojtek?
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Mężczyzna dzesio

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 11.02.2014
Sofiane Sehili ponownie na śladzie trasy. Konkurencja sto kilometrów za liderem. Jest dzik!

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
    • Pokój z Tobą
To proste.

Tymczasem lider wraca na szlak, próbuje go gonić samochód kontrolny, pewnie celem wyjaśnienia.

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Wojtek, zawsze tak sceptyczny wobec ultra, a tu proszę - tak się wkrecił w kibicowanie, że jeszcze nam sam gotów wyruszyć na kolejną edycję  :P
Ale wyścig rzeczywiście robi wrażenie, bardzo wymagająca impreza. I to właśnie kraj przez który impreza prowadzi to powoduje, pustki oznaczają duże problemy z zaopatrzeniem, a wysokość dodaje bardzo wymagające warunki pogodowe.

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
    • Pokój z Tobą
Tu chodzi o anturaż Azji Centralnej, uroki gór Tien Szan i widoki, które znam (pierwszy tak daleki i tak wysoki wyjazd się pamięta), jutro powinni jechać na przełęcz Moldo Aszu i trasą wzdłuż zachodniego brzegi Song Kul do doliny Kara Keczi (jednak nie, a nazwa bo czarne od powierzchniowych złóż węgla kamiennego, jechaliśmy po dużych opadach deszczu, było kilka zerwanych mostów).

A temacie - zastanawia mnie, co się stało, że tyle osób tkwi już od popołudnia w punkcie kontrolnym numer 2, między innymi Łukasz Ugarenko, który jest tam od 16.
« Ostatnia zmiana: 19 Sie 2021, 21:06 wojtek »

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum