Autor Wątek: Silk Road Mountain Race 2021 - Kirgistan  (Przeczytany 8062 razy)

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
  • Na forum od: 02.03.2010
    • Pokój z Tobą
Dziękuję za ten fragment
Rany, kończysz już sześćdziesiąt lat? Wyglądasz znacznie młodziej.

Offline Mężczyzna TripRider

• Miasto: Pomorze Środkowe
  • Na forum od: 29.07.2019
Aktualnie:
Łukasz Ugarenko 9 miejsce; 1273km przejechane; 260km straty do lidera.
Mikołaj Konior 19 miejsce; 1142km przejechane; 391km straty do lidera.

Widać, że Mikołaj także walczy.

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013

Dziękuję za /.../

Wiki nie szło tak skopiować, by wskoczyło:
https://nl.wiktionary.org/wiki/jeetje

Chodziło o a/ wymowę [brzmienie], b/ znaczenie [kontekst].
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
    • Pokój z Tobą
Ugarenko zrobił dodatkowe 4 kilometry, bo nie skręcił we właściwym miejscu.
Organizator zapowiadał, że dziś na PK 2 dojedzie pierwsza kobieta, Jenny Tough, zostało jej jeszcze 80 kilometrów głównie pod górę, a przez 7 godzin przejechała 63 kilometry.

Edycja:

@łatoś, wiem, ale podoba mi się, że nie wyglądam na 60 lat ;)

Aura jakby podobna.

Sprawdziłem pogodę, zdążający do PK 2 mają wiatr w twarz około 7 m/s. Wszystkim pada, ale lider już ma 22 stopnie, podobnie ci w dolinie Narynu, reszta koło 11oC.

No i nie zdążyła. Mikołaj Konior jest jedynym zawodnikiem, który dotarł po 15 do PK 2 i w nim nie został, noc będzie tam spędzać 11 zawodników.
« Ostatnia zmiana: 20 Sie 2021, 20:13 wojtek »

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
    • Pokój z Tobą
Sofiane Sehili ma jeszcze 180 kilometrów do mety i 2500 metrów do podjechania, na miejscu dochodzi 14, przy aktualnym tempie skończy jutro rano.

Tutaj epizod, w którym widać, że zmęczenie i jazda po nocy powodują przykre gratisy kilometrowe.

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
    • Pokój z Tobą
Sehili ma do podjechania jeszcze jeden podjazd - 800 metrów w pionie, a w sumie 70 kilometrów do mety w Balakczy, Ugarenko ma 300 kilometrów, Konior 500. Między Liechtim a Brnnerem toczy się interesująca walka o drugie miejsce, od kilku dni zmieniają się na drugiej pozycji.

@edycja wieczorową porą

Sehili kończył niespiesznie, celebrował jazdę wzdłuż Issyk Kul. Dwaj następni zawodnicy bez szans na to, by dojechać przed północą, Ugarenko ma 200 kilometrów do mety, Konior 350 i jedzie płaskowyżem Song (gdyby nie to, że ma ciemno, to bym nawet zazdrościł).
« Ostatnia zmiana: 22 Sie 2021, 19:11 wojtek »

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
    • Pokój z Tobą
Pierwsza trójka już ukończyła wyścig:

Sofiane Sehili 8 dni, 14 godzin i 35 minut
Axel Brenner 9 dni, 2 godziny i 51 minut
Adrien Liechti 9 dni, 5 godzin i 25 minut

Łukaszowi Ugarence pozostało 130 kilometrów do mety, ale też grubo ponad 2000 metrów w pionie, więc do północy na metę raczej się nie wyrobi. Mikołaj Konior  ma równe 300 kilometrów i 6000 metrów do podjechania, więc powinien się zmieścić w limicie czasowym (wyścig kończy się 28 sierpnia), podobnie większość tych, którzy minęli Tasz Rabat i Kara-Kouin.

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
/.../
@łatoś, wiem, ale podoba mi się, że nie wyglądam na 60 lat ;)
/.../

W osobnym wątku przedstaw, jak wyglądasz, wojtek, - się wypowiem (potwierdzę).

Ten view z fotki sądzę pamiętać - cieszyłem się, wciągać tego nie muszę, se zjadę.
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
    • Pokój z Tobą
Ja tam dużo pchałem w zimnym deszczu, jako i oni pchali. Teraz też pchają - rzadkie powietrze, kiepska droga i nachylenie, do tego ogólny wyczerp przez niewyspanie i niedożywienie - stąd średnie w okolicach 1,8 - 2 km/h na podjazdach. Obaj ro dacy wciąż walczą.
Allan Shaw, według monitoringu ma najdłuższą przerwę od początku wyścigu na 101 kilometrów przed metą.

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
    • Pokój z Tobą
) ukasz Ugarenko już ukończył wyścig kilka minut temu, zdaje się, że jako 12. Mikołajowi Koniorowi zostało do mety 220 kilometrów i patrząc optymistycznie - dwa dni drogi.

Edycja

Z pozycją drugiego pana na mapie była taka ciekawostka - teoretycznie stał ponad 10 godzin w okolicach 1620 kilometra i już pojawił się pomysł, żeby dzwonić do organizatora, co by sprawdził, czy wszystko w porządku, ale włączyłem sobie odtwarzacz i pstryk - pan Konior czterdzieści kilka kilometrów dalej, choć wyraźnie mu dziś się nie jedzie.
« Ostatnia zmiana: 24 Sie 2021, 17:59 wojtek »

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
    • Pokój z Tobą
Mikołaj Konior ma słabsze dni, wczoraj wyprzedziło go ośmioro zawodników, ale ma już tylko 80 kilometeów do mety, niestery - po drodze dwa konkretne podjazdy po kiepskich drogach, więc trochę trudno mu będzie dziś dotrzeć na metę.

A swoją drogą, to dawać 2000 metrów przewyższenia na 20 kilometrach pod koniec wyścigu? No szanuję.

edycja
Ponad połowę z tych 2000 m już pyknął, zostało 950 metrów i 10 kilometrów pod górę, ciągnie twardo około 3 km/h... Co za emocje!
« Ostatnia zmiana: 25 Sie 2021, 12:08 wojtek »

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
    • Pokój z Tobą
Koniorowi zostało do podjechania 60 metrów na dystansie 59 kilometrów. I 1700 metrów w dół.

Dziś wyścig ukończyła pierwsza i prawdopodobnie jedyna z kobiet - Jenny Tough, Bernarda Juric już się wycofała, Allison Felley ma do mety 410 kilometrów, także ten...

Aktualizacja: według monitoringu, drugi z Polaków jest już na mecie.

Najmłodszy uczestnik wyścigu ma 16 lat - Jacob Hora (jechał w parze z Jayem Petervary - https://www.instagram.com/jay_petervary/)
« Ostatnia zmiana: 25 Sie 2021, 21:42 wojtek »

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
    • Pokój z Tobą
Realnie patrząc ostatnim zawodnikiem, który ma szanse zmieścić się bezproblemowo w limicie czasu jest Frederic Laforge, dalej są    Brian Lautenschlager i Hendra Wijaya (u tego na zdjęciach widziałem lagmana i manty, aż mi się zachciało), którym zostało do zrobienia 240 kilometrów do mety, niby do zrobienia w ciągu 48 godzin, jakie zostały, ale patrząc na przebiegi dobowe innych zawodników na tym odcinku, to może im trochę zabraknąć. Zamykający stawkę Frédéric Sohlbank ma do mety 330 kilometrów i w najlepszym przypadku będzie dzień po terminie końcowym.

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
    • Pokój z Tobą
Dziś kończy się wyścig, okazuje się, że wielu zawodników przyjęło strategię oszczędzania się na łatwiejszych odcinkach i dawania ognia na koniec. Po 20 wkleję tabelkę z dystansami, dla mnie wygląda ciekawie.

Aktualziacja:
Wyścig się skończył, w czasie nie zmieściły się tylko dwie osoby, które zaliczyły PK 3, kilka osób, którym nie dawałem szans na ukończenie, jednak dało radę wyrabiając przez ostatnie trzy dni po 150%. Marysia stwierdziła, że wpierw budowali formę, dopiero później zaczynali się ścigać.

Najłatwiejszy fragment - od przełęczy Tosor przez Naryn do przełęczy Tash Rabat i dalej nad Song Kul, to u nich dni 9, 10 i 11.
« Ostatnia zmiana: 28 Sie 2021, 20:48 wojtek »

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum