I będziesz walczył z redukcjami śladów, jakimiś problemami z wgrywaniem map (sąsiedni wątek GPS chyba) i prehistorycznym oprogramowaniem. A bugów też sporo.
Cytat: maciek70 w 1 Wrz 2021, 15:42I będziesz walczył z redukcjami śladów, jakimiś problemami z wgrywaniem map (sąsiedni wątek GPS chyba) i prehistorycznym oprogramowaniem. A bugów też sporo.Ja z 1030 nie mam prawie żadnych problemów - i mapy i ślady działają bardzo przyzwoicie, najczęściej takie problemy to kwestia wiedzy użytkownika. Drobne wpadki ma oczywiście każdy producent - ale wpadka z oprogramowaniem Wahoo Roam, o której wspominał Krzysiek nie jest drobna. Urządzenie regularnie wiesza się na długich aktywnościach i trzeba je dzielić na mniejsze ślady, to dla mnie na ultra ogromny minus. I jest to błąd doskonale znany od dawna, wielokrotnie zgłaszany i raportowany - i pomimo tego producent całkowicie olał użytkowników.
Błąd jest i to upierdliwy, aczkolwiek jak użytkownik posiada wiedzę, cytuję "kwestia wiedzy użytkownika" to śladów dzielić nie trzeba. (Robię restart w trakcie przerwy na zakupy czy jedzenie raz na te kilka godzin
Ciekawi mnie bardziej czy skoro są podejrzenia że to sprzęt to czy w Bolt v2 to poprawili czy nie. A 1030 jest niestety sporo droższy.Poszukiwania ideału trwają...
Nowy 1030+ to około 2500, więc dla mnie, jest to przykład super podejścia do klienta i będę stawiał ns Garmina nadal.
Są baterie i instrukcje wymiany - oczywiście bez gwarancji i wymagają pewnego poziomu umiejętności (przylutowanie nowej baterii do układu ochronnego).https://www.mtbnj.com/forum/threads/replacing-the-battery-in-a-wahoo-elemnt.51329/
Ta instrukcja marcin_g nie wydaje się skomplikowana.