Autor Wątek: Maraton Podróżnika 2022 - dyskusja i zgłaszanie kandydatur.  (Przeczytany 30383 razy)

Offline Mężczyzna Wigor

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 19.03.2015
Na dystans 500 jedno miejsce się znajdzie, o ile szybko się zarejestrujesz i od ręki opłacisz.

Link do rejestracji tutaj: http ://b4sportonline.pl/koloultra/

Zgłoszenie poszło.

Offline Mężczyzna zly-sze

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 19.09.2019
Wersja uzupełniona. Wymagany druk dwustronny :)

A po co komu tyle przystanków po drodze  :P

Offline Mężczyzna maciek70

• Miasto: Milowice
  • Na forum od: 18.05.2018
Każdy może sobie wybrać ile mu potrzeba. Tereny są dzikie ;) to uznałem że warto mieć wiedzę gdzie co jest i do której, zamiast liczyć na to, że za każdym zakrętem czai się Orlen :D A chyba będzie dość ciepło, więc jakąś strategię na płyny trzeba mieć.
"Jest tylko cienka czerwona linia między rozsądkiem a szaleństwem"

Offline Mężczyzna skaut

• Miasto: Józefów - Emilianów
  • Na forum od: 30.11.2014
Pogoda prognozuje się doskonała.  ;D

Kol. Wilk startuje z tego widzę, na pewno coś się będzie działo z pogodą ;)
(...)
Wilk jako współzałożyciel i "ojciec chrzestny" Podróżnika ma jakieś chody i zawsze gwarantuje dobrą pogodę. I niech nas nie zmyli chwilowy zeszłoroczny opad. Podkreślam: chwilowy.
 ;)

chwilowy

3 godziny siedziałeś na tym przystanku  8)
edit: bez 9 minut...

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Dokładnie, na Podróżniku dobra pogoda jest w pakiecie. Jeden przelotny opadzik od 2014 to się w ogóle nie liczy, w tym roku ma być idealnie suchutko, nic tylko kręcić.

Ale nie ma co lekceważyć tej trasy, Kaszuby to wcale nie jest taki lajcik, może nie są to duże góry - ale taki interwałowy teren potrafi dać mocno w kość. A 500km to jest jednak 500km, do tego układ tras jest taki, że w nocy nie będzie wiele miejsc do regeneracji

Offline Mężczyzna skaut

• Miasto: Józefów - Emilianów
  • Na forum od: 30.11.2014
chwilowy

No przecież napisałem, że chwilowy. Co to jest 3 godziny? Spieszy się gdzieś?  8)
I proszę nie wprowadzać opinii publicznej w błąd. Na tym przystanku pod Baligrodem to ja leżałem, a nie siedziałem. Leżałem i spałem.  Ot co. 8)

Offline Mężczyzna Bubu

• Miasto: Ziemia Dobrzyńska
  • Na forum od: 06.06.2018
    • Relacje z wycieczek i wypraw
Ale nie ma co lekceważyć tej trasy, Kaszuby to wcale nie jest taki lajcik, może nie są to duże góry - ale taki interwałowy teren potrafi dać mocno w kość. A 500km to jest jednak 500km, do tego układ tras jest taki, że w nocy nie będzie wiele miejsc do regeneracji

Zgadza się, chociaż najciekawiej będzie po południu i wieczorem, czyli dla większości, jak sądzę, przejazd przez serce Kaszub, gdzie zrobimy lwią część podjazdów. A tak w ogóle, może jednak można było puścić trasę te parę kilometrów po krajówce i podjechać pod Wieżycę. ;) Ale to już po niewczasie zauważyłem. Podobnie jak fakt, że przejazd dorzeczem Zbrzycy i Brdy, tak od Somin do Chojnic wypadnie ciemną nocą - a jest to bardzo sympatyczny i dziki odcinek (na dziki też trzeba będzie uważać :)). Może lepszy byłby odwrotny kierunek - ale to piszę ze swojego punktu widzenia, bo pierwszy fragment to akurat mam dość wyjeżdżony, a w sumie też jest dość ładny.
Faktem jest, że jak ktoś się nie załapie na otwarty sklep w Sulęczynie, to będzie miał kłopot, bo do Chojnic jest czarna dziura. :)

Swoją drogą, z tą pogodą to może nie chwalmy dnia przed zachodem słońca...
« Ostatnia zmiana: 2 Cze 2022, 15:09 Bubu »

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
Zastanawiałem się by nie puścić w drugą stronę, ale jednak ten kierunek wydaje się lepszy. A ten brak sklepów w nocy, cóż. Podróżnik!

Ostatni komunikat techniczny: https://mp.kolo-ultra.pl/komunikat-techniczny-nr-3-2022/
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna rmk

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 12.01.2013
Zerknąłem sobie na Waszą trasę i te cztery kilometry pomiędzy Męcikałem a Giełdonem w stronę Mylofu może być testem cierpliwości dla wszystkich na szosowych oponach. Jestem na świeżo po przejeździe tego odcinka i nie polecam go najgorszemu wrogowi. Alternatywy nie ma ale lojalnie ostrzegam przed tym co tam jest. Koszmar to delikatnie powiedziane.
Nie odkładaj marzeń. Odkładaj na marzenia.

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Po RTP to ja takie kawałki wciągam nosem :P
Na Słowacji pod pierwszym PK to było 20km drogą, gdzie 20km/h nie dało się jechać, a na kilkunastu km obowiązkowego segmentu to i 15km/h  ;)

chwilowy

No przecież napisałem, że chwilowy. Co to jest 3 godziny? Spieszy się gdzieś?  8)
I proszę nie wprowadzać opinii publicznej w błąd. Na tym przystanku pod Baligrodem to ja leżałem, a nie siedziałem. Leżałem i spałem.  Ot co. 8)

O Tu: https://youtu.be/s61TmfE3zY4  ;D ;D ;D

Offline Mężczyzna KuźniaCharakteru

• Miasto: Ostrowiec Świętokrzyski
  • Na forum od: 24.09.2021
Ostatni komunikat techniczny: https://mp.kolo-ultra.pl/komunikat-techniczny-nr-3-2022/

Linki do śledzenia trasy i lista uczestników są z ubiegłej edycji.

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 2 Cze 2022, 11:36 KuźniaCharakteru »

Offline Mężczyzna Turysta

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 15.06.2011
Linki są prawidłowe. Monitoring nie został jeszcze uruchomiony.
Przyjdzie czas, to pojawią się właściwe trasy i uczestnicy.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum