To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.
Tak jak niestety innych maratonów z Koła Ultra.
Stachu wczoraj wieczorem: 'A czy Magia też tu będzie?'
Cytat: byczys w 5 Cze 2022, 06:27Niesamowite jak bardzo umarło zainteresowanie MP na forum, w stosunku do tego co było kilka lat temu Tak jak niestety innych maratonów z Koła Ultra. Choć tegoroczna frekwencja na to nie wskazuje, bo dość liczna była grupa Wgl, widząc po wynikach, trasa była chyba jedna z szybszych w historii, szybsza niż w Warce, ale to chyba ze względu na 60km mniej (trasa 500). No i warunki chyba też bardzo dopisały
Niesamowite jak bardzo umarło zainteresowanie MP na forum, w stosunku do tego co było kilka lat temu
Skaut, faktycznie było zimno, aż Ci serce bić przestało. (...)
Co do trasy: rewelacja!!! Bardzo mi się podobała. Na tych Kaszubach znać było rękę @Turysta przy planowaniu. Kwitowałem to krótko: "Zaś Jacek podjazd wymyślił".
Koło Ultra - dziękuje i gratuluje!
A ten dziurawy kawałek w lesie 40km przed metą to chyba został specjalnie zaplanowany żebyśmy mieli na co narzekać, bo tak to by same zachwyty były
To wynikało po prostu z jakości dróg w tym rejonie. Południowy odcinek trasy (i na starcie i na powrocie) to było województwo kujawskie-pomorskie, jedno z najsłabszych pod względem drogowym w Polsce.
... objechałem na nim Wilka ...
... po RTP nie miałem ochoty na jakieś ściganie, przejechałem maraton na luzie ...
Nie wiem, gdzie Wy mieliście takie niskie temperatury. Mi ani razu nie spadło poniżej +6.
Najszybszych i najzimniejszych. A propos warunków:
Świetna trasa. Tak, kląłem na ten dziurawy moment w końcówce, ale to szczegół. Nie zawsze da się ułożyć trasę z samymi gładkimi asfaltami. Czasem te super odcinki trzeba połączyć kawałkiem dziur.
do tego nad licznymi jeziorami było dużo mgły, jednym słowem waliło złem
Przez te bardzo wymagające warunki wycofali się świetnie jadąca Wioleta Filipienko z Pawłem Pieczką.