Autor Wątek: rozłożenie sakw na rowerze i ich rozmiar  (Przeczytany 8407 razy)

Offline Mężczyzna bzyk69

• Miasto: Pszczyna
  • Na forum od: 27.08.2021
Jeszcze o patencie na wodę przy widelcu.

Ciekawe rozwiązanie. Ceny mocowań faktycznie z kosmosu i zachęcają do poszukania alternatywy.
Dziękuję za podsunięcie idei!

Edit : Hmm, co do obejm to zachęcająca alternatywa dle testów jest taka:
« Ostatnia zmiana: 1 Paź 2021, 13:15 bzyk69 »

Offline pagin

• Miasto: Reda
  • Na forum od: 06.10.2008
Co do rozlozenia sakw na rowerze oraz rzeczy w sakwach dawno temu skorzystalem z rad Baltazara Kajdrowicza.
Trzymam sie tego schematu do dzisiaj choc objetosc (i waga) uzywanych rzeczy zmniejszyla sie przez lata

https://www.turystykarowerowa.eu/poradnik-turysty-rowerzysty  punkt: Jak spakować zwykle ogromną ilość (nie)zbędnych rzeczy?

Offline timreh

• Miasto:
  • Na forum od: 21.10.2019
coraz bardziej przekonuję się do opcji 2x12,5 l z tyłu na bagażniku zamiast 2x25. Plus torba na kierownice i ewentualnie w trójkąt. W związku z tym mam pytanie do posiadaczy Ortlieb Gravel Pack, a wiem ,że jest tu kilka takich osób. Czy możecie sprawdzić czy w tych małych sakwach zmiesci sie przedmiot o dlugości 28cm ? Mój materac dmuchany po zwinięciu ma tyle centymetrów i chciałbym go pakowac do sakwy.
Jeżli Ortlieb Gravel Pack okażą się za małe dla mojego materaca to drugą opcją są sakwy crosso 2x15 (dry lub twist) więc również proszę użytkowników o informację czy materac 28cm zmieści sie w tych sakwach.

Offline Mężczyzna szy

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 29.04.2009
Czy możecie sprawdzić czy w tych małych sakwach zmiesci sie przedmiot o dlugości 28cm?

https://www.ortlieb.com/de_de/gravel-pack+F9982

HÖHE: 30 cm

Szy.

Najlepsze szlaki rowerowe w Polsce, w Niemczech i w Europie

Offline Mężczyzna Felek

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.11.2017
Zmieści się, umieściłem w środku pudełko o wymiarach 33x21x13 i zrolowałem dwa razy górę a także zapiąłem po bokach klamerki. W torbie na wysokość było na styk, ale po bokach luźno, te 30 cm co napisano powyżej będzie jeszcze z zapasem.

Podróże z dziećmi www.tataimapa.pl

Offline timreh

• Miasto:
tak wiem, że w specyfikacji jest podane 30 cm tylko się zastanawiam czy to jest podana wysokość już po zrolowaniu sakwy, czy może w praktyce wychodzi to troche mniej

Offline Mężczyzna Felek

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.11.2017
A tu torba z pudełkiem w środku.
Podróże z dziećmi www.tataimapa.pl

Offline timreh

• Miasto:
Felek dziękuje bardzo :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy