Autor Wątek: Kalendarz Ultramaratonów Rowerowych w Polsce 2022  (Przeczytany 54967 razy)

Online Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Pytanie jak to cenowo wygląda, system Roberta Janika to podają 50zł od trackera na imprezie do końca 2021, w 2022 60zł, czy Trackcourse jest znacząco tańszy? Ile kosztuje sporo lepszy FollowMyChallenge?

W systemie BBT wielką zaletą jest klasyfikacja na punktach wirtualnych, na których uwzględniony jest czas przejazdu bez względu na godzinę startu. A to istotny parametr w imprezach z dużą liczba zawodników i startem rozbitym czasem na kilka godzin. Na trackingach gdzie tego nie ma trudno jest się połapać, np. zeszłoroczna Wisła pod tym kątem bardzo słabiutko do śledzenia wypadła na tym dotmaker. Też i jakość trackingu BBT sie ostatnio poprawiła, mniej niż Trackcourse jest zawieszonych trackerów.

Natomiast sporą zaletą Trackcourse jest możliwość odtworzenia przebiegu imprezy, a tego nie ma na monitoringu BBT. I np. w przypadku długich wyścigów trwających 2-3 doby to już duży minus, szczególnie dobrze było to widać na RAP, gdzie nie dało się sprawdzić ile np. zajmował zawodnikom nocny postój.

Offline Mężczyzna Wigor

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 19.03.2015
FMC kosztowało w 2021r 27,5E od trackera. TC to podobna liczba tylko w PLN

Offline Mężczyzna wiki

• Nie spać! Jechać!
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 28.01.2016
    • ekstremalna strona rowerowa
Przygotowania do ultramaratonów trwają. W sobotę przejechałem taki mini maraton Gravel po Łodzi chociaż bardziej adekwatna byłaby nazwa Błoto po łódzku.

http://wiki256.pl/gpl2022.html
rowerem na księżyc (100 %);  [wsie woj. łódzkiego - 48%]

Offline Mężczyzna wiki

• Nie spać! Jechać!
Na FB się nie znam ale jestem pod wrażeniem. Po jednym dniu umieszczony tam link do tej relacji został usunięty bo "Post narusza Standardy społeczności w zakresie nagabywania seksualnego dorosłych"

Że niby co,   że namawiam dorosłych do jazdy rowerem. O ile pamiętam o pedałach tam nic nie napisałem

Offline Mężczyzna zly-sze

• Na forum od: 19.09.2019
Na FB się nie znam ale jestem pod wrażeniem. Po jednym dniu umieszczony tam link do tej relacji został usunięty bo "Post narusza Standardy społeczności w zakresie nagabywania seksualnego dorosłych"

Że niby co,   że namawiam dorosłych do jazdy rowerem. O ile pamiętam o pedałach tam nic nie napisałem

Coś jest na rzeczy z tymi rowerami na FB. Kiedyś jeden ze znajomych wkleił zdjęcie swojego napędu(tiagra 4700). Zauważyłem, że łańcuch jest założony odwrotnie, bo tam jest łańcuch kierunkowy, napisałem co i jak i dokleiłem zdjęcie z dokumentacji. Efekt ten sam, nagabywanie seksualne... Wielki Zuckerberg czuwa, żeby nam głupoty do głowy nie przychodziły.

Offline Mężczyzna wiki

• Nie spać! Jechać!
Teraz to jest bardziej zrozumiałe "nagabywać" musiałem w odpowiedzi na komentarze pod postem chociaż jakoś tego nie kojarzę.

Offline Mężczyzna wiki

• Nie spać! Jechać!
15 CZE O 17:00 – 17 CZE O 06:00
Wataha Ultra Race - Dzika Gonitwa
OW Zacisze Spała

dystans 170/330 km - 24 h.

https://www.facebook.com/watahaultrarace

Offline Mężczyzna Robert1008

• Miasto: Świękitki
  • Na forum od: 08.01.2015
Pytanie jak to cenowo wygląda, system Roberta Janika to podają 50zł od trackera na imprezie do końca 2021, w 2022 60zł, czy Trackcourse jest znacząco tańszy? Ile kosztuje sporo lepszy FollowMyChallenge?

W systemie BBT wielką zaletą jest klasyfikacja na punktach wirtualnych, na których uwzględniony jest czas przejazdu bez względu na godzinę startu. A to istotny parametr w imprezach z dużą liczba zawodników i startem rozbitym czasem na kilka godzin. Na trackingach gdzie tego nie ma trudno jest się połapać, np. zeszłoroczna Wisła pod tym kątem bardzo słabiutko do śledzenia wypadła na tym dotmaker. Też i jakość trackingu BBT sie ostatnio poprawiła, mniej niż Trackcourse jest zawieszonych trackerów.

Natomiast sporą zaletą Trackcourse jest możliwość odtworzenia przebiegu imprezy, a tego nie ma na monitoringu BBT. I np. w przypadku długich wyścigów trwających 2-3 doby to już duży minus, szczególnie dobrze było to widać na RAP, gdzie nie dało się sprawdzić ile np. zajmował zawodnikom nocny postój.

Od zeszłego roku funkcja jest dostępna, ale po zalogowaniu na swoje konto. Konto w systemie masz, sprawdź :-)

Offline Mężczyzna MARECKI

• Miasto: Elbląg, Polska
    • Rowerowa strona Mareckiego
Maraton Elbląski. 28/29 maja 2022 r. Start/meta: Elbląg. 444 km / 24 h

Zapraszamy: https://marecki.home.pl/maraton-elblaski.html

Offline Mężczyzna LKRISS

• Moderator
  • Na forum od: 04.11.2018
    • simrace.pl
Kalendarz zaktualizowany. Jak cos jeszcze wyłapiecie to dawajcie znać.
Polski Klub MTB

Offline Mężczyzna Adamo

• Miasto: Szczebrzeszyn
  • Na forum od: 30.01.2016
Będziemy jeździć w tym roku mam nadzieję.

Offline Mężczyzna AreBie

• Miasto: Lubawa
  • Na forum od: 19.01.2013
Znalazłem coś takiego https://graveliada.pl/najwazniejsze-informacje-o-zawodach/
Tereny super, znam tak z 80% trasy ale widzę zainteresowanie nikłe.

Offline Mężczyzna LKRISS

• Moderator
  • Na forum od: 04.11.2018
    • simrace.pl
Taaa.... 3 os zapisane w tym 1 opłaciła start. No comment.

Gdzieś mi wpadło dzisiaj info, że organizator Świra rezygnuje z organizacji imprezy i pozostawią ją wolną od opłat w charakterze jak masz ochotę to jedź sobie i tyle. Tym samy rezygnacja dotyczyła również premierowej imprezy 7 rzek. Zapisy widzę na stronie wstrzymane.

https://www.velostacja.pl/sklep/

https://www.facebook.com/VeloStacja/posts/5308236102529295

"...Wybaczcie całe to zamieszanie z odwołaniem organizacji imprezy, ale nie mógłbym sobie spojrzeć w twarz biorąc od Was kasę za coś czego nie byłbym w stanie zapewnić w ramach umowy...."
Polski Klub MTB

Offline Mężczyzna CFCFan

• Miasto: Godów
  • Na forum od: 12.05.2014
No to chyba gravelowy kalendarz się zapełnił. Zostanie kilka solidnych imprez i tyle :)

Offline Mężczyzna bonawentura

• Na forum od: 25.10.2020
Szosa. 27.08.2022 r. Twarda Skóra, 216 km. Start i meta w miejscowości Kotuń (około godzina Kolejami Mazowieckimi od Warszawy).

https://twardaskora.pl/

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum