Autor Wątek: Krynica - Piwniczna - Przełom Dunajca - SWT - Velo Dunajec - Turbacz  (Przeczytany 2370 razy)

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
W najbliższy weekend jadę na krótką weekendową traskę terenową, może są jacyś chętni?

Jazda w dużej mierze terenowa, na lekko, z noclegami na kwaterach. Startuję w piątek po południu w Krynicy, jazda albo bardziej terenowo przez Jaworzynę i Halę Łabowską, albo łagodniej przez Wierchomlę, nocleg w Piwnicznej. W sobotę główne danie wyjazdu - czyli przejazd granicznym grzbietem przez Pieniny z szerokimi widokami, przełom Dunajca, terenowo po Słowacji po zielonych halach. Na koniec dnia widowiskowe asfalty Szlaku Wokół Tatr i Velo Dunajec, nocleg w Czorsztynie, w sumie 100km i 2200m w pionie. Jak kogoś przerażają te cyfry, to jest wiele możliwości skrócenia i odpuszczenia części podjazdów. A w niedzielę przejazd grzbietem Turbacza i od Mszany asfaltami do Krakowa.

Pogoda zapowiada się całkiem OK, ma być raczej słonecznie, choć dość chłodno, ok. 10 stopni, nad ranem pewnie jeszcze mniej. Tak więc jest szansa na piękne, jesienne krajobrazy w górach.

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.05.2009
Jak przeczytałem tytuł tematu i kto, to sobie pomyślałem ta krótka trasa, to pewnie GSB  :lol:

Piękne rejony, pewnie bym się skusił jakbym mieszkał bliżej i MTB nie został ściągnięty z haka w garażu w zeszłym tygodniu po raz pierwszy od... 3 lat  ::)

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
Opłacało się pojechać w góry, warun w drodze na Turbacz obrodził  :P

Offline Kobieta magdad

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 17.08.2006
    • http://www.bajkers.com
To Ty Michał jesteś na zdjęciu? Jakiś nowy sprzęt :)?

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.05.2009
Oj pięknie miałeś pogodowo i widokowo!

Offline Mężczyzna R_och

• Talizman słońca 🌞
  • Miasto: Rzeszów
  • Na forum od: 16.03.2015
No to czekam na relację i ślad. Bo z tego co widzę na zdjęciach to warto było.
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
- Gandhi

Offline Mężczyzna globalbus

• Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
Dziś byłem tam na nogach. Siedziałem na polance pod Suhorą i zastanawiałem się, kto jedzie z białą torbą na kierownicy. Nie poznałem zupełnie :)

My home is where my bike is.

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
Dziś byłem tam na nogach. Siedziałem na polance pod Suhorą i zastanawiałem się, kto jedzie z białą torbą na kierownicy. Nie poznałem zupełnie :)
Świat jest mały  ;)
Od tej polanki to dopiero się zaczęła porządna jazda, bo wyżej to błoto dawało nieźle popalić, wbrew teoriom, że Gorce to mają twardą glebę, co nie chłonie wody  :P.

Na rower ten wariant od strony Mszany to jest najsensowniejszy, do tej polanki da radę wjechać w siodle, dopiero końcówkę od ok. 1000m trzeba w części pchać. Natomiast od Knurowskiej jak dziś wyjezdzalem to pchania jest sporo więcej, chwilami takie nachylenia, że już szedłem z rowerem na plecach bo pchać się sensownie nie dało.

To Ty Michał jesteś na zdjęciu? Jakiś nowy sprzęt :)?
Wreszcie przyszła pora na porządnego górala  :lol:

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
A tutaj zaległa, obszerniejsza galeria z tego wyjazdu:
https://photos.app.goo.gl/96KkAhrDsZEqFMYm7

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
fajnie na granicy lodu i błota. I myjka na końcu, identycznie miałem.

Offline Mężczyzna WujTom

• Administrator
  • Na forum od: 17.10.2016
    • Wuj Tom w podróży
Fajne traska to i fotki fajne było gdzie pstrykać.
Wolność kocham i rozumiem
Wolności oddać nie umiem ...

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum