Autor Wątek: Baranek poszukiwany  (Przeczytany 1996 razy)

Offline Mężczyzna kawerna

• Piotr(ek) Hrehorowicz w realu
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 22.09.2013
Baranek poszukiwany
« 15 Paź 2021, 13:54 »
Szukam kierownicy szosowej aluminiowej z kompaktowym gięciem i spłaszczeniem górnej części.
Szer. 44 cm / reach ok. 80-90 mm, drop ok. 120-160 mm i żeby się dało założyć lemondkę z obejmami 31,8 mm osiągając przy tym rozstaw obejm 100 mm (czyli środkowy fragment o śr. 31,8 powinien mieć > 100 mm

Są w ogóle takie, żeby to spłaszczenie górnej części nie biegło od samego mostka?

... i stałem się social-rowerzystą... Anachronicznie lubię trójrzędowe korby i małe kasety ;)

Offline Mężczyzna maciek70

• Miasto: Milowice
  • Na forum od: 18.05.2018
Odp: Baranek poszukiwany
« 15 Paź 2021, 14:18 »
Używam Ritchey WCS Streem II.
Teraz jest trzecia generacja. Reach trochę mniejszy.
https://eu.ritcheylogic.com/media/itm/magb1/Productfiles/30355008017/streem-curve-drop-spec-diagram.pdf
"Jest tylko cienka czerwona linia między rozsądkiem a szaleństwem"

« 18 Paź 2021, 19:22 »
Dzięki, wygląda super, ale jednak cena mnie nieco zabiła  ;)
... i stałem się social-rowerzystą... Anachronicznie lubię trójrzędowe korby i małe kasety ;)

Offline Mężczyzna Siara_iwj

• Miasto: Sheffield
  • Na forum od: 19.11.2016
« 18 Paź 2021, 19:57 »
Kup sobie wersję Comp tego Streema - wymiary w sumie te same tylko używają mniej czarodziejskiego aluminium i cena o połowę niższa.

Online Mężczyzna zly-sze

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 19.09.2019
« 18 Paź 2021, 20:43 »
Wpisz frazę "accent execute road". Tania i dobra. Mi bardzo podpadła, szczególnie lekkie wygięcie na końcu na boki powoduje, że fajnie się to trzyma w dolnym chwycie.

https://accent-bikes.com/produkty/czesci/kierownice/exe-road

Ciut mniejszy zasięg niż wymagasz. Masz takie szerokie barki, czy dla stabilności taka szeroka kierownica w grawelu? Ja jakiś czas temu stwierdziłem, że będę bardziej aero, zakupiłem wąską kierownicę i jest dużo lepiej. Jedyna wada, to lusterko sobie trochę zasłaniam, ale bogini aero się cieszy.

« 19 Paź 2021, 10:59 »
Comp Streem już bardziej w moim ekonomicznym zasięgu nadal jednak martwi mnie długość części montażowej. Accent też mi się podoba.
@zły-sze: w pierwszym szosowym rowerze miałem kierownicę 380 mm i dobrze mi się jeździło (ale bez lemondki).
Z pomiarów wynika 420 mm (obecnie na takich jeżdżę i też mi wygodnie), ale chciałbym sobie zapewnić nieco więcej miejsca na chwyt po obu stronach lemondki, którą jednak czasem zakładam.
Nie wiem też jeszcze jak to będzie ze zmniejszonym "reach" -em. Obecnie jest u mnie nieco staromodnie tj. ok. 130 mm ;) Chcę trochę poeksperymentować, całkiem możliwe że kupię dwie kierownice i mniej fajna wyląduje na koniec w singlu gdzie prosta kierownica już długo mnie denerwuje.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum