Autor Wątek: Wakacje w Rumunii z dzieciakami  (Przeczytany 1736 razy)

Offline Mężczyzna tomzoo

• Miasto: Poznań / Niepruszewo
  • Na forum od: 19.08.2009
    • Moje zdjęcia
Wakacje w Rumunii z dzieciakami
« 17 Lis 2021, 15:11 »
Hej! Właśnie udało mi się zmontować filmik z naszego wyjazdu po Rumunii... Odwiedziliśmy piękny kulturowo i krajobrazowo Maramuresz oraz równie uroczą Bukowinę. Dystanse z racji terenów i zespołu (u znajomych roczniak na pokładzie) mizerne, ale nadrabialiśmy jakością tras 😉
Zapraszam do obejrzenia wideorelacji. 😁
« Ostatnia zmiana: 17 Lis 2021, 17:35 tomzoo »

Jeżdżę szlakami, gdy mi z nimi po drodze...
Zdjęcia z moich wyjazdów i nie tylko    Trochę słowa pisanego

Offline Mężczyzna Remigiusz

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 14.06.2007
    • http://www.rowerowarodzinka.pl
Odp: Wakacje w Rumunii z dzieciakami
« 17 Lis 2021, 22:07 »
Oglądaliśmy wcześniej zdjęcia, a tu jeszcze takie fajne uzupełnienie. Pozdrowienia dla dziewczyn.

Offline Mężczyzna Felek

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.11.2017
« 18 Lis 2021, 08:42 »
Fajna wideorelacja, czy będzie jakiś tekst pisany? Bo części rzeczy jestem ciekaw. Teren miejscami był wyboisty, dzielne dzieciaki!
Podróże z dziećmi www.tataimapa.pl

Offline Mężczyzna R_och

• Talizman słońca 🌞
  • Miasto: Rzeszów
  • Na forum od: 16.03.2015
« 18 Lis 2021, 12:03 »
Oglądaliśmy wcześniej zdjęcia, a tu jeszcze takie fajne uzupełnienie. Pozdrowienia dla dziewczyn.
Też bym chętnie obejrzał zdjęcia.
Ślad też chętnie przyjmę.  :D
Poza tym ten mały z teamu na "S" świetny jest. W ogóle "Starszyzna" ta paroletnia i kilkunastoletnia i ta ciut starsza jak zwykle trzyma poziom. 
« Ostatnia zmiana: 18 Lis 2021, 16:11 R_och »
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
- Gandhi

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 18 Lis 2021, 13:49 »
Ja to mam pytanie co to się tam stało w 0.56, co tam starym odwaliło  :lol:

Offline Mężczyzna sinuche

• Miasto: Beskid
  • Na forum od: 17.04.2009
« 18 Lis 2021, 17:18 »
Rumunia piękna, jak zwykle.
Dzieciaski mają nezłego powera w nogach, jeżeli nie klękały na podjazdach. :)

Offline Mężczyzna tomzoo

• Moje zdjęcia
« 18 Lis 2021, 22:56 »

Dzięki! No taki filmik to już poza galerią zdjęć z wyjazdu nową świecką tradycją się stał. ;)

czy będzie jakiś tekst pisany?

Natłok obowiązków rodzinnych i służbowych nie daje mi większych szans niestety... ale co cię interesuje, pytaj, chętnie odpowiem/opowiem. Ograniczyłem się ostatnimi czasy do wrzucania fotek na fejsie na profilu Podróże ku naturze.

Tutaj można.

Poza tym ten mały z teamu na "S" świetny jest. W ogóle "Starszyzna" ta paroletnia i kilkunastoletnia i ta ciut starsza jak zwykle trzyma poziom.

Zasadniczo pion. Chociaż ta najstarsza nie zawsze :P

Ja to mam pytanie co to się tam stało w 0.56, co tam starym odwaliło

Nie był to akurat akt czyjegoś widzimisię. Po szwędaniu się tu i tam długowłosa część drugiego zespołu odkryła, że w warunkach polowych jedyną skuteczną możliwością było usunięcie WSZYstkich włosów... ;)

Dzieciaski mają nezłego powera w nogach, jeżeli nie klękały na podjazdach.

Dzieciaki nie klękały. Za to było kilka momentów, gdzie trzeba było się wykazać ciut większą determinacją ;)

Offline Mężczyzna Zbyszek

• Miasto: Zawiercie
  • Na forum od: 17.02.2009
« 18 Lis 2021, 23:17 »
Twardziele - to o Małolatach  :) Ukłony dla Nich.
świetnie oglądało się film.

Offline Mężczyzna tomzoo

• Moje zdjęcia
« 18 Lis 2021, 23:51 »
Twardziele - to o Małolatach  :) Ukłony dla Nich.
świetnie oglądało się film.

Dzięki!
Może to nie to co młodzież Pabla, ale trochę liznęły turystyki "kwalifikowanej" ;)

Offline Mężczyzna Felek

« 19 Lis 2021, 09:26 »
Oglądałem dziś zdjęcia, dobre uzupełnienie do filmu. Co do szczegółów ciekaw jestem średniego dziennego dystansu oraz przewyższeń plus ilość dni wyjazdu. Interesowałaby mnie informacja o ilości  procentowej dróg asfaltowych/dobrego szutru no i ile było tych gorszych miejsc. Domyślam się, że wiek najmłodszej samodzielnej rowerzystki to około 8-10 lat. O więcej pytał nie będę bo musiałbyś się bardziej rozpisać i mogłaby z tego wyjść spora relacja.

A rak na serio, z chęcią czytam teksty szczegółowe z wypraw z dzieciakami by zobaczyć jakie są ich możliwości, podpatrzeć pewne rozwiązania jak to z linkowo-gumowym holem (zakładam, że sztywnego nie mieliście). Dobrze jest też uczyć się na doświadczeniach innych, sam kiedyś chcę zabrać swoją rodzinę do Rumunii, ale to pewnie za jakieś 5 lat gdy najmłodsza córka (teraz 2,5 roku), będzie już mogła sama kręcić swoje kilometry. Jak zapewne wiesz mało kto jeździ z małymi dziećmi na dłuższe wyprawy więc każda taka relacja jest na wagę złota.

Offline Mężczyzna R_och

• Talizman słońca 🌞
  • Miasto: Rzeszów
  • Na forum od: 16.03.2015
« 19 Lis 2021, 17:29 »
Tutaj można.

Dziękuje.
Musiałem poprosić żonę żeby zalogowała się do fejsa. Inaczej całych zdjęć bym nie obejrzał Zasłaniało mi żądnie żeby się zalogować, a ja nie mogę.
Zadam jeszcze jeśli można pytanie o wideł z wungla u Smądera. Jak się sprawdza i czy nie ma z nim problemów? Tudzież jaka firma chętnie się dowiem.
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
- Gandhi

Offline Mężczyzna tomzoo

• Moje zdjęcia
« 19 Lis 2021, 22:32 »
Co do szczegółów ciekaw jestem średniego dziennego dystansu oraz przewyższeń plus ilość dni wyjazdu. Interesowałaby mnie informacja o ilości  procentowej dróg asfaltowych/dobrego szutru no i ile było tych gorszych miejsc. Domyślam się, że wiek najmłodszej samodzielnej rowerzystki to około 8-10 lat.
Na stravie znajdziesz nasze statystyki :) W tym terenie od kilkunastu do trzydziestu kilku km na dzień, przewyższeń wychodziło tak średnio 200-500 m na tych dystansach. Moja młodsza ma 7 lat, na części podjazdów używałem tej elastycznej linki. To jest sprawdzona metoda w górach - na te wyjazdy lepszym rozwiązaniem zamiast ciężkiego holu sztywnego zabranie takiej linki, gdzie pomaga się tylko na podjazdach, po płaskim i na zjazdach z racji specyfiki korzystania (powyżej 8-12 km/h taki krótki hol nie jest zbyt bezpieczny). Natomiast druga rodzina posiadała dla swojej córki (8 lat) podobny, ale dedykowany - długi hol elastyczny Towwhee - kilkukrotnie droższy od naszej gumy (oficjalnie zwanej fałem startowym - do windsurfingu czy jakoś tak).
Zasadniczo napotkaliśmy na 2 miejsca na trasie, którym nie byliśmy w stanie sprostać, jedno to kilkugodzinne podejście na połoniny w Maramureszu, drugie to ok. półgodzinna ścianka na końcu podjazdu stokówką w Bukowinie. No i kilka jakichś krótkich podejść incydentalnych ;)
Co do relacji, nic nie obiecuję. ;)
Musiałem poprosić żonę żeby zalogowała się do fejsa. Inaczej całych zdjęć bym nie obejrzał Zasłaniało mi żądnie żeby się zalogować, a ja nie mogę.
Może pokuszę się o wrzucanie fotek na zdjęcia googla? To chyba obecnie najbardziej przyjazna platforma zdjęciowa? Kiedyś miałem wszystkie fotki publikowane na picasie, która jak zniknęła to fotki przeszły na te zdjęcia. Chyba że ktoś mnie poprawi i wskaże lepszą platformę.
Zadam jeszcze jeśli można pytanie o wideł z wungla u Smądera. Jak się sprawdza i czy nie ma z nim problemów? Tudzież jaka firma chętnie się dowiem.
Zapytam.

Offline Mężczyzna Felek

« 20 Lis 2021, 06:44 »
Dzięki, to wiekowo prawie jak u mnie, syn skończy 7 w przyszłym roku. Obejrzałem na szybko odcinki w Stravie i pozwoliłem sobie dodać Twój profil na przyszłość, pozdrawiam.

Offline Mężczyzna Beder

• Niech żyją rowerzyści !
  • Na forum od: 15.05.2014
    • Facebook
« 27 Gru 2021, 10:07 »
Hej. Bardzo ciekawa wyprawka. Gratulacje dla dzieciaków za determinację. Pozwoliłem sobie również dodać profil na Stravie.

Tagi: rumunia 

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum