ale oczywiście bez przesady - to ma być aktywny urlop, a nie ultramaraton.
@kubahRaczej odradzam ten termin.Połowę Gran Canarii, połowę Teneryfy i prawie całą La Palmę prawdopodobnie będziesz miał w chmurach.Tak w ubiegłym roku wyglądała Teneryfa 21 grudnia (fotka z samolotu):No to mnie zaskoczyles, dostalem na innym forum informacje ze da rade sie nawet opalic w styczniu/lutyn na kanarach,a jesli trzeba bedzie jezdzic w polarze lub spodniach to to sie mija z celem w sumieA tak wyglądało to z dołu:Zima to dość ryzykowny termin na zwiedzanie wyższych partii wysp.Btw. Jestem bardzo ciekawy sytuacji na La Palmie.Wiosną nieśmiało wybieram się po raz ostatni na Kanary (planuję 2 tygodnie na Teneryfę i La Palmę).
W spodniach raczej nie, ale kilka razy bluzę zakładałem gdy trochę wyżej podjechałem Na plaży gdy nie ma chmur da się opalić nawet i zimą (do opalania najlepsza jest Fuerteventura)Tutaj masz moje fotki z grudniowego wypadu:https://photos.app.goo.gl/K5jaZWyoXXzutLiF7Czy taką samą pogodę miałbyś w styczniu/lutym to musiałbyś się dowiadywać gdzieś indziej.No i pamiętaj, że na La Palmie nadal wulkan szaleje.