Autor Wątek: Podłączenie Garmin 530 do smartfona kablem USB  (Przeczytany 2396 razy)

Offline Mężczyzna tomzoo

• Miasto: Poznań / Niepruszewo
  • Na forum od: 19.08.2009
    • Moje zdjęcia
Cześć, chcąc być niezależnym od internetu poszukuję rozwiązania do możliwości komunikacji smartfona z Garminem Edge 530, głównie w celu przesyłania śladów GPX z telefonu (wygenerowanych w mapy.cz lub w locusie) za pośrednictwem kabla. Niestety funkcjonalność aplikacji Garmin Connect kończy się z chwilą odcięcia od wifi lub danych gsm...
A niestety po kablu połączenia nie da się wygenerować pomiędzy telefonem a nawigacją. W używanym wcześniej etrexie 30 po podłączeniu kabla do telefonu (kabelek USB OTG) telefon widzi dodatkowe dyski w garminie jako dyski zewnętrzne. Po podłączeniu analogicznym zestawem kabli niestety telefon nie wykrywa dysku z nawigacji.
Czy macie jakieś rozwiązanie do przesłania plików gpx po kablu lub np. bluetoothem w jakiś sposób? Bądź może w nawigacji jest jakaś opcja do włączenia, której nie znam?
Kabel, którego używam do podłączenia do smartfona działa po podłączeniu nawigacji do PC, PC widzi dysk nawigacji i tam mogę kopiować pliki.

Jeżdżę szlakami, gdy mi z nimi po drodze...
Zdjęcia z moich wyjazdów i nie tylko    Trochę słowa pisanego

Offline Mężczyzna zly-sze

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 19.09.2019
Właśnie sprawdziłem. "U mnie działa".

Działa po kablu usbOTG, działa po kablu USB-C->USB-C->przejściówka na micro-USB, działa też udostępnienie pliku przez BT (tylko krzyczy na początku, że się nie udało i po minucie, dwóch na garminie wyskakuje, że odebrano plik).

Offline Mężczyzna tomzoo

• Miasto: Poznań / Niepruszewo
  • Na forum od: 19.08.2009
    • Moje zdjęcia
Właśnie sprawdziłem. "U mnie działa".
Dzięki. Czyli raczej "coś" w telefonie...

Jeżdżę szlakami, gdy mi z nimi po drodze...
Zdjęcia z moich wyjazdów i nie tylko    Trochę słowa pisanego

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum