Cytat: paweł.70 w 6 Gru 2021, 13:32@Średni, godne uwagi opony, ciekawe czy mocno "szumią" po asfalcie?, również przymierzam się do zmiany opon.Przepraszam za offtop.Lecą jak po stole jeśli więcej preferujesz asfaltu niż szutru to możesz spróbować szybszą oponkę Tufo Gravel Speedero 700x40 też tylko jeden rozmiar.
@Średni, godne uwagi opony, ciekawe czy mocno "szumią" po asfalcie?, również przymierzam się do zmiany opon.Przepraszam za offtop.
Szkoda, że nie ma szerszych Tufo, zamówiłbym, a tak wziąłem Pirelli.
Cytat: Semper w 30 Gru 2021, 12:53Szkoda, że nie ma szerszych Tufo, zamówiłbym, a tak wziąłem Pirelli.Dokładnie, jednak zdecydowałem się na tufo speedero 700X40c, przede wszystkim ze względu na cenę i bieżnik (w większości jeżdżę po asfalcie), jeździłem do tej pory na oryginalnych od Marina 700X42c ,więc te 2mm nie będą stanowić większego problemu.Dam znać jak się sprawują.
No i po pewnych problemach z ułożeniem opony w obręczy...
Cytat: paweł.70 w 30 Gru 2021, 15:33Cytat: Semper w 30 Gru 2021, 12:53Szkoda, że nie ma szerszych Tufo, zamówiłbym, a tak wziąłem Pirelli.Dokładnie, jednak zdecydowałem się na tufo speedero 700X40c, przede wszystkim ze względu na cenę i bieżnik (w większości jeżdżę po asfalcie), jeździłem do tej pory na oryginalnych od Marina 700X42c ,więc te 2mm nie będą stanowić większego problemu.Dam znać jak się sprawują.No i po pewnych problemach z ułożeniem opony w obręczy, przetestowałem opony i jestem pod ogromnym wrażeniem jazdy po szosie.Polecam.
Kenda Flintridge sport
i dowiedziałeś się czegoś o tych oponach?
Do Marina wchodzą na oryginalnych obręczach Conti Hardpack 29x2.0
A mierzyłeś realną szerokość? W przypadku Continentali zdarza się, że rzeczywista szerokość opony jest wyraźnie mniejsza niż wynikająca z rozmiaru.
Odświeżę wątek, ponieważ przymierzam się do zmiany opon, zainteresowały mnie schwalbe g one, może ktoś z forum jeździ i podzieli się wrażeniami, przede wszystkim interesuję mnie jazda po asfalcie.