Autor Wątek: Opony do gravela  (Przeczytany 13309 razy)

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
Odp: Opony do gravela
« 7 Cze 2024, 18:27 »
Ja też szybko zdarłem g-one bite, a ciężki nie jestem. Widoczne zużycie po 2k km.
Za to g-one ultrabite okazała się znacznie bardziej trwała, tam tego bieżnika jest faktycznie dużo.

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.05.2009
« 7 Cze 2024, 19:55 »
Chciałbym jeździć w terenie, ale w mojej okolicy jest go niewiele

Jeśli wpisana lokalizacja nie kłamie, to przecież masz zaraz obok siebie rewelacyjne trasy w Świeradowie! Mówić, że terenu nie masz w okolicy, to bluźnierstwo!

Offline Mężczyzna pawelpodroznik

• Miasto: Gajówka, Pogórze Izerskie
  • Na forum od: 18.04.2014
    • http://www.MagiczneIzery.pl
« 7 Cze 2024, 22:02 »
Chciałbym jeździć w terenie, ale w mojej okolicy jest go niewiele

Jeśli wpisana lokalizacja nie kłamie, to przecież masz zaraz obok siebie rewelacyjne trasy w Świeradowie! Mówić, że terenu nie masz w okolicy, to bluźnierstwo!

tam jeżdżę na mtb fullu :) by nie kłamać, to na elektryku :) Bo wtedy jest większa zabawa, dystance i prędkość :lol:

A Góry Izerskie są jednak w sporej części wyasfaltowane. Single fajne. Ale ja lubię dystanse...
--
Rower to moja wielka pasja :) Wszystkich pasjonatów zapraszam na piękne Pogórze Izerskie. Są tu świetne trasy na każdy rodzaj roweru. Dla rowerzystów zawsze znajdę miejsce na namiot i podpowiem moje ulubione szlaki :)

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
« 8 Cze 2024, 23:25 »
No, a ja złapałem na WTB Nano, kolejną dziurę. Tych nie polecam.

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Mężczyzna pawelpodroznik

• Miasto: Gajówka, Pogórze Izerskie
  • Na forum od: 18.04.2014
    • http://www.MagiczneIzery.pl
« 18 Lip 2024, 21:10 »
Sam odpowiem dla innych.

Kupiłem nowe opony:
Specialized Pathfinder Pro 2Bliss Ready
https://immotion.pl/opony-gravelowe/2580-opona-specialized-pathfinder-pro-2bliss-ready.html

po 210 zł szt.

Przejechane 1000 km. Mniej więcej przejechałem 70% asfalt, reszta to szutry, kamienie, ścieżki itp.

Są szybsze niż moje stare Schwalbe g one bite. Faktycznie pasek po środku wpływa dobrze na prędkość.

Na asfalcie są niezłe. Bardzo jestem zadowolony.

Na szutrze, utwardzonej drodze bardzo dobrze się trzymają. Ani razu nie miałem wrażenie, że wpadam w poślizg przy większych prędkościach.

Na mokrej nawierzchni jeździłem ostrożniej ze względu na kiedyś złe doświadczenie z g one bite, ale te spece trzymały się dobrze. Nie wpadłem ani raz w poślizg. Nawet raz próbowałem, ale ładnie trzymały.

Błoto jest problemem ! Podobny bieżnik mam w oponie roweru syna i błoto zapycha boczne rowki. Po przejechaniu kilkunastu metrów błotem, trzeba było z 5 km aby błoto wyschło/odpadło samo.
Ale muszę przyznać, że nadal ładnie ciągnęły przez błoto - a było takie fajne błotko, leśno, kałużowe, piaskowo gliniasty ulepek :D 

Po tym 1 tys. km jestem zadowolony. Zużycia nie widać! Gdzie w g one bite już były oznaki. Tutaj ciągle są jeszcze odstające gumki wypustki :)
--
Rower to moja wielka pasja :) Wszystkich pasjonatów zapraszam na piękne Pogórze Izerskie. Są tu świetne trasy na każdy rodzaj roweru. Dla rowerzystów zawsze znajdę miejsce na namiot i podpowiem moje ulubione szlaki :)

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
« 21 Lip 2024, 11:27 »
To za innych, podziękuję za recenzję  ;D

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Mężczyzna R_och

• Talizman słońca 🌞
  • Miasto: Rzeszów
  • Na forum od: 16.03.2015
« 21 Lip 2024, 19:49 »
A za siebie to już nie. :icon_twisted:
Pisz ktoś to kiedyś doceni.
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
- Gandhi

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum