Autor Wątek: Eurotrip 2021  (Przeczytany 3589 razy)

Offline Kobieta djwinamp

• Miasto: katowice
  • Na forum od: 12.03.2019
Odp: Eurotrip 2021
« 7 Gru 2021, 16:54 »
Bardzo dziękuję za miłe słowa :) Śladu GPS nie mam, nie używam żadnych liczników i specjalnych aplikacji. (...)
Ale nie trzeba nic specjalnego, wystarczy telefon z modułem GPS i konto Google. Oznaczanie miejsca robienia zdjęcia można włączyć w aparacie smartfona. A jakiś czas temu odkryłem, że na tzw. osi czasu Google zapisuje się ślad czymkolwiek by się nie poruszać. Tak sobie odtwarzalem ślady, gdy dedykowana aplikacja zawiodła. Permanentna inwigilacja!

Edit: Dodany przykład owego zbierania śladu, można jego też zapisać w formacie .gpx czy jakimś podobnym.
Udało mi się udostępnić lokalizacje zdjęć w albumie, każdy może sobie teraz wejść i sprawdzić :)

Offline Mężczyzna Dziadek

• Miasto: Szczytno, Pionki
  • Na forum od: 05.01.2017
« 8 Gru 2021, 07:42 »
Ale czy była włączona w czasie robienia zdjęć? Bowiem nic nie widzę i nie sądzę, żeby lekarz od oczu co pomógł.

Offline Mężczyzna Romal

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 05.06.2006
« 9 Gru 2021, 16:21 »
Ale czy była włączona w czasie robienia zdjęć
W niektórych miejscach była. Włochy, Francja, Hiszpania, Szwajcaria... Piękny wyjazd. Miło się się oglądało, chociaż zdjęć naprawdę dużo. Pozazdrościć.

Offline Kobieta djwinamp

• Miasto: katowice
  • Na forum od: 12.03.2019
« 6 Cze 2022, 10:58 »
Po kilku miesiącach, nawet udało się zmontować film, oczywiście poziom amator - zielony jak ogórek.
Bawta się :)

https://youtu.be/ubxYJ0mJ-z4

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum