Łatwiej na nich hamować?
PABLO! śladówki wyglądają na to czego mi trzeba [...] Jak z nimi na zjazdach? Prosto tak jak na biegówkach, z nachyleniem stoku? Łatwiej na nich hamować?
Bo mi te foki w terenie mieszanym pasują jak pięść do nosa, zakładanie, ściąganie, itp.
Nie musisz jechać w Sudety żeby fajne trasy po śladzie przejechać.Osobiście polecam dwie świetna trasy.Wokół Mogielicy w Wyspowym - bardzo zróżnicowana trasa zawierając wiele ciekawych elementów. Są płaskie fragmenty, są długie zjazdy i podjazdy. Są też fragment bardzo stromych podejść i zjazdów, które weryfikują nasze możliwości. Cała trasa ma formę pętli i w zależności gdzie się zaczyna jest do zrobienia 22-23 km.Druga to Obidowa-Turbacz-Obidowa. To jazda tam i z powrotem. Inny też jest profil gdyż w zasadzie to jest ciągły podjazd w jedną stronę i zjazd w drugą stronę. Ale mnie się podoba bo fajnie tak się męczyć w górę. Potem docierasz do schroniska, kawka, jakieś ciacho i potem jest już tylko zjazd. No i jak pogoda dopisuje to okolice Turbacza naprawdę piękne.
Kto z was oprócz biegówek jeździ na skiturach? Zastanawiam się czy realne jest albo coś pomiędzy (backcountry to chyba jednak bardziej biegówki?), albo skiturowanie dla osoby któa nigdy nie jeździła na nartach zjazdowych?
Tak swoją drogą czy istnieją trasy jednokierunkowe?
tak samo wybieramy przygotowane trasy narciarskie.
Ja właśnie zanabyłem BC100 i zastanawiam się nad fokami. Są strasznie drogie, mówisz, że nie ma sensu w nasze Beskidy? Bo mi te foki w terenie mieszanym pasują jak pięść do nosa, zakładanie, ściąganie, itp.
Tylko jednak większość z nas w Jakuszycach nie mieszka, a jak spadnie śnieg w okolicy, to idzie się do najbliższego lasu
Wczoraj przejrzałam nawet internet w poszukiwaniu nart śladowych/BC i... prawie nic nie ma dostępnego. I to nie że rozmiarowo (choć z tym też problem bo szukałam krótszych nart), tylko naprawdę nie ma takich nart w sklepach.
Cytat: magda w 21 Gru 2021, 11:30Wczoraj przejrzałam nawet internet w poszukiwaniu nart śladowych/BC i... prawie nic nie ma dostępnego.No nie ma i nie będzie
Wczoraj przejrzałam nawet internet w poszukiwaniu nart śladowych/BC i... prawie nic nie ma dostępnego.