Autor Wątek: MPP 2022  (Przeczytany 38924 razy)

Offline Mężczyzna MaciekK

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 14.07.2017
Odp: MPP 2022
« 15 Wrz 2022, 14:28 »
Brawo za przejazd i super relację!

Online Mężczyzna zly-sze

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 19.09.2019
« 15 Wrz 2022, 18:21 »
Moja relacja: tutaj (działa bez logowania).

Offline Mężczyzna marek.dembowski

• Miasto: Ogrodzieniec
  • Na forum od: 06.04.2007
« 15 Wrz 2022, 20:21 »
Fajne relacje! Niektóre długie tak jak długi był ten maraton, ale pięknie napisane i czytało się bardzo przyjemnie. Realizm tych relacji jest tak duży, że można poczuć się tak jak na trasie nie ruszając się znad kompa  ;D
Wielkie gratulacje!
...prawie wszyscy pytają: "Ile przejechałeś?" a ja wolałbym usłyszeć np. "Co ciekawego zobaczyłeś?"... - Michał Sitarz

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
« 16 Wrz 2022, 10:58 »
spotkałem bardzo sympatyczny mini peleton z Warszawy, jechali w stylu klasycznych brevetów, czyli jeden kolega zawiadował zmianami i tempem. Ewidentnie mieli plan i go realizowali, ciekaw jestem z jakim skutkiem.
Jeśli to ten peleton o którym myślę, to zrealizowali go ze skutkiem średnim: jednego z nich przegoniliśmy niedaleko Przysuchy (i pojechał sobie gdy poszliśmy spać), a drugi dojechał do nas dopiero w Limanowej i uciekł nam jakieś 50 km przed metą, głównie dlatego, że go nie goniliśmy.
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Mężczyzna byczys

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 30.09.2013
    • Moje relacje z ultramaratonów rowerowych
« 16 Wrz 2022, 11:57 »
Jeśli planem było dotarcie w limicie, to pełny sukces, a nie średni :)

Offline Mężczyzna czerkaw

• We are infinite
  • Miasto: Marianowo
  • Na forum od: 25.02.2013
    • Awesome Nomad
« 16 Wrz 2022, 13:34 »
Hej,
Też coś naskrobałem:
MPP2022
Miłego czytania - mam nadzieję :)

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
« 16 Wrz 2022, 14:39 »
Spoko relacja. Przyznaję, że jak już się rozjechaliśmy na tej stacji za Wisłą to pomyślałem, że mogłem Ci oddać czołówkę. Liczyłem, że może do Golubia nas dogonisz i będzie szansa. No nie dało się.

Tym bardziej cieszy, żeś dojechał w dobrym czasie.
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 16 Wrz 2022, 16:55 »
Tylko sprostuję, że nikt nie dostał rozładowanego trackera. Wszystkie wydane urządzenia były sprawdzane przez nas rano przed startem i działały.

Na starcie to może były naładowane, ale ten stan długo nie potrwał  :P
U mnie to w ogóle było jakieś kuriozum, tak mniej więcej od okolic 600km zniknąłem z monitoringu, restartowałem i ładowałem ten tracker, pamiętam nawet jak mijając mnie Maciek Kordas mi mówił, że mnie nie ma na monitoringu. A teraz jak odtwarzam sobie przebieg imprezy na monitoringu - to mój tracker jest widoczny niemal całą trasę, znika dopiero może na ostatnie 2h. Czyli de facto zdecydowaną część trasy działał, ale z niewiadomych przyczyn zniknął w czasie trwania wyścigu. A sprawdzałem monitoring kilka razy w czasie jazdy i drugiej nocy mnie na nim nie było.

Podziękowania dla wszystkich autorów relacji, bardzo fajnie sobie poczytać o tym wyścigu z różnych perspektyw i różnych doświadczeń, z każdej można wynieść sporo ciekawego. Też postaram się dodać swoją  ;)

Offline na_pogorzu_lajkonik

• Na forum od: 17.10.2021
« 16 Wrz 2022, 18:32 »
twój tracker długo stał w polu w jakiejś wiosce za Kielcami na tyle długo że kumpel który "cię dogonił" miał przyobiecanego browara jak utrzyma pozycję ;-) po powrocie na twoje miejsce trackera na mapie ... dałem mu znać że piwa nie będzie ;-)
ULTRA to wyzwanie, a Adventure to przygoda.

« 16 Wrz 2022, 19:59 »
Tylko sprostuję, że nikt nie dostał rozładowanego trackera. Wszystkie wydane urządzenia były sprawdzane przez nas rano przed startem i działały.

Na starcie to może były naładowane, ale ten stan długo nie potrwał  :P
U mnie to w ogóle było jakieś kuriozum, tak mniej więcej od okolic 600km zniknąłem z monitoringu, restartowałem i ładowałem ten tracker, pamiętam nawet jak mijając mnie Maciek Kordas mi mówił, że mnie nie ma na monitoringu. A teraz jak odtwarzam sobie przebieg imprezy na monitoringu - to mój tracker jest widoczny niemal całą trasę, znika dopiero może na ostatnie 2h. Czyli de facto zdecydowaną część trasy działał, ale z niewiadomych przyczyn zniknął w czasie trwania wyścigu. A sprawdzałem monitoring kilka razy w czasie jazdy i drugiej nocy mnie na nim nie było.

Podziękowania dla wszystkich autorów relacji, bardzo fajnie sobie poczytać o tym wyścigu z różnych perspektyw i różnych doświadczeń, z każdej można wynieść sporo ciekawego. Też postaram się dodać swoją  ;)
Nie było Cię na trackingu od 18 w niedzielę do końca, jak patrzyłem rano w poniedziałek. Objechałeś mnie w Limanowej na stacji czy po wycofie? Cały czas szukałem Cię w nocy na zboczach Beskidu Wyspowego i nie było nikogo w okolicy.

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 16 Wrz 2022, 20:39 »
No właśnie o to chodzi, pierwszy raz coś takiego spotykam.
W czasie trwania imprezy mój tracker nie był widoczny przez długi okres czasu (nawet dostałem komunikat od orgów), a tymczasem ku mojemu zdziwieniu na monitoringu po imprezie - jestem widoczny przez zdecydowaną większość imprezy, znikam dopiero pod sam koniec. Czyli de facto ten mój tracker jednak musiał nadawać, ale w jakiś dziwny sposób w czasie trwania imprezy nie byłem widoczny.

Nie było Cię na trackingu od 18 w niedzielę do końca, jak patrzyłem rano w poniedziałek. Objechałeś mnie w Limanowej na stacji czy po wycofie? Cały czas szukałem Cię w nocy na zboczach Beskidu Wyspowego i nie było nikogo w okolicy.
Większość górskiego odcinka jechałem razem z Radkiem Wierzbińskim i Krzyśkiem Ulbrichtem. Ciebie to minęliśmy krótko po wycofie, jadącego blisko Maćka Blimela dogoniliśmy pod koniec podjazdu na Knurowską.

« 16 Wrz 2022, 20:59 »
Mogło być też tak, że tracker nazbierał danych lokalnie i zgrał na mecie. Ja w 2019 miałem przekonanie, że nie było mnie przez większość czasu, a post factum to kilka godzin brakowało.

Offline Mężczyzna Mortifer

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 01.08.2016
« 16 Wrz 2022, 21:54 »
twój tracker długo stał w polu w jakiejś wiosce za Kielcami na tyle długo że kumpel który "cię dogonił" miał przyobiecanego browara jak utrzyma pozycję ;-) po powrocie na twoje miejsce trackera na mapie ... dałem mu znać że piwa nie będzie ;-)
Krakowski centuś. ;)

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
« 17 Wrz 2022, 21:02 »
Jeśli komuś naprawdę pada w ten weekend i żywcem nie ma co ze sobą robić, to zapraszam do przydługawej relacji z MPP. Ostrzegam - są trzy części nie dlatego, że chciałem to logicznie podzielić, tylko dlatego, że całość... była zbyt długa jak dla FB i nie chciał przyjąć takiej ściany tekstu.

Dzień 1.
Dzień 2
Dzień 3
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Mężczyzna Zbyszek

• Miasto: Zawiercie
  • Na forum od: 17.02.2009
« 18 Wrz 2022, 21:18 »
Jeśli komuś naprawdę pada w ten weekend i żywcem nie ma co ze sobą robić, to zapraszam do przydługawej relacji z MPP. Ostrzegam - są trzy części nie dlatego, że chciałem to logicznie podzielić, tylko dlatego, że całość... była zbyt długa jak dla FB i nie chciał przyjąć takiej ściany tekstu.

Dzień 1.
Dzień 2
Dzień 3
Pięknie napisane! Zacznij pisać książki. A może już piszesz?

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum