Autor Wątek: MPP 2022  (Przeczytany 38915 razy)

Offline Mężczyzna MaciekK

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 14.07.2017
Odp: MPP 2022
« 3 Paź 2022, 10:19 »
aż mi z torebki na ramie zamykanej na magnes wyleciało ileś rzeczy, które musiałem po ciemku zbierać
Michał, to była Apidura Race? Jestem bardzo zadowolony z torby pod ramę i zastanawiałem się nad tank bagiem z tej serii. Ale trochę się obawiam o to zamknięcie na magnes...

Marek
Ja mam to:
https://www.apidura.com/shop/racing-top-tube-pack/
Nigdy nic sprytniejszego nie widziałem. Otwierania zamykanie genialne a bez zamka kształt zapewnia wodoszczelność. Nigdy mi się też nie otworzyło.

Offline Mężczyzna pit

• Na forum od: 22.02.2017
« 3 Paź 2022, 12:17 »
Kurcze przegapiłem gdzieś wątki z relacjami pierwszoklasistow MPP. Gadają same wyjadacze 🫢

Nie jest to co prawda bogata relacja jak poprzedników, a raczej parę słów w mym pamiętniku - z mego debiutu na dystansie 1000+

Zapraszam na mą stronkę:
http://exrowerowanie.pl/news.php?readmore=558

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 3 Paź 2022, 13:16 »
Michał, to była Apidura Race? Jestem bardzo zadowolony z torby pod ramę i zastanawiałem się nad tank bagiem z tej serii. Ale trochę się obawiam o to zamknięcie na magnes...

Ten typ zamykania jest bardzo wygodny, ale ma swoje minusy. Przy lekko przeładowanej torebce zamknięcie potrafi się otworzyć na dużym wyboju jak było w tym przypadku. Ale to w przypadku przeładowania (akurat w tym miejscu często się przeładowuje), gdy już trochę za dużo rzeczy włożymy. Natomiast wielkim plusem jest brak suwaka, który jest zawsze najsłabszym punktem takiej torebki i to tylko kwestia czasu aż się zepsuje. Też torebka jest zauważalnie mniejsza niż bardzo popularny na ultra Topeak.

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 3 Paź 2022, 13:28 »
Zapraszam na mą stronkę:
http://exrowerowanie.pl/news.php?readmore=558

Napisałeś
Bywalcy tego maratonu zgodnie twierdzą, że była to najtrudniejsza dotychczasowa edycja nie tylko z uwagi na największy jak do tej pory dystans i przewyższenia, ale z uwagi na aurę

A to jednak nie jest prawda  ;)
Tegoroczny maraton można uznać za taki o najtrudniejszej trasie (choć to nie są wielkie różnice w porównaniu do ostatnich lat, więc kwestia do dyskusji) natomiast na pewno nie sumarycznie. Zdecydowanie najtrudniejszą edycją był rok 2017, to był prawdziwy pogodowy armageddon - opady były potężne, a nie umiarkowane jak w tym roku, było też zimniej. Wtedy przez czas trwania maratonu spadł opad jaki normalnie spada w całym wrześniu, wystarczy zresztą spojrzeć na wyniki. Zwycięzca Michał Więcki miał czas 46h50min i był jedynym co złamał 50h, trzeci na podium Krystian Janowicz 52h49min, tylko 19 osób zeszło poniżej 60h.

Offline Mężczyzna pit

• Na forum od: 22.02.2017
« 3 Paź 2022, 13:48 »
A to jednak nie jest prawda  ;)

Nie będę się spierał, zdanie skasowałem :)

Offline Mężczyzna Turysta

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 15.06.2011
« 7 Paź 2022, 12:09 »
Można już składać zamówienia na stroje MPP

https://mpp.kolo-ultra.pl/stroj-kolarski-mpp/

Offline Mężczyzna MARECKI

• Miasto: Elbląg, Polska
  • Na forum od: 28.01.2016
    • Rowerowa strona Mareckiego
« 7 Paź 2022, 22:12 »
Na techniczne T-shirty nie ma szans?

Mariobiker

• Gość
« 7 Paź 2022, 23:56 »
Można już składać zamówienia na stroje MPP

https://mpp.kolo-ultra.pl/stroj-kolarski-mpp/

Czy jest opcja (jak dawniej) zamówienia stroju ze starszej edycji (2020) ?

« 8 Paź 2022, 06:45 »

W tej chwili nie ma tego w naszym sklepiku, na przyszłość, jeśli będzie zapotrzebowanie, możemy rozważyć.
(Czy na stronie Martombike widzisz taką koszulkę? Jeśli tak, podpowiesz model?)

Jeśli masz na myśli poprzedni projekt z rokiem i dystansem, to nie. Uczestnicy poprzednich edycji mogą, oczywiście, zamawiać stroje, ale szyte będą one według aktualnego projektu.

Offline Mężczyzna Chrabu

• Miasto: Serock
  • Na forum od: 13.09.2017
« 8 Paź 2022, 10:53 »
Rozumiem, że tak jest łatwiej (jednolite stroje bez wzgledu na rok), ale szkoda, że usunęliście dystans i rok. Był to dobry wyróżnik ukończenia danej edycji.

Co do technicznego t-shirta może chodzi o te żółte koszulki, które macie na starcie/mecie? Fajne, też z chęcią bym taką zamówił.

« 8 Paź 2022, 14:49 »

W tej chwili nie ma tego w naszym sklepiku, na przyszłość, jeśli będzie zapotrzebowanie, możemy rozważyć.
(Czy na stronie Martombike widzisz taką koszulkę? Jeśli tak, podpowiesz model?).

Nie wiem czy kojarzysz, jakie były oferowane w 2018 r. Białe i limonkowe z nazwą maratonu na plecach i logo imprezy z przodu. Z Martomem raczej nie miały żadnego związku, przynajmniej nic na metkach o tej firmie nie ma.  O takie się pytam.

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
« 8 Paź 2022, 16:21 »
To były koszulki innego producenta niż Martombike
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

« 8 Paź 2022, 16:50 »
O takie się pytam.

Takich w obecnej akcji nie będzie.

« 8 Paź 2022, 16:54 »
Dzięki.

Mariobiker

• Gość
« 9 Paź 2022, 06:29 »

Jeśli masz na myśli poprzedni projekt z rokiem i dystansem, to nie. Uczestnicy poprzednich edycji mogą, oczywiście, zamawiać stroje, ale szyte będą one według aktualnego projektu.

Dokładnie o to mi chodziło  ;)
A obecny projekt mnie nie interesuje.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum