Autor Wątek: MPP 2022  (Przeczytany 38912 razy)

Online Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Odp: MPP 2022
« 17 Sie 2022, 14:26 »
Jak zauważyłeś, oba warianty maja podobną długość, więc nie można mówić o sporym zjeździe w bok.
Zjazd jest jeśli chce się dojechać na dużą stację przy DK91 z obecnego wariantu, to już wymaga nadrobienia ze 3-4km. Niby w Świeciu czy Chelmnie są miejsca z zaopatrzeniem, ale też nie tak dogodnie położone. No nic, przeżyję  ;)

Offline Mężczyzna Bubu

• Miasto: Ziemia Dobrzyńska
  • Na forum od: 06.06.2018
    • Relacje z wycieczek i wypraw
« 17 Sie 2022, 15:20 »
Z tym Chełmnem nie jest tak źle, bo niby faktycznie omija się stacje (jest ich chyba ze 3) w okolicach Stolna, ale Z DK91 ślad skręca dopiero w Grubnie, co oznacza, że dwie stacje w Chełmnie po lewej stronie "łapią się" do śladu (Moya i jakiś no-name), a wcześniej, jak zauważył Turysta, jest jeszcze Świecie. A trasa przez Małe i Wielkie Czyste jest bardzo zacna, jechałem tam parę razy - na pewno dużo przyjemniejsza, niż DK91.

Online Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 17 Sie 2022, 16:28 »
Moya to nie jest wielka stacja, a tu bardziej chodziło mi o posiłek przed nocą, nie hot-dogi czy słodycze, a na dużym Orlenie czy innej dużej stacji można zjeść coś konkretniejszego. Rozumiem ideę puszczenia bokiem, choć DK91 ma pobocze, więc nie ma tu żadnej tragedii, ale tu się niefartownie to ułożyło. Trudno, tragedii nie ma, ale wymaga to większej gimnastyki z zaopatrzeniem.

Offline PABLO

• Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
« 17 Sie 2022, 16:37 »
tu bardziej chodziło mi o posiłek przed nocą, nie hot-dogi czy słodycze, a na dużym Orlenie czy innej dużej stacji można zjeść coś konkretniejszego.

To nie lepiej zajechać do jakieś normalnej knajpy na normalny obiad?

Można nawet zadzwonić z drogi i sobie zamówić, żeby było gotowe na przyjazd.

Online Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 17 Sie 2022, 16:51 »

Oczywiście, że można i wielu ludzi tak robi, bo woli jedzenie z knajpy niż fast-foody, do tego sporo taniej wychodzi, bo jedzenie na Orlenach ma coraz wyższe ceny i co wizyta na takim ultra to z reguły 40-50zł minimum leci, a takich wizyt trochę jest. Ale w knajpie masz już większą loterię co do menu, czasu oczekiwania, zamiast pizzy możesz trafić na "gumę" itd. Każdy tu ma swoje podejście, zaletą Orlenu (tak samo jak Maca) jest ustandaryzowane jedzenie, w skrócie wiesz czego się spodziewać, masz sprawdzone produkty itd. Ale tak jak pisałem - spokojnie dam radę z tym objazdem, na tym właśnie polega urok maratonu samowystarczalnego, że trzeba sobie dawać radę z takimi kwestiami, gdzie trasa nie zawsze jest optymalna pod nasze założenia zaopatrzeniowe  ;). W porównaniu z PGR to tu i tak są wielkie wypasy ze sklepami :P

Offline Mężczyzna Bubu

« 17 Sie 2022, 16:55 »
Moya to nie jest wielka stacja, a tu bardziej chodziło mi o posiłek przed nocą, nie hot-dogi czy słodycze, a na dużym Orlenie czy innej dużej stacji można zjeść coś konkretniejszego.

No ewidentnie szukasz dziury w całym. :P
Ta moya ma "CaffeMoya", co oznacza, że serwuje "bardziej rozszerzone" menu:
https://moyastacja.pl/obiady

[...] Ale w knajpie masz już większą loterię co do menu, czasu oczekiwania itd. Każdy tu ma swoje podejście, zaletą Orlenu (tak samo jak Maca) jest ustandaryzowane jedzenie, w skrócie wiesz czego się spodziewać, masz sprawdzone produkty itd.
Popieram: to, co w "normalnym trybie" jest zazwyczaj wadą, tu akurat jest zaletą, bo prawdopodobieństwo wtopy żołądkowej jest znacząco minimalizowane. Może i żarcie jest dalekie od rewelacyjnego, za to szansa, że po godzinie co chwila będziesz rozpaczliwie szukał toalety a i tak skończysz odwodniony, jest minimalna. ;)

Online Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 17 Sie 2022, 17:06 »
No ewidentnie szukasz dziury w całym. :P
Ta moya ma "CaffeMoya", co oznacza, że serwuje "bardziej rozszerzone" menu:
https://moyastacja.pl/obiady

Z tym to akurat bardzo różnie bywa, te informacje co na danej stacji jest to są mało dokładne, w przypadku Orlenów to duża loteria i często się nie sprawdzają informacje z sieci. Jeśli tam byłeś i znasz menu - to taka informacja jest wiążąca, ale jeśli to tylko informacja z sieci to już niekoniecznie, może są obiady, może nie ma. A Moya jeszcze mniej pewna pod tym kątem, więc spokojnie się może zdarzyć, że pewnych rzeczy nie ma w sobotę wieczór.

Ale jak pisałem - to nie jest dla mnie problem, po prostu się spytałem o ten wariant trasy, bo akurat DK91 ze względu na pobocze to jest całkiem wygodna droga do jazdy i objazd tego kawałka niewiele zmienia. Aczkolwiek zgodnie z ideą MPP, by omijać ruchliwe drogi.

Offline PABLO

• Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
« 17 Sie 2022, 18:30 »
prawdopodobieństwo wtopy żołądkowej jest znacząco minimalizowane. Może i żarcie jest dalekie od rewelacyjnego, za to szansa, że po godzinie co chwila będziesz rozpaczliwie szukał toalety a i tak skończysz odwodniony, jest minimalna

Są dania w przydrożnych barach dla TIRowców, w przypadku których trudno wtopić. Wystarczy omijać wątpliwe potrawy, brać to, co przygotowuje się na bieżąco (np. bezpieczniej zamówić ogórek kiszony zamiast zestawu surówek, itp.), itp. Często stołuję się w takich miejscach i nie miałem przypadku problemów żołądkowych.

Offline Mężczyzna gkjanek

• Lepiej zabrać głowę zamiast kasku z domu na rower.
  • Miasto:
  • Na forum od: 12.06.2017
« 17 Sie 2022, 23:51 »
mnie chciał zniszczyć jeden z punktów kontrolnych na BBT przed Ilżą w 2016. Co mi nigdy sie nie zdazało. A zdarzało sie jeść czipsy i popijać kawa bo juz słodkie nie chciało wchodzić. Po kilku miesiacach dowiedziałęm sie ze nie tylko mnie taki problem zatakował. Wiec oprócz jedzenia z punktu możesz zabrać czego byś nie chciał. Tak jak pisał Wilk. Orlen i Mc nie jest taki zły bo wiesz ze na 99 % nie dostaniesz czegos w gratisie :o. Wiec te punkty tez nie sa takie idealne. Po BBT 2016 zawsze stoperan jest brany na maraton.
Lepiej zabrać głowę zamiast kasku z domu na rower.

Online Mężczyzna MaciekK

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 14.07.2017
« 24 Sie 2022, 06:05 »
Czy ślad odpowiada najnowszym ustaleniom?

Offline Mężczyzna Turysta

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 15.06.2011
« 24 Sie 2022, 08:48 »
Tak, jak najbardziej.

Tak jak pisałem wcześniej, przed pierwszym weekendem września wyjaśnimy jeszcze kwestię remontu drogi za Tleniem, bo tylko w tym miejscu w grę wchodzi ewentualna korekta.

Online Mężczyzna MaciekK

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 14.07.2017
« 24 Sie 2022, 13:00 »
Dzieki, zapowiada ciekawa rozgrywka :D

Offline Mężczyzna Wycior

• Miasto: Boruszowice
  • Na forum od: 01.09.2017
« 25 Sie 2022, 14:55 »
Pytanie do trasy. Km236+kilka metrów. Trasa prowadzi ul. Kraszewskiego i Prusa. Wydaje się to być droga lokalna szutrowa/kostka. Droga główna - piękny równy asfalt to ul. Sienkiewicza. Czy tak ma być?

Online Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 25 Sie 2022, 15:24 »
To wygląda, że automatycznie tak się kliknęło na większym zoomie. Bo nic tam nie ma takiego by to miało sens, remontu czy czegoś takiego

Offline Mężczyzna Bubu

« 25 Sie 2022, 15:27 »
Tam po prostu jest tzw. DDR, taki skrócik :) Prawdopodobnie domyślnie się wybrało, przypuszczam, że raczej powinno się jechać główną drogą, bo to nie ma sensu (przynajmniej ja zawsze tamtędy tak jechałem, w szczególności tegorocznego MP w odwrotną stronę), ale niech Turysta rozsądzi.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum