Autor Wątek: Tour de WOŚP  (Przeczytany 6114 razy)

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
Tour de WOŚP
« 13 Gru 2021, 22:23 »
Ruszamy z zapisami na V Maraton Tour de WOŚP. Zapisywać będzie się można od 15 grudnia 2021 r., od godz. 8.00, do 22 stycznia 2022 r. do godz. 23:59. Nie ma limitu uczestników, jedynie wymagamy, by uczestnikami były osoby pełnoletnie.

Wpisowe na maraton wynosi 120 zł, z czego 100 zł zostanie wpłacone na rachunek Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Za 20 zł przygotujemy dla Was pamiątkowy, imienny medal, zawierający również informacje o pokonanym przez Was dystansie.

Ze względu na obostrzenia związane z koronawirusem (COVID-19) maraton odbędzie się wyłącznie w sposób korespondencyjny (tj. możecie jechać, gdzie chcecie, nie ma wyznaczonej przez nas trasy). Trzeba jednak pokonać na rowerze dystans 100 km, bądź 50 km, bądź 25 km ... lub wszystkie łącznie. Czas na pokonanie wybranych tras to 2 tygodnie, od 22.01.2022 do 6.02.2022.

Opłata za start jest jedna, bez względu na ilość zadeklarowanych i przejechanych tras.
Link do zapisów opublikujemy na naszych stronach (i w tym wydarzeniu).

Regulamin i ważne informacje znajdziecie tu:
https://kbrkornik.com/regulamin-maratonu-v-tour-de-wosp/

Link do zapisów (aktywny od 15.12.2021)

... i co najważniejsze - będzie też osobna opcja Tour de WOŚP na Rouvy. Ale o tym... w kolejnej wiadomości.

Zapraszam, w imieniu KBR i Sanatorium
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna yurek55

• 2015-11217; 2016-11305; 2017-12740 (Rapha500)
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 06.09.2013
    • Jurek rowerowy
Odp: Tour de WOŚP
« 14 Gru 2021, 16:11 »
Sanatorium jeszcze istnieje?!! Nie znalazłem żadnej aktywności już z rok chyba...
Rower to dziwny pojazd, jego pasażer jest jednocześnie jego silnikiem.
"Drzwi mego domu to magiczna furtka między krainą lenia a rowerem" - eranis

Mariobiker

• Gość
« 15 Gru 2021, 14:37 »
To jedziemy  ;D

Offline Mężczyzna liftlodz

• Miasto: Polska
  • Na forum od: 24.12.2020
« 17 Gru 2021, 07:49 »
Już

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
« 21 Gru 2021, 22:37 »
Czołem. Oprócz wersji korespondencyjnej w tym roku będzie dostępny również wirtualny wariant TdWOŚP na platformie Rouvy.

Więc... otwieramy się dla tych, którzy domagali się wersji wirtualnej, od czasów, gdy jazda na trenażerze wyszła powyżej zwykłego kręcenia przy filmie. Dodatkowo: jeśli ktoś jeździ tylko na Zwifcie, to będzie miał okazję poznać inną platformę.;)

Szczegóły: na stronie KBR.
Regulamin jest tutaj, a zapisać się można (i trzeba!) o tutaj.

martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

• Użytkownik forum
« 21 Gru 2021, 22:55 »
Trasy są naprawdę spoko, choć wolałbym, żeby zawsze było z górki. Ale Hipek mówi, że nie.

Przednie widoczki jakby co… i nawet modnie, bo grawelę można
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna Wycior

• Miasto: Boruszowice
  • Na forum od: 01.09.2017
« 14 Sty 2022, 15:23 »
Hej,
Będzie dostępne hasło, aby się zarejestrować na event's w Rouvy ?

Offline Mężczyzna zly-sze

• Na forum od: 19.09.2019
« 14 Sty 2022, 17:05 »
Btw. 0111001101101001011001010110110101100001 - tak komputrowiec pisze "siema".  ;D

• Użytkownik forum
« 15 Sty 2022, 18:08 »
Absurdalny Eli

• Użytkownik forum
« 18 Sty 2022, 09:46 »
Na Rouvy było zacnie. Hipcia tradycyjnie zmasakrowała nas w górach, wjazd na Przełęcz Gotarda na koniec wyścigu to jednak było co robić… z całej grupy startujących ukończyło 7 :)

Myśle, że pomysł się przyjmie i za rok spróbujemy podobnie, choć nóżki czuję do teraz…

Dzięki wszystkim za udaną niedzielę. W życiu nie myślałem, że jazda pod górkę mnie będzie tak kręcić ;)
Absurdalny Eli

• Użytkownik forum
Tour de WOŚP
« 18 Sty 2022, 09:46 »
Na Rouvy było zacnie. Hipcia tradycyjnie zmasakrowała nas w górach, wjazd na Przełęcz Gotarda na koniec wyścigu to jednak było co robić… z całej grupy startujących ukończyło 7 :)

Myśle, że pomysł się przyjmie i za rok spróbujemy podobnie, choć nóżki czuję do teraz…

Dzięki wszystkim za udaną niedzielę. W życiu nie myślałem, że jazda pod górkę mnie będzie tak kręcić ;)

Absurdalny Eli

• Użytkownik forum
« 4 Lut 2022, 18:24 »
Dziękujemy wszystkim, którzy wzięli udział w Tour de WOŚP. Impreza wbrew dziwnym opiniom ma się dobrze, znowuż udało się - również dzięki forumowiczom - zebrać całkiem zacną kwotę.

Całość zebranej kasy, plus wpłaty od dodatkowych darczyńców przekazaliśmy na rzecz WOŚP.

107 osób jadących korespondencyjnie,
22 osoby z wirtualnego ścigania na trenażerach,

Razem 129 osób x 120 zł = 15.480,00
1500 zł od Darczyńcy za 100 zapisanych uczestników,
1050 zł od wspierających nas dobrych ludzi.
W sumie, jak na załączonym obrazku.

Sponsor, którego nie oczekiwaliśmy, a który sam się pojawił - zapłacił za medale. Będziemy je wysyłać, jak tylko przyjdą.

Jeszcze można licytować nasze dwie aukcje:

Pakiet startowy VIII Kórnicki Maraton Turystyczny  https://allegro.pl/oferta/pakiet-startowy-viii-kornicki-maraton-turystyczny-11787925571

Rower: https://allegro.pl/oferta/kultowy-rower-miejski-11776850207

Raz jeszcze dziękuję.

K.

Absurdalny Eli

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 4 Lut 2022, 18:43 »
Dziękujemy wszystkim, którzy wzięli udział w Tour de WOŚP. Impreza wbrew dziwnym opiniom ma się dobrze, znowuż udało się - również dzięki forumowiczom - zebrać całkiem zacną kwotę.

Jako, że do mnie pijesz - zaznaczyłem wyraźnie, że przestało to istnieć jako impreza w realu. W takiej formie Tour de WOŚP przestał istnieć i tyle w temacie, drugi rok z rzędu już nie ma tego co kiedyś było. I jak szlachetny by cel tego nie był - istnieje jedynie w formie wirtualnej, a wrzucanie śladów czy jeżdżenie na trenażerze to jednak coś zupełnie innego niż taki event jak sztafeta Wisły 1200, gdzie była prawdziwa jazda po trudnej trasie, po 150-200km dziennie, gdzie realnie jedzie się z wieloma ludźmi na trasie.

I do tego się tylko odnosiłem, w kwestie zbiórki pieniędzy zupełnie nie wchodzę, nie jest to dla mnie kryterium imprezy rowerowej.

Mariobiker

• Gość
« 6 Lut 2022, 22:20 »
przestało to istnieć jako impreza w realu.

W moim przypadki wyszło bardzo realnie  ;)

• Użytkownik forum
« 6 Lut 2022, 23:01 »
No, dziś z dziewczynami, w wietrze i w deszczu zrobiliśmy brakujące 50.
Absurdalny Eli

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum