Startowałem cztery razy w BBTour. Chwalę sobie bardzo. Daje to mnóstwo satysfakcji. Wyścig ma swój koloryt, swoją atmosferę, swój sposób na życie. W tej chwili nie dałbym rady fizycznie, ale poza tym przeraża mnie trochę rozmach imprezy. Już chyba w październiku trzeba się zapisywać. Na sierpień! Są dużo większe niż kiedyś kłopoty z noclegami. To mnie nie dopinguje.
Przecież, jak się nie jedzie w celach sportowych, to tego tysiaka można sobie pojechać solo w dowolnym, sprzyjającym terminie, przy wybranej pogodzie, bez zapisów, bez wpisowego, bez obaw o jakość obsługi na punktach i co najfajniejsze, wybraną samodzielnie trasą.
Można, tylko znaleźć w sobie motywację na solową trasę 1000km w 70h jest niesłychanie trudno.
Nawet brevet 600, ostatnio ogarnąłem z 10h przerwy na sen i "rozwywki".
Takiego PGRa to sobie nie wyobrażam jechać bez zatrzymywania. Posiedzenia w paru miejscach na trasie, wypiciu paru browarów, pogadania z ludźmi na bazach, zahaczenia o wiele miejsc przy trasie - wyszło by pewnie drugie tyle kilometrów. No i jeszcze kończyć na Głodówce? Kiedy można jechać dalej ... i ominąć ten cały podhalański kicz.
czasami wychodzi śmiesznie
Siedem lat później przejechałem MRDP w jednych spodenkach, jednej koszulce i jednych skarpetkach. Bez wygłupów z przebieraniem się.
Ja mam takie pytanie od czapy. Dlaczego ludzie wybierają start w BBT zamiast MPP?
Ja mam takie pytanie od czapy. Dlaczego ludzie wybierają start w BBT zamiast MPP? Z tego co czytam to organizacja i trasa jest na koszyść MPP. Od bufetów na BBT lepsze mogą być Orleny, a od noclegu na sali gimnastycznej tani nocleg na Jurze. Tu chodzi o kwestie historyczne, że BBT jest starszy? Czy po prostu dlatego, że jest trochę łatwiejszy?Rozumiem, jak ktoś jedzie w jednym i drugim. Bardzo rozumiem jak ktoś wybiera MPP , ale żeby wybrać BBT?
Ja mam takie pytanie od czapy. Dlaczego ludzie wybierają start w BBT zamiast MPP? Z tego co czytam to organizacja i trasa jest na koszyść MPP.
Od bufetów na BBT lepsze mogą być Orleny, a od noclegu na sali gimnastycznej tani nocleg na Jurze.
Tu chodzi o kwestie historyczne, że BBT jest starszy? Czy po prostu dlatego, że jest trochę łatwiejszy?Rozumiem, jak ktoś jedzie w jednym i drugim. Bardzo rozumiem jak ktoś wybiera MPP , ale żeby wybrać BBT?
(...) Takie wycieczki jedzie się wyłącznie głową (...)
Cytat: sierra w 17 Sie 2022, 12:19(...) Takie wycieczki jedzie się wyłącznie głową (...)Coście ludzie z tą głową? Przecież to się jedzie dupą i żołądkiem.