Niektórzy to nawet w trakcie startu w BBtourze potrafią robić karierę ;-)
Pisząc o rekordach trzeba mieć na uwadze, ze tegoroczna trasa jest wolniejsza, zamiast DK10 jedzie się bokami
Cytat: zly-sze w 11 Sie 2022, 12:42...To jest 3 tygodnie różnicy, nie widzę związku.Pisałeś o problemach po C19. A mi chodziło po głowie to co jest myślą przewodnią tego artykulu:https://mtb-xc.pl/2022/08/12/rafal-hebisz-nie-mozna-troche-zdrowiec-troche-trenowac-troche-sie-scigac/
...To jest 3 tygodnie różnicy, nie widzę związku.
pierwotne prognozy o mocnych ulewach w pierwszej części trasy raczej się nie sprawdziły(...)Do złamania 40h zabrakło 26 minut, ale biorąc pod uwagę debiut na takim dystansie, nie jest źle 😉
W Łowiczu wg.trackingu było 15.48 więc nie zmiany na odcinku DK 10 były powodem braku rekordu ( lub wyniku choćby zbliżonego ) , stawiam na upał
Dla mnie zaskoczeniem jest postawa Damiana Pazikowskiego , jasno i klarownie deklarującego walkę o rekord trasy . Wynik końcowy , jak na absolutnego tegorocznego mistrza wyścigów dojednodobowych na pewno odbiega od celów.
No i się musiałem wycofać. Pierwsze pięćset się doczłapałem chyba siłą woli, ale to było kompletnie bez sensu. Po 500km licznik pokazywał 60% mocy co na innych maratonach i tylko spadało i spadało, a gorączka rosła i rosła. Niestety muszę przemyśleć jeszcze raz mój start w MPP.
Ale co się stało?To efekt tego covida?
Pisząc o rekordach trzeba mieć na uwadze, ze tegoroczna trasa jest wolniejsza, zamiast DK10 jedzie się bokami - to nie może być szybsze. Może nie jest to różnica porywająca, ale coś tam robi. Ale kluczową sprawą jest pogoda, dlatego bardzo trudno porównywać edycję do edycji.