Opis szlaku jawi się erertcznie
Dolina Krąpieli była bardzo urocza, gdyby tylko była w niej ścieżka lub przynajmniej ciągłe oznakowania szlaku to już w ogóle było by super, tak to po tym jak pokonanie pierwszych 3 km do z Ulikowa Koloni do grodziska zajęło mi bodaj dwie godziny, resztę szlaku do Pęzina już odpuściłem żeby mnie tam zmierzch nie złapał. A to wszystko przy minimalnej ilości zarośli, bo był listopad
Gdybyście znali ciekawe trasy na Pojezierzu Zachodniopomorskim, to chętnie przyjmę sugestie co do następnych wypadów.
gruntówką na wsch od wsi wbiliśmy w kierunku grodziska, przeszliśmy kładką na drugą stronę strumyczka i od grodziska już była świetna droga przez las, taka na samochód leśniczego 😋
Aha, czyli przebiłem się przez wszystko co najgorsze i wycofałem w momencie, w którym szlak zaczął się cywilizować.
Dla ciebie Tomzo, to naturalne zaplecze. polecam jeszcze Pojezierze Lubuskie. Równie niedoceniane i równie interesujące.
Podobał mi się przejazd pieszym szlakiem Wzniesień Moreny Czołowej ze Złocieńca do Żydowa.
Aha, czyli przebiłem się przez wszystko co najgorsze i wycofałem w momencie, w którym szlak zaczął się cywilizować. Nie pierwszy raz
Cytat: maper w 29 Gru 2021, 14:42Podobał mi się przejazd pieszym szlakiem Wzniesień Moreny Czołowej ze Złocieńca do Żydowa.Ten szlak bardzo często się przewijał podczas naszych wyjazdów- tą częścią na zachód od Szczecinka. Choć planując trasę nie staram się kurczowo trzymać oznakowanych tras. Ale jeśli część Szczecinek - Żydowo jest równie malownicza, to pewnie ją uwzględnię w planowaniu kolejnych wypadów Dzięki!