nie odczuwam braku amortyzacji..jezdzi mi się bardzo wygodnie , na 2.8 jak i na 3 [...]co bym zmienił ? nic... to co uznałem to i zmieniłem..co więcej..jak bym miał kupować kolejne mtb...byłby to.rama stalowa..noooo ew.karbon, widelec karbon (sztywny) a koła to min.2.6 jak nie 2.8..
Jestem tego samego zdania. W teren sztywny widelec i plusowy kapeć jest super. Elegancko wybiera wszystkie nierówności, łącznie z kamulami, korzeniami, itp. Można nisko zejść z ciśnieniem. Świetnie trzyma trakcję na luźnej nawierzchni. Idzie przejechać na piachach, w błocie, na lodzie, itp.
Na asfalcie muli (można podpompować), ale na trasy z przewagą asfaltu lub na mieszane (asfalt-teren) trasy są inne rowery.
I jak ten rower oceniasz? Wykorzystujesz te 3 cale? Bo osobiście niewiele widzę sytuacji, gdzie taka szeroka opona byłaby niezbędna, to bardzo rzadkie przypadki specyficznych warunków typu duże błoto czy głębszy śnieg. Natomiast w dużo większej ilości sytuacji jakie spotykam na swoich trasach - takie opony będą zbędnym ciężarem, szczególnie na asfaltowych dojazdach, a te są niezbędną częścią wyjazdów na MTB.
Do tego tu brakuje amortyzatora, co powoduje że ten rower niewielką ma przewagę nad typowym MTB pod względem wygody pokonywania różnych przeszkód
Jestem tego samego zdania. W teren sztywny widelec i plusowy kapeć jest super. Elegancko wybiera wszystkie nierówności, łącznie z kamulami, korzeniami, itp. Można nisko zejść z ciśnieniem. Świetnie trzyma trakcję na luźnej nawierzchni. Idzie przejechać na piachach, w błocie, na lodzie, itp. Przykładowo...Na asfalcie muli (można podpompować), ale na trasy z przewagą asfaltu lub na mieszane (asfalt-teren) trasy są inne rowery.
Z tego co czytałem w internecie, to [...]