Autor Wątek: Continental At Ride lub podobne  (Przeczytany 1096 razy)

Offline Mężczyzna misiek

• Miasto: Rzeszów
  • Na forum od: 04.11.2018
Continental At Ride lub podobne
« 3 Sty 2022, 21:19 »
Continentale Race King 29x2" jakiś czas temu zaczęły bić osiowo i promieniowo, poszły więc do reklamacji. Reklamacja uznana, zwrot kasy, a ja szukam nowych opon. Były całkiem niezłe ale   dwucalowe okazały się ciut za szerokie i tylna oblepiona błotem ładnie wytarła lakier  :icon_twisted:

Szukam więc czegoś o szerokości w okolicach 40 mm. Miał ktoś może do czynienia z oponami jak w tytule lub poleci coś podobnego ? Ewentualnie jakieś doświadczenia z oponami przełajowymi 35mm lub Race King 35mm.

Założenia: rower cross, jazda po wszystkim, możliwie szybka i cicha na asfalcie, dobra na piach, błoto - taki prawie ideał  :lol: Rozważam Tufo Thundero lub Swampero 40mm ale trochę drogie i może coś tańszego się uda trafić.
« Ostatnia zmiana: 3 Sty 2022, 21:35 misiek »
Pozdrawiam,
Krzysiek

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
Odp: Continental At Ride lub podobne
« 4 Sty 2022, 08:26 »
czy interesuje Ciebie opona CONTINENTAL Speed King CX 700x35 zwijana używana?
Jeździłem, ale niestety jedną uszkodziłem, znaczy się jest cała ale po  uderzeniu bije na bok, więc taką to mogę Ci dać za darmo, natomiast druga leży i jest ok. Stan bardzo dobry.
Zalety: nie chlapie na błocie i się nie oblepia błotem, szybka, cicha.
Wady: jak dla mnie za wąska stąd wróciłem do swoich starych głośniejszych 40 i chlapiących błotem, na twardym gruncie z lekkim piachem może wynieść. Wolę agresywniejszy bieżnik.
Jakby co to pisz na pw i zaproponuj jak to cenisz.

Offline Mężczyzna misiek

• Miasto: Rzeszów
  • Na forum od: 04.11.2018
Odp: Continental At Ride lub podobne
« 15 Sty 2022, 23:03 »
Nowe gumki już na obręczach. Wybrałem ostatecznie Tufo Thundero 40mm. Mam nadzieję, że nie będę żałował wyboru  :) Po zmianie z 2" Continentali rower schudł wizualnie i trochę na wadze.
Pozdrawiam,
Krzysiek

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum