Autor Wątek: Wschód Polski zamknięty do czerwca 2022?  (Przeczytany 19327 razy)

Offline Mężczyzna zly-sze

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 19.09.2019
Chciałbym tylko jeszcze zaznaczyć, że SG to są równe chłopaki i dziewczyny. Kilka razy w życiu mi się zdarzyło z nimi porozmawiać z różnych przyczyn, zwykle coś robiłem nie tak jak powinienem, i zawsze jakoś się tam to z nimi ugadało.

Offline Mężczyzna Bazyl3

• Miasto: świętokrzyskie
  • Na forum od: 02.09.2015
Zespół Cerkiewny w Radrużu, sprawdź godz. otwarcia, bo jest do 15:30-16.

Dzięki. Radruż idzie na pierwszy ogień :) Szukam raczej rzeczy mniej oczywistych i ukrytych w krzakach :P

Offline Mężczyzna Bazyl3

• Miasto: świętokrzyskie
  • Na forum od: 02.09.2015
Czyli tak od Przemyśla do Zamościa. Z Lwowem włącznie.
Popatrz tutaj: http://mapa.polskaniezwykla.pl/ - powinno pomóc. Ewentualnie podaj typ obiektów które Ciebie interesują.

Zamość i Przemyśl są w planach. Lwów już niekoniecznie. Szukam rzeczy, o których nie wspominają listy atrakcji. Obiektów architektonicznych, ruin i widowiskowych obiektów przyrodniczych.

Offline nie.dzielny

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 01.04.2009
Jak już wspomniał @OLDRIP - Radruż i leżący za cerkwią cmentarz.

Ze swojej strony polecam:
- ruiny zespołu cerkiewnego za cmentarzem w Moczarach, Monastyr, Kniazie, Stary Dzików,
- cerkwie w Gorajcu, Nowym Bruśnie, Hrebennem, Chotyńcu,
- cmentarze w Starej Hucie, Starym Bruśnie, Podemszczyźnie (są dwa), koło Czerwonej Figury,
- obiekty przyrodnicze: Szumy nad Tanwią, wodospad w Polance Horynieckiej, wieża widokowa w Zwierzyńcu, Dahany, kamieniołom w Józefowie

Plus cała masa bunkrów.

I poza wszelką klasyfikacją: knajpka Rubina w Narolu i browar w Zwierzyńcu.

Myślę że lokalsi dorzucą jeszcze niejedno. Bo ja tam tylko przejazdem bywam :)

Wszystkie zawarte tutaj opinie są moimi subiektywnymi odczuciami z którymi w pełni się zgadzam

Offline Mężczyzna Diver

• Miasto:
  • Na forum od: 26.06.2013
Rozważam wyjazd "rodzinny" na rowery w drugiej połowie sierpnia w rejon pomiędzy Białowieżą i Zalewem Siemianówka. Mam kilka pytań.

Jak wygląda kwestia jeżdżenia na rowerze po lesie w Puszczy Białowieskiej i w Parku Narodowym?
Są dwa oficjalne szlaki rowerowe, ale nie mogę nigdzie znaleźć ich śladów .gpx?
Co polecanie zobaczyć w powyższym rejonie ?
Polecacie jakieś agroturystyki w tym rejonie ?

Offline Mężczyzna Felek

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.11.2017
Rozważam wyjazd "rodzinny" na rowery w drugiej połowie sierpnia w rejon pomiędzy Białowieżą i Zalewem Siemianówka. Mam kilka pytań.

Jak wygląda kwestia jeżdżenia na rowerze po lesie w Puszczy Białowieskiej i w Parku Narodowym?
Są dwa oficjalne szlaki rowerowe, ale nie mogę nigdzie znaleźć ich śladów .gpx?
Co polecanie zobaczyć w powyższym rejonie ?
Polecacie jakieś agroturystyki w tym rejonie ?

Od zeszłej soboty jedziemy rodzinnie z Dubicz Cerkiewnych przez Podlasie, jeździliśmy po puszczy, koło granicy i wszystkie drogi przejezdne. Dużo komarów. W dziale podróże z dziećmi w wątku Podlasie 2022 jest link do mapy Google, gdzie naniosłem atrakcje, jest też ślad, którym jedziemy. Z noclegami różnie, w Białowieży chcieli 150 zł za nasze 5 osób i namiot, ale stargowałem na 120. Z kolei w Starym Dworze nad zalewem policzyli nam tylko 25 zł. Obecnie mamy 315 km na liczniku, przed nami około 500 km. Teraz przeczekujemy deszcz w Laskowscu, za godzinę/dwie ruszamy do Goniądza.
Podróże z dziećmi www.tataimapa.pl

Offline Mężczyzna marcin_g

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 04.06.2018
Hej, czy ktoś może podpowiedzieć, czy boczna droga Kodeń - Terespol przez Kosomłoty itd. jest normalnie otwarta?

Offline Mężczyzna darekmroz

• Miasto: Rzeszów
  • Na forum od: 20.10.2019
Jechałem tym fragmentem drogi w lipcu 2023 r. i wtedy nie było problemów z przejazdem.

Offline Mężczyzna Iwo

• leniwy południowiec
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 20.09.2010
Zamknięta strefa buforowa przy granicy znajduje się tylko w Puszczy Bialowieskiej, od Czeremchy do Masiewa i w większości wypada poza drogami i szlakami turystycznymi.

Online Mężczyzna podjazdy

• niech tak się stanie
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.02.2011
Można ją obejrzeć tutaj, ale wolno się ładuje:

https://mapy.geoportal.gov.pl/imap/Imgp_2.html?gpmap=gp0

Opis jak ją włączyć w geoportalu
https://www.geoportal.gov.pl/aktualnosci/strefa-buforowa-przy-granicy-polsko-bialoruskiej-dostepna-w-geoportalu/

Sięga na tej mapie od Połowca do Białowieskiego Parku Narodowego, ale na takim odcinku, który nie przeszkadza.
"Mogło być gorzej. Twój wróg mógł być twoim przyjacielem." Stanisław Jerzy Lec.

Offline Mężczyzna quiros

• Miasto: Kato
  • Na forum od: 28.01.2022
Hej, czy ktoś może podpowiedzieć, czy boczna droga Kodeń - Terespol przez Kosomłoty itd. jest normalnie otwarta?

Koncowka lipca 2024. Tuż przed Zukami.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum