Autor Wątek: Ślad .gpx BBT 2021, 2022 skąd pobrać?  (Przeczytany 9201 razy)

8850

• Gość
Ślad .gpx BBT 2021, 2022 skąd pobrać?
« 31 Sty 2022, 09:20 »
Czy ktoś z Was mógłby mi udostępnić ślad .gpx BBT 2022 lub 2021 ?
Nie jestem zawodnikiem i nie planuję przejechać tego wyścigu więc nie mam dostępu do panelu zawodnika, ani też nie chcę instalować aplikacji dla kibica.

Ale chcę przejechać szosą (bikepack) odwrotny kierunek na skos Polskę wg. śladu BBT czyli  od Ustrzyk do Świnoujścia i dalej stamtąd zjechać w dół do połowy kraju i w poprzek przez Warszawę na granicę z Białorusią. Wyjeżdżam i wracam na rowerze spod Krakowa. Chyba że ktoś ma jeszcze pomysł .gpx w poprzek PL.

Czy warto abym zmodyfikował w BBT 2022 pod swój przejazd niesportowy?
« Ostatnia zmiana: 31 Sty 2022, 09:26 8850 »

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
W 2021 nie było BBT, tu masz trasę z mojego przejazdu w 2020, dystans trochę większy, bo w jednym miejscu zawracałem parę km:
https://ridewithgps.com/trips/55154686

Ale trasa BBT do takiej samodzielniej jazdy jest zwyczajnie słaba, setki kilometrów po ruchliwych krajówkach. Wyścig startuje w piątek wieczór lub w sobotę rano - więc wiele z tych dróg wypada w weekend, gdy ruch jest znacznie mniejszy, a że wyścigowym tempem jedzie się ponad 300km na dobę to większość trasy przelatuje w weekend. Natomiast jazda tego w dzień powszedni to jest porażka, trasa prowadzi w paru miejscach bardzo ruchliwymi drogami. Zamiast tego dużo lepiej pojechać trasą Maratonu Północ-Południe.

Offline Mężczyzna zly-sze

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 19.09.2019
Tu masz 2022: https://bbt2022.1008.pl/

W tym roku będzie duuużo lepiej jak na moje oko. W zasadzie prawie nie ma krajówek. Jeszcze kategoria samowystarczalna by się przydała...  ::)

8850

• Gość
Dziekuję za .gpx. wilku, pobrałem.
@Zły sze: z tej strony oficjalnej nie da się wyciągnąć .gpx byłem na niej. Masz sposób na pobranie?

PL wzdłuż przejechałem Zakopane-Hel, dookoła też na trochę dłuższej trasie  niż MRDP bo jechałem  też przy granicy po stronie Czeskiej, Słowackiej, Niemieckiej. Zostało mi jeszcze kraj w na skos i w poprzek i to bym chciał za jednym razem. Coś w tym guście jak poniżej (ale oczywiście nie projektowane przez google maps tylko poglądowo bo ślad będę projektował w https://brouter.m11n.de/). Więc chętnie przyjmę wskazówki od starszych kolegów projektowe trasy łyknę. Jakoś tak bym chciał to zrobić jednorazowo:

Czy mam unikać krajówek gdzie się da?

« Ostatnia zmiana: 31 Sty 2022, 18:10 8850 »

Offline Mężczyzna Adamo

• Miasto: Szczebrzeszyn
  • Na forum od: 30.01.2016
Planowanie trasy to odpowiedzialne zadanie.
Dla mnie jest równą z jazdą frajdą. 😊
Wszelkie wątpliwości podczas wyznaczania śladu weryfikuje się w terenie i szutrówka czy piach wchodzą z uśmiechem na gębie. Jak ktoś to zrobi za ciebie to wulgaryzmy mogą cisnąć się przez zęby. O podjazdach w stylu Wierch Młynne oczywiście każden musi sam 😜

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum