Często spotykam się ze stwierdzeniem, że ten i tamten spojrzał na zdjęcia satelitarne i miał jasny podgląd trasy.Próbowałem i ja. Albo coś jest ze mną nie tak, albo mam za wysokie wymagania, ale... ja nic tutaj nie widzę.(...)Tutaj screen z Google. Załóżmy, że tu faktycznie jest jakaś droga. Jednocześnie przyjmijmy, ze ta dość karkołomna teza ma jakieś uzasadnienie. To czy widać tutaj, z jaką nawierzchnią mamy do czynienia...?
Odczytać z tego czy jakaś boczna droga (bo tylko do takich to ma zastosowanie) jest czy jej nie ma lub w jakim jest stanie to prawie niemożliwe.
ja nic tutaj nie widzę.
Geoportal - jeśli można to proszę o precyzyjniejszą odpowiedź, czym się różni od nakładki satelitarnej z innych serwisów.
A czy ktoś oprócz mnie korzysta z opcji "surface" w openstreetmap? Wprawdzie dane nie zawsze są aktualne, ale już nie raz w ten sposób planowałem trasę. I z grubsza się zgadzało.https://overpass-turbo.eu/?template=key&key=surface
Pisząc posta rozpoczynającego temat, łudziłem się, że ze zdjęć satelitarnych można sporo odczytać.
Skąd to pobiera dane?