Autor Wątek: POI w turystykach typu Etrex 20  (Przeczytany 1577 razy)

Offline Mężczyzna TripRider

• Miasto: Pomorze Środkowe
  • Na forum od: 29.07.2019
POI w turystykach typu Etrex 20
« 8 Lut 2022, 16:28 »
Szukałem na forum, w sieci, ale nic sensownego nie znalazłem.

Zastanawiam się, czy do nawigacji turystycznej, jak np. Garmin Etrex 20 mogę wgrać jako nakładkę POI?

Przykładowo chcę mieć listę remiz OSP (Wiki takie zbiera), wgrywam taki plik w formacie (nie wiem), googlowski .kml, może .csv, może .xml. Jadę w teren, klikam uaktywnienie tej nakładki i wyświetlają mi się na mapie remizy.

Innym razem potrzebuję, powiedzmy stacje Orlen. Wrzucam, uaktywniam i mam. Kiedy nie potrzebuję - dezaktywuję.

It is possible?

Offline na_pogorzu_lajkonik

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 17.10.2021
Odp: POI w turystykach typu Etrex 20
« 8 Lut 2022, 16:37 »
Tak bez problemu.
Garmin ma takie narzędzie POI Leader i tam wrzucasz sobie takie POI jakie cię interesują.
ULTRA to wyzwanie, a Adventure to przygoda.

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
« 8 Lut 2022, 17:29 »
Garmin ma takie narzędzie POI Leader i tam wrzucasz sobie takie POI jakie cię interesują.
Nie da się włączyć i wyłączyć POI załadowanych w tym formacie w inny sposób niż poprzez zmianę rozszerzenia/usunięcie pliku z Garmin/POI
Inna sprawa, że pliki w GPI są znacznie szybciej ładowane i nie mają limitu, w przeciwieństwie do GPXa.

My home is where my bike is.

« 8 Lut 2022, 17:30 »
Dzięki.

Przekonwertowałem .kmz do .csv. Za pomocą POI Loader wrzuciłem do Etrexa 20 i... Teraz mam problem. Szukam i szukam i nie mogę znaleźć, jak uaktywnić te POI...

« 8 Lut 2022, 17:31 »
Nie da się włączyć i wyłączyć POI załadowanych w tym formacie w inny sposób niż poprzez zmianę rozszerzenia/usunięcie pliku z Garmin/POI
Inna sprawa, że pliki w GPI są znacznie szybciej ładowane i nie mają limitu, w przeciwieństwie do GPXa.

Czyli???

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 8 Lut 2022, 18:00 »
Najprościej jest stworzyć plik GPX z samymi punktami jako waypointami. To będzie widoczne i na mapie i w wyszukiwarce w Garminie. Turystyki mają ten limit punktów bardzo duży, Etrex 20 ma 2000 wayponitów, więc mała szansa na przekroczenie

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
  • Na forum od: 02.03.2010
    • Pokój z Tobą
« 8 Lut 2022, 18:22 »
Szansa jest całkiem spora, według raportu NIK jest ponad ponad 16000 OSP w Polsce, remiz wyposażonych w sprzęt ratownictwa drogowego i odpowiednio przeszkolony personel jest 4294. To co, teraz "Zalicz remizę"? Albo "Zrób zdjęcie Florianowi"?

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum