Czy do każdego gravela wejdzie koło 27,5'' z oponą 45-47?Czy nie ma reguły i to nic pewnego?
O oponach - /.../
Na rzeczone piachy, błota, korzenie i kambule lepiej wybrać inny rodzaj roweru. Przystosowany do tego rodzaju warunków. I w takich rowerach miejsce na szersze gumy to standard. Wybór jest duży. Także w geometrii gravelowpodobnej.
To nie tak do końca, bo nie musisz tego wszystkiego wydawać naraz. /.../
Dość dobre, drugie koła - 3-4 tysie, + gumy 400+, mleka, rzeczy do mleka, jak wiesz.
Cytat: remik w 29 Kwi 2023, 11:27Michał jest niesamowitym gościem, nie sądzę aby ściemniałA ja widziałem go pierwszy raz. Jedzie z papką reklamową jakby mówił to, co mu kazali. Wszystko mu się podoba, nawet napisy na mostku i opaska na piaście. Jest absolutnie niewiarygodny. A, że skoczył gravelem z 2 metrów? No dobry jest i tyle. Na Wigry-3 pewnie też by skoczył, jakby mu za to zapłacili. Martyn Ashton na szosówce potrafi zrobić jeszcze ciekawsze rzeczy. Czy to znaczy, że szosówka to najlepszy rower do skakania?
Michał jest niesamowitym gościem, nie sądzę aby ściemniał
I na podstawie jednego filmiku oceniłeś gościa, brawo,brawo - ja już nie mam więcej pytań ps:Oczywiście szosa i wigry najlepsze do skakania
Mowa była o rowerze za 6tys. A do takiego koła to na pewno nie kosztują 3-4 tysiące, a opony 400+. Podobnej klasy koła co są firmowo instalowane w takich rowerach kosztują pewnie trochę powyżej tysiąca ze wszystkim. To o czym Ty mówisz to są już koła wysokiej klasy.
Kosztują tyle, po ile chodzą.Apgrejdować, więcej fanu chcesz, sięgasz głębiej po lepsze.
Na szczęście, /.../
Wg mnie realna i adekwatna cena roweru to widełki 2000-4000zl.
Rower w cenie 2000 zł , tak - wydaje się że sen niedźwiedzia trwał ponad 20 lat