Autor Wątek: jazda na rowerze w krótkich spodenkach na Bliskim Wschodzie  (Przeczytany 3500 razy)

Offline Mężczyzna Remigiusz

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 14.06.2007
    • http://www.rowerowarodzinka.pl
Cytat: "Ciosna"
Nie wiem czy większy, czy nie większy, ale rozmiarówka mojej stopy ma wartość 46  :D

Jak martwawiewiórka mówi, że większy, to znaczy, że większy. Mam 47!  :D

Offline vooy.maciej

• Miasto: Pogórze Wielickie
  • Na forum od: 04.07.2008
Cytat: "Michał Wolff"
Cytat: "muzykolog84"
. W Iranie jak rozumiem konieczne są długie spodnie i raczej koszula z długimi rękawami

Nie żartujmy, przecież w długich spodniach w takim klimacie można się przekręcić. Jak ktoś chce być świętszy od papieża - może jeździć w długich spodniach, normalny człowiek pojedzie jak mu wygodniej. Obejrzyj sobie ten filmik z Iranu. Na początku autorów mijają irańscy rowerzyści szosowi w typowych kolarskich strojach. Jak jesteś mężczyzną - nie ma problemu, kobieta oczywiście to co innego.
&feature=player_embedded#!

Michał tyle tylko że w takim klimacie ciało jest lepiej chronić przed słońcem niż je na słońce wystawiać.
Gdyby było inaczej to nawet Allah by nie dał rady :)

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
a masz Macieju jakiśsposób na tegoż ciała chronienie ? :P
Włąśnie się zastanawiam jakie ciuchy wziąć.....  :?
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline vooy.maciej

• Miasto: Pogórze Wielickie
  • Na forum od: 04.07.2008
Mam wrażenie, ze coś na ten temat pisał/mówił kiedyś Robb.

Ja na twoim miejscu podpatrzyłbym jak ubierają się Synowie Pustyni, i wprowadził modyfikację, które dałyby możliwość pedałowania ;)

Offline Mężczyzna Szeli

• Miasto: miasto Świętej Wieży
  • Na forum od: 18.03.2010
    • http://www.szeli.ayz.pl
Jeśli musiałem akurat chodzić w długich spodniach to bawełniane spisywały się rewelacyjnie, ale na rowerze jeździłem zawsze w krótkich. Choć głównie po zachodnim wybrzeżu i kawałek na południu, ale jadąc nawet przez małe wioski nie stanowi to problemu. Turcja mimo wszystko jest świeckim krajem, a ludzie są bardzo tolerancyjni w stosunku do obcokrajowców.

Słodko - gorzki smak każdej chwili poznać.

Życie to podróż, nie dom.

Offline Mężczyzna cinek

• SP2SJ
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.03.2008
Cytat: "Waxmund"
a masz Macieju jakiśsposób na tegoż ciała chronienie ? :P
Włąśnie się zastanawiam jakie ciuchy wziąć.....  :?

http://wildworks.co.nz/csr/home_pl.php

Ten gościu pisze o wełnie merynosów. Może w tym szaleństwie jest metoda?  :shock:
Cytat: miki150
Cinek muszę powiedzieć, że jesteś bardziej fotogeniczny, kiedy Cię na zdjęciu brakuje

Offline Mężczyzna muzykolog84

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 28.06.2010
    • http://www.tomaszrozalski.pl
Jestem teraz w Gruzji i nie wzialem kremu z filtrem do opalania. Jade w bluzie z dlugim rekawem. Da sie :-) W Iranie kolarze w krotkich spodenkach ok, ale w miescie i ewidentnie sportowo. Jadac przez jakas wies na trekkingu w spodenkach z pampersem mozna dostac od jakiegos fanatyka z kamienia. Nawet przeciez we wschodniej Turcji byly takie przypadki. Zawsze trafi sie jakis palant, ktoremu cos nie bedzie sie podobalo ;-)
wypraw: 6, łącznie w 27 krajach 25982km na rowerze
obecnie pracuję nad: www.lisowczycy.com.ua

Offline Mężczyzna Robb

• "Ojciec Założyciel"
  • Miasto: Kraina Wygasłych Wulkanów
  • Na forum od: 04.06.2006
    • Robb Maciąg
Cytat: "vagabond"
Chyba wchodzenie w sandałach i krótkich spodenkach też nie jest najlepszym pomysłem?

wchodzenie w butach do meczetu jest raczej niemozliwe .. to samo w spodenkach ...
pomijajac fakt, ze w tych krajach to generalnie nie wypada ... te spodenki :-)
… why so serious ?

Offline Mężczyzna Robb

• "Ojciec Założyciel"
  • Miasto: Kraina Wygasłych Wulkanów
  • Na forum od: 04.06.2006
    • Robb Maciąg
Cytat: "vooy.maciej"
Ja na twoim miejscu podpatrzyłbym jak ubierają się Synowie Pustyni, i wprowadził modyfikację, które dałyby możliwość pedałowania ;)

sie podpisujemy pod tym :-)
… why so serious ?

Offline Mężczyzna muzykolog84

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 28.06.2010
    • http://www.tomaszrozalski.pl
Z tym odslonietym paluchem w Armenii to gruba przesada. Ale ogolnie dalej bede sie trzymal zasad "odpowiedniego" ubioru. W Iranie jechalem w dlugich spodniach, ktore kupilem na bazarze w Sanliurfie w Turcji. Kroj arabski, a la fakir. Wjechalem w nich do Armenii i tuz przy granicy wstapilem do hotelu-restauracji. Starsza pani, wlascicielka byla bardzo mila. Dala mi gratis do kolacji owoce, dwie limonady i nic nie wspominala o spodniach. Ale gdy nastepnego dnia ubralem juz krotkie spodenki i powiedziala, ze dobrze ze wreszcie sciagnalem te obrzydliwe dlugie spodnie :) Wytlumaczylem jej ze sa tureckie i w Iranie nie wypadalo mi jechac w krotkich. Zrozumiala i powiedziala, ze tu w Armenii lepiej, zebym jechal w krotkich.
wypraw: 6, łącznie w 27 krajach 25982km na rowerze
obecnie pracuję nad: www.lisowczycy.com.ua

Offline Mężczyzna Remigiusz

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 14.06.2007
    • http://www.rowerowarodzinka.pl
Jak jechałem w krótkich, to tylko non stop bimber mi proponowali, a nie limoniadę  :(
A ja przeca abstynent  :)  I gdzie ta sprawiedliwość?

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
Trzeba być elastycznym, Remigiuszu :wink:

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami: