Autor Wątek: Najlżejszy na świecie prymitywny materac balonowy ultralight  (Przeczytany 13916 razy)

8850

• Gość
Czy ktoś testował materac balonowy ultralight ważący ok. 100gr. wykorzystywany przez ultrasów? W odpowiednie zszyte kieszenie wkłada się pompowane baloniki. Sklep i opisy produktu:
http://www.balloonbed.co.uk/

Wygląda na to że można go łatwo zbudować samemu za kilkanaście złotych, 50 szt. tego typu balonów kosztuje ok. 25 PLN +  kwestia zszycia foliii NRC ok. 10 PLN lub podobnego materiału w kieszenie na maszynie.  Zakładam że po przespanej nocy trzeba użyć nowych baloników A może wersja z prezerwatywami byłaby trwalsza?

Filmiki z działania całości i komponentów materacyka (trzeba pobrać na komputer aby uruchomić odtwarzanie)
1. www.balloonbed.com/abusevid.wmv
2. www.balloonbed.com/inflateballoon.wmv
3. www.balloonbed.com/insertballoon.wmv
4.  www.balloonbed.com/balloondog.wmv

Oprócz licznych plusów widzę wady:
a) przypuszczalnie szumi, piszczy i szczeleści trzeba spać w korkach do uszu
b) balony mogą pękać, trzeba mieć zapas, ale można włożyć jedno w drugie i nie pęknie tak łatwo.
c) wrażliwe na przebicia od dołu.

Czy ktoś bawił się takimi balonikami dla dzieci do skręcania w różne formy? Na ile to jest badziewne czy wytrzymałe?

« Ostatnia zmiana: 27 Lut 2022, 09:06 8850 »

Offline Mężczyzna anarchy

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 09.09.2015
Testowałem w warunkach domowych z czytsej ciekawości (nie tyle waga co możliwość szybkiej wymiany elementów dziurawych mnie zainteresowała)
Polecam nockę z wybuchem choćby jednego - szybko przejdzie pomysł ;)

8850

• Gość
@Anarchy:
- a testowaleś możliwość wlożenia jednego balona w drugiego lub zrobienie z tego 3, 4 warstwy które się pompuje? Wtedy nie powinno wystrzelić. Da się je włożyć jedno w drugie?
- Sam sobie zrobiłeś ta wersję czy kupiłeś w UK? Jaką opcję testowałeś?
- Co z tymi balonikami jest nie tak? Istnieją tylko badziewne?
- Testowałeś prezerwatyty?
Można byłoby same balony ustawić obok sobie i taśmą klejącą połączyć w kilku odcinkach. więcej balonów mniejsza szansa wybuchu.
« Ostatnia zmiana: 27 Lut 2022, 09:55 8850 »

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010
Za spanie na nadmuchanych prezerwatywach to już by ci sie należała jakaś nagroda...

Offline Mężczyzna wietrznie_młody

• Miasto: Kielce
  • Na forum od: 28.12.2015
Słyszałem, że Durex-y są najcieńsze i najlżejsze. To jest jakiś trop. Pomyśl też o smakowych. Może by się przyjemniej zasypiało.

Offline Mężczyzna Dziadek

• Miasto: Szczytno, Pionki
  • Na forum od: 05.01.2017
Najmocniejsze są ruskie, tylko je na wagony widłami ładują.

Offline Mężczyzna Iwo

• leniwy południowiec
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 20.09.2010
Kiedyś była na forum dyskusja o wożeniu składanego wiaderka do mycia odbytu i myślałem, że bardziej kuriozalnego patentu już tu nie zobaczę. Jednak się myliłem.

Szyłem otulinę sam, balony kupowałem w necie. Były róznej grubości...

Ale zanim zaczniesz myśleć o komplikowaniu sobie życia kup jakieś tanich 8 balonów, napompój, zawiąż, rozwiąż, wypuść powietrze...
Nie, w realnym świecie to jest tak popie..ony pomysł, że aż dziwne, że jeszcze w interenach pokutuje....

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010

Nie, w realnym świecie to jest tak popie..ony pomysł, że aż dziwne, że jeszcze w interenach pokutuje....
To po prostu tworzą ludzie którzy się realizują w sieci a nie w podróży.
Tacy branżowi celebryci, którzy nie chcą się wyspać tylko zaistnieć.

Offline Mężczyzna MCsubi

• Miasto: Bezdomny menel rowerowy
  • Na forum od: 13.05.2018
Lepiej na zapasowych dętkach ;D

8850

• Gość
Zaskoczyło mnie że gość skacze po matercyku i nie pęknął :)
www.balloonbed.com/abusevid.wmv

Offline Mężczyzna MCsubi

• Miasto: Bezdomny menel rowerowy
  • Na forum od: 13.05.2018
Jakby baloniki nie pękały, to autor pomysłu by się nie urodził.

hahahaha
W punkt!
hahaha

Offline Dream Maker

• Miasto: Baile Uí Mhatháin
  • Na forum od: 11.06.2011
Za spanie na nadmuchanych prezerwatywach to już by ci sie należała jakaś nagroda...

Już mu się należy!
Tyle idiotycznych tematów założył w tak krótkim czasie, że szybko nikt go nie pobije.
Do you have a dream? I'll make this dream come true. I'm... the Dream Maker

Online Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Ale zanim zaczniesz myśleć o komplikowaniu sobie życia kup jakieś tanich 8 balonów, napompój, zawiąż, rozwiąż, wypuść powietrze...

Dokładnie, to już pomijając całkowicie kwestię wytrzymałości i pękania - jak upierdliwe będzie dmuchanie 8 balonów, zawiązywanie tego. I tak przy każdym noclegu ;). Do tego wystarczy jeden solidny strzał w nocy i już człowiek tak się rozbudzi, że dobry sen diabli wezmą, znowu trzeba będzie dmuchać kolejny balonik itd.

Zaskoczyło mnie że gość skacze po matercyku i nie pęknął :)
www.balloonbed.com/abusevid.wmv
Na filmikach w sieci to i kosmitów znajdziesz  ;)
Chcesz mieć sensowny sprzęt - to szukaj tego, co ludzie jeżdżący prawdziwe trasy używają. Lekki i tani sprzęt do spania to albo alumata, albo folia bąbelkowa, ale to bardzo daleko do wygody materaca, szczególnie, gdy jak pisałeś planujesz spać w pustostanach, na twardym i zimnym betonie. Są lekkie, wysokiej jakości materace 250-350g, ale to już kosztuje pod 1000zł

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum